0

Φάουλ της ΕΟΚ η ανακοίνωση και η αναφορά στον Παπαγιάννη, τη στιγμή που δεν προέκυψε από πουθενά εξήγηση για τον Σλούκα. Μπλέκοντας τα δύο παιδιά σε μια «μάχη» που δεν έχει θέση στην Εθνική, χωρίς κανένα λόγο.

Το πρόβλημα στο μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Ειδικά στην Ευρώπη η κατάσταση έχει ξεφύγει, με τις αναμετρήσεις Euroleague πάνω στα «παράθυρα» της FIBA. Στη μέση οι παίκτες που γίνονται… λάστιχο για να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Είναι όμως άνθρωποι και κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά.

Η ΕΟΚ προ ημερών γνωστοποίησε πως θα αντιδράσει για την Παρτιζάν που δεν αφήνει τον Παπαπέτρου να ενσωματωθεί στην Εθνική. Τώρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως κλήθηκε και δεν πήγε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Παπαγιάννης. Το τεράστιο φάουλ είναι πως δεν γίνεται καμία αναφορά στον Σλούκα, λες και δεν ενδιαφέρει το Εθνική ή λες και δεν είναι παίκτης που μπορεί να τη βοηθήσει.

Το φάουλ αφορά την ίδια την επιλογή μιας κατάστασης «πολέμου». Η ΕΟΚ κοίταξε την πολιτική και τις κόντρες της, βάζοντας αυτά τα στοιχεία πάνω από την ίδια την Εθνική, την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ και κυρίως, πάνω από δύο παιδιά που «σκίζονται» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η… νέα τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό μπάσκετ, θέλει «πόλεμο» με τον Παναθηναϊκό και είναι ξεκάθαρο πλέον. Αυτό δεν δίνει κανένα μα κανένα δικαίωμα, να εκθέσει μαζί και τον Παπαγιάννη. Ο οποίος βρέθηκε στη μέση με την ανακοίνωση αυτή και πολλοί θα θεωρούν πως απλά προσπαθεί να λουφάρει. Ξεχνώντας πως έβαλε ακόμη και την υγεία και την καριέρα του σε δεύτερη μοίρα, για να είναι στο πρόσφατο Eurobasket. Ξεχνώντας πως άφησε το ματς του Παναθηναϊκού πέρυσι στην Εuroleague για να παίξει με την Εθνική στα Λιόσια.

Το ίδιο φυσικά κάνει η ΕΟΚ και με τον Σλούκα. Διότι κανείς δεν θα μιλούσε για τον κορυφαίο γκαρντ της χώρας μας-μαζί με τον Καλάθη-αν δεν είχε υπάρξει η εντελώς άστοχη ανακοίνωση. Τώρα όμως, ξαφνικά ο έμπειρος πλέι μέικερ μπαίνει στο στόχαστρο χωρίς να φταίει, γιατί οι πάντες θα τον δουν ως τον… χαϊδεμένο της Ομοσπονδίας, που του επιτρέπουν να ξεκουραστεί ενώ οι άλλοι τρέχουν για την Εθνική. Κάτι άδικο, ψευδές, έως αλήτικο ως συμπέρασμα, για έναν παίκτη που έχει δείξει χρόνια τώρα πόσο αγαπά και πόσο νοιάζεται για το εθνόσημο.

Τί ακριβώς ήθελε να πετύχει η ΕΟΚ; Να πείσει τον κόσμο πως μια κακή ομάδα με την οποία έχει «πόλεμο», δεν αφήνει τον Παπαγιάννη να παίξει, τη στιγμή που δεν κλήθηκε ο Σλούκας; Όποιος κι αν εμπνεύστηκε την ανακοίνωση, καλό είναι να εξαφανιστεί απ’ το χώρο του μπάσκετ. Φέρνει τοξικότητα και εμπλέκει δύο παίκτες που τους έχει ανάγκη το άθλημα. Τους έχει ανάγκη η Εθνική.

Πραγματικά απ’ το πουθενά και χωρίς κανένα λόγο, άνοιξε πάλι ο Ασκός του Αιόλου. Με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της ΕΟΚ αυτή τη φορά. Που δεν υπολόγισε ως… παράπλευρες απώλειες τον Παπαγιάννη και τον Σλούκα. Αν αυτός είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας του μπάσκετ και της νέας τάξης πραγμάτων σε αυτή, τότε καλύτερα να μην περιμένουμε τίποτα και να περιμένουμε την επόμενη μέρα όποτε έρθει αυτή.

Νεϊμάρ: «Θα παίξω σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο σαν να είναι το τελευταίο»

Previous article

Λεβαντόφσκι: «Πάντα φαβορί η Αργεντινή, όνειρο να παίξεις με τον Μέσι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.