0

Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό πρώτο γύρο στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Οι πράσινοι μετά από 13 αγωνιστικές μετρούν 12 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ το 10/10 στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο, που έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν παρεκκλίνει από αυτό.

Το καλοκαίρι οι πράσινοι απέκτησαν εννιά ποδοσφαιριστές. Παίκτες που η αλήθεια είναι ότι συνέβαλαν στο να έχει το τριφύλλι αυτή την μέχρι τώρα πορεία. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός διατήρησε αρκετούς ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν και ο συνδυασμός μέχρι στιγμής είναι άκρως πετυχημένος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάποιους από αυτούς τους ενέταξε σιγά σιγά στο σύνολο ενώ άλλους τους έριξε στη μάχη κατευθείαν.

Το πρόσημο μετά από 13 αγωνιστικές είναι κατά μεγάλο βαθμό θετικό, ενώ το μέλλον αναμένεται να είναι ακόμα πιο λαμπρό, μιας και αρκετοί από τους νέους ποδοσφαιριστές δεν έχουν φτάσει ακόμα στο 100% της απόδοσής του.

Το SDNA με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου κάνει έναν πρώτο απολογισμό.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Αντράζ Σπόραρ 9

Ο Σπόραρ αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού εδώ και αρκετά χρόνια. Το τριφύλλι για να τον κάνει δικό του έδωσε το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ενώ προσέφερε και στον ίδιο 4ετες συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Μόλις από την πρώτη του εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σπάρτα Πράγας έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά ενώ στον επαναληπτικό πέτυχε το πρώτο του γκολ. Στο πρωτάθλημα από την άλλη στα περισσότερα από ματς έχει άμεση συμμετοχή στα γκολ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κόντρα στην ΑΕΚ και κέρδισε πέναλτι και σκόραρε, κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κέρδισε το πέναλτι που έφερε τη νίκη, κόντρα στον Άρη μπήκε αλλαγή και χάρισε τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχε το γκολ στις καθυστερήσεις και οι πράσινοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Συνολικά σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 6 γκολ και 3 ασίστ.

Άνταμ Τσέριν 9

Ήρθε το καλοκαίρι ως μία εναλλακτική λύση, ωστόσο από τις πρώτες εμφανίσεις του με τα πράσινα έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά ως βασικός. Άλλωστε γι΄ αυτόν τον λόγο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν απέκτησε το καλοκαίρι άλλο βασικό χαφ στην θέση του. Με την μία προσαρμόστηκε στο τριφύλλι και στα περισσότερα ματς που έχει αγωνιστεί κάνει την διαφορά. Βοηθάει τόσο στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην πίεση ψηλά των πράσινων. Παράλληλα, με τα τρεξίματά του βοηθάει αρκετά και τον Ρούμπεν στο αμυντικό τρανζίσιον. Έχει κουμπώσει τέλεια με το υπόλοιπο πράσινο σύνολο. Αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό με λίγα λόγια. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 14 εμφανίσεις με τα πράσινα και έχει πετύχει ένα γκολ.

Χόρντουρ Μάγκνουσον 8

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αποκτήθηκε το καλοκαίρι, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μπαρτ Σένκεφελντ στα στόπερ. Ένα μυϊκό πρόβλημα που είχε τον κράτησε εκτός από τις πρώτες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, ωστόσο από το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά έχει πάρει φανέλα βασικού. Ο Ισλανδός έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα, έχει… πορωθεί με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στη Λεωφόρο ενώ σε κάθε ματς είναι όλο και καλύτερος. Με τον Σένκεφελντ ειδικά έχει δέσει αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει κάποια καλά ματς και σε κάποια άλλα δεν είναι τόσο καλός. Είναι δεδομένο ότι βοηθάει αρκετά στο χτίσιμο των επιθέσεων, ενώ με το καλό αριστερό του πόδι μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες. Με τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, που επισφραγίστηκε από το τρομερό γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αν συνεχίσει με αντίστοιχες εμφανίσεις τότε θα είναι σούπερ. Συνολικά έχει παίξει σε 11 ματς και έχει πετύχει ένα τέρμα.

