0

Ο Μάρκους Ντένμον μίλησε για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna για το Τριφύλλι:

Ο Μάρκους Ντένμον πόσο διαφορετικός είναι τώρα σε σχέση με τον παίκτη που υπέγραψε πριν από 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό;

«Θα έλεγα ότι είμαι πιο έμπειρος τώρα. Θα έλεγα πως ακόμα και στον Παναθηναϊκό απόλαυσα την παραμονή μου. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας εξαιρετικός κόουτς και παράλληλα είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες στην ομάδα. Ίσως κάποιους εκ των κορυφαίων στην Ευρωλίγκα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, ήμασταν αήττητη στο πρωτάθλημα, το κατακτήσαμε, ενώ χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague. Είχαμε πολύ καλό ρόστερ, αλλά ο κόσμος δεν ήταν σε θέση να δει τον καλύτερο εαυτό μου λόγω της κατάστασης. Ήμουν στο ρόστερ και είμαι επαγγελματίας, πάντα μιλάω γι αυτό. Σέβομαι τον Τσάβι γιατί είχε πολύ δύσκολο έργο. Είχε 12-13 παίκτες που έπρεπε να παίζουν. Εγώ ήμουν σε μια κατάσταση με τους Καλάθη, Παππά, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Λεκαβίτσιους. Όλοι ήμασταν εκεί για να μοιραστούμε 3 θέσεις και 40 λεπτά. Κυρίως για μένα στη θέση 1 και 2. Εγώ είχα μπροστά μου μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη.

Ο Νικ Καλάθης είναι πιθανότατα ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη εκείνη τη στιγμή και ακόμα παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ο Μάικ Τζέιμς ήρθε στην πορεία. Είχαμε τον Παππά που εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες γκαρντ. Δεν θα έλεγα ότι πολλά άλλαξαν. Ένιωσα ότι έπαιξα καλά και πετύχαμε τον στόχο μας στον Παναθηναϊκό. Υπήρχε λίγη ασυνέπεια, όμως λόγω της κατάστασης και μόνο. Εγώ ήμουν εκεί και δούλευα σκληρά στις προπονήσεις. Τώρα είμαι πιο έμπειρος έχοντας περάσει χρόνος και έχοντας αφήσει την Ευρώπη για λίγο, γιατί μετά τον Παναθηναϊκό πήγα στην Κίνα.

Μετά από τη σεζόν που είχα στον Παναθηναϊκό απόλαυσα τα πάντα. Δεν απόλαυσα τόσο το μπάσκετ, λόγω της κατάστασης, όμως μετά πήγα στην Κίνα και έχτισα την αυτοπεποίθησή μου για τα καλά. Στην Κίνα επιτρέπονται μόνο 2 ξένοι, άρα ο ρόλος είναι μεγαλύτερος εκεί. Πήγα στην Κίνα και απόλαυσα πάλι το μπάσκετ, είχα ρόλο και έμαθα απ’ όλα αυτά. Έτσι συνέχισα να κρατάω τα θετικά, να μαθαίνω από τα αρνητικά και είμαι χαρούμενος με όσα έχω ως τώρα».

Θα έβλεπες τον εαυτό σου στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια;

«Σίγουρα! Είχα οψιόν για έναν χρόνο ακόμα με τον Παναθηναϊκό και μαζί την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα. αλλά δεν ήμουν σίγουρος με την κατάσταση  που είχε διαμορφωθεί και είχα ευκαιρία να πάω στην Κίνα, παρ’ ότι αγαπούσα τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Πολλοί παίκτες πήγαν σε άλλες ομάδες. Ήθελα να πάρω μια απόφαση για μένα και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη για μένα, ώστε να επανέλθει η χαρά για το παιχνίδι. Πήρα μια απόφαση, πλήρωσα το buy out και έφυγα. Σίγουρα όμως θα έβλεπα τον εαυτό μου για χρόνια στην Ελλάδα. Αγαπώ την Αθήνα, αν και δεν έχω μείνει σε άλλη πόλη. Έχω επισκεφτεί αρκετές στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά θα έβλεπα τον εαυτό μου για χρόνια στην Ελλάδα».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Μαντσίνι για Παναθηναϊκό όπως Βέλεθ και Γκάνεα!

Previous article

Έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες του – Δώστε χρόνο στον Ράντονιτς – Άλλη ομάδα με Ουόλτερς, Μπέικον!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.