0

Και τυπικά πρωταθλήτρια η Red Bull και παγκόσμιος ο Μαξ Φερστάπεν με την ολοκλήρωση του αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έληξε με τη 15η φετινή νίκη του Ολλανδού.

Η καρό σημαία της φετινής σεζόν της Formula 1 έπεσε στη Γιας Μαρίνα του Αμπού Ντάμπι, με τη Red Bull να κατακτά όλους τους διαθέσιμους τίτλους, πιλότων, με τον Μαξ Φερστάπεν, και κατασκευαστών.

Στο τελευταίο γκραν πρι στα Εμιράτα, ο Φερστάπεν έκλεισε με τη 15η φετινή νίκη του τη σεζόν, όμως το ενδιαφέρον του αγώνα εστιάστηκε στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ο Λεκλέρ με Ferrari και ο Πέρες με Red Bull μπήκαν ισόβαθμοι στον αγώνα, επομένως νικητής θα αναδεικνυόταν όποιος τερμάτιζε ψηλότερα. Ο Μεξικανός εκκίνησε δεύτερος πίσω από τον Φερστάπεν, αλλά με στρατηγική ενός πιτ-στοπ ο Λεκλέρ βρέθηκε μπροστά του με 21 γύρους να απομένουν.

Γύρο-γύρο ο Πέρες κατάπινε τη διαφορά, την ώρα που ο Μονεγάσκος ζητούσε από την ομάδα του να τον αφήσουν μόνο του να ολοκληρώσει τον αγώνα. Τελικά, ο Λεκλέρ άντεξε με διαφορά 1.3 δευτ. και τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα και στην τελική βαθμολογία.

Στον τελευταίο αγώνα του, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε στην 10η θέση και έκλεισε την καριέρα του με βαθμό, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε με υδραυλικό πρόβλημα στο τιμόνι της Mercedes, ένα γύρο πριν από το φινάλε.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Αποχώρησε με διάστρεμμα ο Σαμοντούροβ από το Rising Stars

Previous article

Χωρίς πέντε με Αλμωπό Αριδαίας ο Παναθηναϊκός Β’

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.