0

Δεκατρείς ποδοσφαιριστές αποχώρησαν το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό

Λούκας Βιγιαφάνιες (ΑΠΟΕΛ, συνολικά στατιστικά ομάδας: 11 νίκες,5 ισοπαλίες, 2 ήττες)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες το καλοκαίρι ολοκλήρωσε μετά από δύο χρόνια τη συνεργασία του με το τριφύλλι. Ο «Βίγια» συνέχισε την καριέρα του στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι στιγμής έχει 13 συμμετοχές (επτά βασικός, 709 λεπτά) με την φανέλα της κυπριακής ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις και έχει μοιράσει μία ασίστ. Η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος (7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα ) ενώ αποκλείστηκε στα προκριματικά του Conference League (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Στο κύπελλο έχει περάσει από την πρώτη φάση.

Καρλίτος (Λέγια Βαρσοβίας, συνολικά στατιστικά ομάδας: 12 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες)

O Παναθηναϊκός παραχώρησε τον Καρλίτος στην Λέγκια Βαρσοβίας το καλοκαίρι και έβαλε στα ταμεία του 400.000 ευρώ. Με την φανέλα της Λέγκια Βαρσοβίας ο Καρλίτος έχει καταγράψει 13 συμμετοχές (εννιά βασικός, 890 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πετύχει 3 γκολ ενώ έχει μοιράσει 3 ασίστ. Η Λέγκια βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή ενώ έχει περάσει στους «8» του πολωνικού Κυπέλλου.

Φεντερίκο Μακέντα (Ανκαραγκουτσούσυνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες)

Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια ο Φεντερίκο Μακέντα αποχώρησε από το τριφύλλι για την τουρκική Ανκαραγκουτσού. Ο Παναθηναϊκός κράτησε ένα ποσοστό μεταπώλησης ενώ γλίτωσε και το συμβόλαιο που θα είχε ύψους 650.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 8 συμμετοχές (4 βασικός, 362 λεπτά), χωρίς να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα. Παράλληλα έχει χάσει τα τελευταία τρία ματς λόγω τραυματισμού. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται στην 16η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες) ενώ έχει περάσει στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσούσυνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες)

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αποτελεί γέννημα – θρέμμα των ακαδημιών του τριφυλλιού. Το καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι δύο πλευρές. Ο Χατζηγιοβάνης επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Ανκαραγκουτσού. Μέχρι στιγμής μετράει 11 συμμετοχές (μπήκε αλλαγή στα οχτώ εξ αυτών, αγωνιζόμενος για 348 λεπτά) και έχει πετύχει δύο γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται στην 16η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες) ενώ έχει περάσει στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

Ζοσέ Μαουρίσιο (Ροντίνα Μόσχας, συνολικά στατιστικά ομάδας: 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες)

Ο Μαουρίσιο μετά από δύο χρόνια ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το τριφύλλι. Ο Βραζιλιάνος χαφ που συνέβαλε τα μέγιστα αυτά τα δύο έτη, συνέχισε την καριέρα του στην δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην Ροντίνα. Μέχρι στιγμής μετράει συνολικά 8 συμμετοχές (4 βασικός, 320 λεπτά) σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του βρίσκεται στην 13η θέση (5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες) ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στον πέμπτο γύρο.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος  (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, συνολικά στατιστικά ομάδας: 10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 8 ήττες)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά από τρία χρόνια στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Οι πράσινοι έβαλαν στα ταμεία τους 4,5 εκατ. ευρώ ενώ κράτησαν και ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Μέχρι στιγμής ο διεθνής Έλληνας χαφ έχει πραγματοποιήσει εννιά συμμετοχές (1 βασικός στο Champions League – 255 λεπτά) και οι τρεις από αυτές μάλιστα στο Champions League. Η Σπόρτινγκ βρίσκεται στα νοκ άουτ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ, στο Κύπελλο έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε ενώ στο πρωτάθλημα μετά από 13 παιχνίδια είναι 4η (8 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Φραν Βέλεθ (Αλ Φατέχ, συνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 4 ήττες)

O Ισπανός σέντερ μπακ, μετά από δύο χρόνια στους πράσινους αποχώρησε με προορισμό την Αλ Φατέχ. Οι πράσινοι έβαλαν στα ταμεία τους 850.000 ευρώ από την πώληση αυτή και στην θέση του απέκτησαν τον Χόρντουρ Μάγκνουσον. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 8 παιχνίδια (βασικός σε όλα – 720 λεπτά) και έχει μοιράσει μία ασίστ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας (4 νίκες, 4 ήττες).