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς 6

Ο Βέρμπιτς στο τελευταίο του ματς με την Ντιναμό Κιέβου τραυματίστηκε ενώ λίγο νωρίτερα είχε περάσει και κόβιντ. Όλα αυτά τον πήγαν αρκετά πίσω. Μέχρι στιγμής με το γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά και την ασίστ στον Σπόραρ κόντρα στον Άρη έχει δώσει έξι σημαντικούς βαθμούς. Παρόλα αυτά δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του και δεν έχει δείξει την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Σε κάθε ματς που παίζει βασικός (ειδικά μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ) δείχνει όλο και καλύτερος, ωστόσο χρειάζεται μια πολύ καλή εμφάνιση, προκειμένου να αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Ο προπονητής τον εμπιστεύεται όπως και όλοι στον Παναθηναϊκό ενώ άπαντες θεωρούν ότι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα δείξει στον αγωνιστικό χώρο τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Έχει πραγματοποιήσει 12 εμφανίσεις μέχρι στιγμής, έχει πετύχει ένα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Μπερνάρ 8

Ο Μπερνάρ αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ο παίκτης που θα έρθει και θα κάνει την διαφορά στην μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού. Λόγω ενός προβλήματος στον ώμο είχε μείνει για τις πρώτες τρεις αγωνιστικές εκτός. Από εκεί και έπειτα άρχισε να παίρνει φανέλα βασικού και να αγωνίζεται στην θέση 8-10. Όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και καλύτερος ενώ σε κάποια ματς ήταν καθοριστικός, όπως αυτό σε αυτό κόντρα στην Λαμία και αυτό κόντρα στον Βόλο. Πάνω που άρχιζε να ανεβάζει στροφές, ο τραυματισμός του Αϊτόρ, είχε ως αποτέλεσμα να τον αλλάξει θέση ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να τον φέρει στα εξτρέμ. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ακόμα δεν έχει φτάσει στο… ταβάνι του που λέμε. Κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα άπαντες καταλαβαίνουν ότι έχει ποιότητα και το μόνο που μένει είναι να δείξει στο 100% αυτά που μπορεί. Αυτό θεωρείται θέμα χρόνου και ο Μπερνάρ στον δεύτερο γύρο θα είναι ακόμα καλύτερος. Έχει παίξει 10 ματς με τα πράσινα και έχει μοιράσει δύο ασίστ ενώ έχει συμμετοχή σε αρκετά γκολ του τριφυλλιού.

Κρίστιαν Γκάνεα 6

‘Ηρθε το καλοκαίρι για να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση πίσω από τον Χουάνκαρ. Από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε τον ρόλο του, μιας και μπροστά του έχει το καλύτερο μπακ του πρωταθλήματος. Όσες φορές χρειάστηκε να παίξει ήταν πολύ καλός. Highlight του ήταν το ματς με την ΑΕΚ, καθώς με το πέναλτι που κέρδισε έδωσε την ευκαιρία στον Σπόραρ να κάνει το 2-1 επί της Ένωσης και να δώσει τη νίκη στο τριφύλλι. Θετικό το πρόσημο και γι αυτόν που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα. Έχει πραγματοποιήσει 10 εμφανίσεις με το τριφύλλι και έχει μοιράσει μια ασίστ.

Ένις Τσόκαϊ 7
Το δείγμα για τον Αλβανό χαφ δεν είναι μεγάλο, ωστόσο είναι πάρα πολύ θετικό. Ο Τσόκαϊ είναι ιδιαίτερα μαχητικός και κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο δίνει ένταση στο παιχνίδι του τριφυλλιού. Στο ματς με τον Άρη για παράδειγμα μπήκε ως αλλαγή και κέρδισε την αποβολή του Πάλμα. Είναι δεδομένο πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, που οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν θα πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Μέχρι στιγμής μετράει 6 εμφανίσεις, όλες ως αλλαγή.

Γιούρι Λοντίγκιν –

Το καλοκαίρι αποκτήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μια καλή λύση πίσω από τον Μπρινιόλι. Μέχρι στιγμής και λόγω της τρομερής απόδοσης του Ιταλού δεν έχει καταφέρει να πάρει την ευκαιρία του. Αυτό φυσικά αναμένεται να γίνει σε κάποιο από τα ματς του Κυπέλλου. Πάντως στα φιλικά που είχε παίξει ήταν πάρα πολύ καλός ενώ στην προπόνηση δίνει καθημερινά θετικά δείγματα.

Αλέξις Τρουιγιέ – 

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για το τριφύλλι, μαζί φυσικά με τον Αϊτόρ και τον Φρόκου. Στην πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα υπέστη ρήξη χιαστού. Για την ακρίβεια μόλις λίγα λεπτά μετά το ντεμπούτο του στο ματς με την Λαμία εκτός έδρας. Τα δείγματα που είχε δείξει πάντως στις προπονήσεις ήταν πολύ καλά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον περιμένει να επιστρέψει με τη νέα σεζόν, προκειμένου να αποτελέσει άλλη μια λύση στη μεσσαία γραμμή.

Ο Πονίτκα είναι λεφτά στη… τράπεζα που μπορούν να αυξηθούν!

Previous article

Θα γίνει υπέρβαση μόνο για κατάλληλους παίκτες όπως με Παλάσιος και Σπόραρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.