0

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άθλου Ορεστιάδας δεν έφερε παράλληλα και το απόλυτο της ικανοποίησης.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, μια αισιόδοξη και μια απαισιόδοξη. Για να υπάρξουν χρήσιμα συμπεράσματα, όμως, πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι δύο όψεις. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δυσκολίες, είχε αρκετά κενά διαστήματα αλλά κατάφερε έστω και έτσι να πάρει τη νίκη.

Είναι αρκετό αυτό, όμως, για μια ομάδα που στοχεύει στο πρωτάθλημα. Αν κοιτάξουμε λίγες μέρες πίσω οι πράσινοι πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση κόντρα στο Μίλωνα και έφυγαν ουσιαστικά με άδεια χέρια από τη Νέα Σμύρνη. Στην αναμέτρηση της Ορεστιάδας το τριφύλλι βρέθηκε και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό αλλά κράτησε έστω δύο βαθμούς στο τέλος της ημέρας. Η βαθμολογία λέει πως ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην πρώτη θέση απέχει τέσσερις βαθμούς αλλά βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική.

Όπως είδαμε και πέρυσι πολλά αλλάζουν στη διάρκεια της σεζόν και όλες οι ομάδες περνάνε είτε λίγο είτε πολύ περίοδο κάμψης. Ο Παναθηναϊκός περνάει νωρίς αυτή την περίοδο. Σε αυτό συμβάλει σημαντικά η απουσία λίμπερο που όπως και να το κάνουμε είναι σημαντική. Ωστόσο οι πράσινοι εμφανίζουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους. Σίγουρα η υποδοχή είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας που οδηγεί σε δυσλειτουργίες στην επίθεση. Υπάρχουν πολλά σημεία όπου ο Παναθηναϊκός δείχνει να αδικεί τον εαυτό του και να οδηγείται σε εύκολα λάθη. Άλλωστε το γεγονός ότι βρίσκει πόντους και καλά σερβίς από τον Ερνάντεθ, βρίσκει πολλά μπλοκ από τους κεντρικούς του ενώ οι ακραίοι τελειώνουν το παιχνίδι με πάνω από 50% στην υποδοχή δείχνει σημάδια που θεωρητικά θα έδιναν μια άνετη νίκη.

Τα 36 λάθη, όμως, είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για ομάδα που θέλει νίκη και καθαρό τρίποντο. Ο Άθλος είναι μια ομάδα που στην έδρα του μεταμορφώνεται και αυτό το είδαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό. οι παίκτες του Ηλία Κρεούζη φαίνεται πως έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους συνολικά στο πρωτάθλημα αφού οι δυνατότητές τους είναι περισσότερες από 3 βαθμούς και καμία νίκη σε 5 αγώνες. Όσο οι Εβρίτες σέρβιραν καλά έβγαζαν από το ρυθμό τους τους πράσινους χωρίς απαραίτητα να παίρνουν άσους. Για αυτό το λόγο άλλωστε τα μπλοκ του Άθλου ήταν τόσα πολλά αφού αξιοποιούσαν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι γινόταν προβλέψιμοι.

Πολύς λόγος γίνεται για το βάθος του πάγκου του Παναθηναϊκού και το πόσο αυτό επηρεάζει τα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι πως μια καλή εναλλακτική στους ακραίους (ο Κωστόπουλος) καλύπτει το κανό του λίμπερο οπότε μια επιλογή εξαντλείται εκεί. Ο Μπάσης είναι μια αξιόπιστη επιλογή στο κέντρο αλλά αυτή είναι μια θέση που ο Παναθηναϊκός δεν ταλαιπωρείται ιδιαίτερα ενώ βλέπουμε σιγά σιγά τον Γεωργίου να παίρνει χρόνο συμμετοχής αντί του Γιάκοπσεν όταν αυτό κρίνεται απόλυτα αναγκαίο. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να έχει δύο παίκτες σαν τον Ερνάντεθ στο ρόστερ της ή έναν πασαδόρο που να μπορεί να κάνει στο απόλυτο όσα κάνει ο Γιάκοπσεν στην καλή του μέρα. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ωστόσο, έχει πρόθεση να δώσει χρόνο και να «ψήσει» τους νεαρότερους παίκτες του πάγκου και δεν αποκλείεται αυτό να γίνεται πιο συχνά. Είναι καλό να υπάρχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναδείξει και να εξελίξει τα δικά του παιδιά και αυτό το ξέρει ο κόουτς του τριφυλλιού.

Συμπερασματικά ένας χαμένος βαθμός είναι πάντα κάτι αρνητικό αλλά ακόμα και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φεύγει με χαμηλά το κεφάλι από την Ορεστιάδα. Σημασία έχει να βελτιώσει την εικόνα του και να αποκτήσει ακόμα περισσότερη χημεία ακόμα και με τα θέματα τραυματισμών και απουσιών να υφίστανται. Άλλωστε η σεζόν έχει πολλά παιχνίδια, πολλές διοργανώσεις και κυρίως έχει πλέι οφ όπου εκεί όλα παίζονται ξανά από την αρχή.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Χωρίς πέντε με Αλμωπό Αριδαίας ο Παναθηναϊκός Β’

Previous article

Μπέικον: “Όλα… γυρίζουν κάποια στιγμή” (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.