Ραμόν  – Πασκάλ Λούντγκβιστ (Χρόνιγκεν, συνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες)

Ο Λούντγκβιστ αγωνίστηκε ως δανεικός από την Χρόνιγκεν, ωστόσο λόγω  και των τραυματισμών του είχε δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και έτσι οι πράσινοι δεν ενεργοποίησαν την ρήτρα αγοράς. Με την φανέλα της ολλανδικής ομάδας έχει παίξει σε εννιά παιχνίδια συνολικά (3 βασικός – 228 λεπτά). Η Χρόνιγκεν έχει περάσει από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 15η θέση του πρωταθλήματος (3 ήττες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες).

Ματέους Βιτάλ (Κόρινθιανς, συνολικά στατιστικά ομάδας: 33 νίκες,20 ισοπαλίες, 19 ήττες)

Ο Ματέους Βιτάλ αποχώρησε το καλοκαίρι, με τους πράσινους να μην ενεργοποιούν την ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ που είχε μπει. Ο Βραζιλιάνος λοιπόν αγωνίστηκε με την Κορίνθιανς στο δεύτερο μισό της σεζόν της συγκεκριμένης χώρας. Ο Βιτάλ  συνολικά κατέγραψε 20 συμμετοχές (7 βασικός, 787 λεπτά) και μοίρασε δύο ασίστ. Η Κορίνθιανς στο πρωτάθλημα τερμάτισε 4η, στο Κύπελλο έχασε στον τελικό με την Φλαμένγκο (μοιραίος ο Βιτάλ στην διαδικασία των πέναλτι), ενώ στο Copa Libertadores έφτασε στους «8».

 

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Παναιτωλικός, συνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες)

Ο Έλληνας μπακ μετά από τέσσερα χρόνια στο τριφύλλι αποχώρησε για τον Παναιτωλικό. Ο Χατζηθεοδωρίδης έφυγε ως ελεύθερος και μέχρι στιγμής έχει παίξει σε εννιά παιχνίδια  (οχτώ βασικός – 700 λεπτά) συνολικά με την ομάδα του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Καλαμάτα ενώ στο πρωτάθλημα είναι στην 7η θέση του πρωταθλήματος (4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ΄ήττες).

Γιασίν Αγιούμπ (Εξέλσιορ, συνολικά στατιστικά ομάδας: 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 10 ήττες)

Ο Γιασίν Αγιούμπ ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2020 και μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Το καλοκαίρι λοιπόν συμφώνησε να πάρει την ελευθέρας του και να συνεχίσει την καριέρα του στην Εξέλσιορ. Με την ολλανδική ομάδα μέχρι στιγμής έχει παίξει σε έντεκα παιχνίδια. Ήδη έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια λόγω προβλήματος στο γόνατο. Η Εξέλσιορ αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 14η θέση (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 9 ήττες).

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ, συνολικά στατιστικά ομάδας: 10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες)

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε δανεικός από την Χόφενχαϊμ για έξι μήνες χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς. Ο Σέρβος μέσος βοήθησε στο να βελτιωθεί το τριφύλλι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ενώ κατέκτησε το Κύπελλο με τους πράσινους. Τελικά το καλοκαίρι η ΑΕΚ τον αγόρασε από την Χόφενχαϊμ. Ο Γκατσίνοβιτς μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 13 ματς έχει πετύχει 4 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Στο πρωτάθλημα η Ένωση βρίσκεται στην δεύτερη θέση (9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) και στο -8 από το τριφύλλι ενώ στο Κύπελλο έχει φτάσει στην φάση των «16».

Μετράει 13 συμμετοχές (925 λεπτά), βασικός στις 11 από αυτές.

Ούφε Μπεκ

Ο Ούφε Μπεκ το καλοκαίρι ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τους πράσινους μετά από τρία χρόνια, που δεν κατάφερε ουσιαστικά τίποτα. Αυτή τη στιγμή δεν αγωνίζεται σε κάποιον σύλλογο.

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ώρα ανασύνταξης στο τριφύλλι

Previous article

Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ με «φόντο» την κορυφή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.