0

Οι παίκτες που θα βοηθήσουν περισσότερο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος

Το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι, ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στην βαθμολογία με 12 νίκες και μία ισοπαλία. Το πιο σημαντικό από όλα είναι, ότι αυτό το έχει πετύχει χωρίς να έχει πιάσει σε απόδοση αυτό, που μπορεί σε αρκετά παιχνίδια και με παίκτες, που ακόμα δεν έχουν δώσει για διάφορους λόγους αυτό, που μπορούν.

Ο Μπερνάρ, που έχει και το πιο μεγάλο συμβόλαιο ήρθε με μεγάλες προσδοκίες το καλοκαίρι απόλυτα δικαιολογημένα αν δει κανείς τι έχει κάνει στην καριέρα του με την Σαχτ και το πέρασμά του από την Πρέμιερ Λίγκ και την Εβερτον. Ο Μπερνάρ ήρθε για να παίξει στα χαφ μετά από συζήτηση, που είχε με τον Γιοβάνοβιτς και μέχρι τώρα δεν έχει σκοράρει. Σε αντίθεση με ότι κάνει στην καριέρα του. Πέρυσι για παράδειγμα είχε έξι γκολ και πέντε ασίστ στην Αλ Σαρίγια, πρόπερσι είχε 4 γκολ και 1 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ με την Εβερτον και την περίοδο 2019-20 3 γκολ και 2 ασίστ πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ. Γ     ενικά κάθε χρόνο έχει γκολ και αυτό, που έχει συμβεί μέχρι τώρα στα 13 ματς δεν είναι φυσιολιογικό.

Λίγο ο τραυματισμός στον ώμο που τον άφησε πίσω τον Βραζιλιάνο, λίγο η προσαρμογή του και οι αλλαγές θέσης μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ έχει φέρει τον Μπερνάρ μακριά από το γκολ, αλλά με δύο ασίστ και συμμετοχή και σε άλλα γκολ του Παναθηναϊκού. Είμαι βέβαιος, ότι ο Βραζιλιάνος μέσος στον δεύτερο γύρο θα δώσει βαθμούς με τα γκολ του στην ομάδα.

Ο Βέρμπιτς είναι ένας άλλος παίκτης, που ακόμα δεν έχει παίξει ούτε το 10%, που μπορεί. Ακόμα και έτσι έχει δώσει τη νίκη με γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό και μία ασίστ, που είναι μισό γκολ με τον Αρη στη νίκη με τον Σπόραρ στο τέλος. Και ο Σλοβένος εξτρέμ είναι ένας παίκτης, που βοηθάει και στο γκολ και στην δημιουργία και για παράδειγμα δύο φάσεις, που έκανε ο ίδιος στο φιλικό της Σλοβενίας με την Αρμενία, στον Παναθηναϊκό δεν τις έχουμε δει. Στην μία σούταρε έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας απέκρουσε στην γωνία με δυσκολία και στην δεύτερη φάση πήρε την μπάλα στην περιοχή απέφυγε τον αντίπαλο και με ωραίο σουτ την έστειλε στην εστία, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε έξοχα. Και ο Βέρμπιτς θα είναι καλύτερος στον δεύτερο γύρο και καθοριστικός σε παιχνίδια. Όταν ήρθε στην ομάδα είχε έναν τραυματισμό και μετά covid, αλλά τώρα έχει καθιερωθεί μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ και θα βοηθήσει την ομάδα πολύ περισσότερο στον δεύτερο γύρο.

Ο Τσόκαϊ μέχρι τώρα μπαίνει συνήθως αλλαγή. Είναι ένας μέσος πολύ καλός ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά βοηθάει. Τον είδα στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Αλβανίας, που έδωσε ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του με ωραία κίνηση, που έκανε στην πλάτη της άμυνας της Αρμενίας. Παίζει στο 8 και με την Εθνική ήταν αριστερός εσωτερικός μέσος στο 5-3-2 της ομάδας του. «Σκύλος» ο Τσόκαϊ θα παίξει και ενδεκάδα στον δεύτερο γύρο και θα βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Ο Παλάσιος έχει βάλει τέσσερα γκολ στον πρώτο γύρο, όλα εκτός έδρας. Ένα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, ένα στην Λαμία και δύο στον Βόλο. Είχε έναν τραυματισμό στο πέλμα, που είτε τον κράτησε εκτός αγώνων(ΠΑΟΚ), είτε έπαιζε με ενοχλήσεις και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έπαθε θλάση στο πρώτο ημίχρονο και έχασε και το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι και τα δύο επόμενα παιχνίδια. Ο Παλάσιος είναι σίγουρο, ότι θα βάλει περισσότερα γκολ στον δεύτερο γύρο και θα είναι καθοριστικός σε περισσότερα παιχνίδια, απαλλαγμένος και από την θλάση, αλλά και από τις ενοχλήσεις στο πέλμα.

Αν σε αυτούς τους παίκτες προσθέσουμε και αυτούς που θα έρθουν στις θέσεις εξτρέμ και χαφ(8-10) καταλαβαίνουμε, ότι ο Παναθηναϊκός του δεύτερου γύρου θα είναι πολύ πιο ποιοτικός και δημιουργικά καλύτερος από τον πρώτο γύρο με περισσότερα γκολ από τα 24, που είναι όμως και πάλι η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Οσο για τις μεταγραφές και έχοντας ζήσει τρεις μεταγραφικές περιόδους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχω κανένα άγχος και είμαι βέβαιος, ότι οι παίκτες που θα έρθουν θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Αυτό έχουμε δει με την πλειονότητα των παικτών, που έχουν έρθει επί Γιοβάνοβιτς, οπότε είναι λογικό και ο κόσμος να μην ανησυχεί, αλλά να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Τώρα για το αν θα έρθουν γρήγορα, η αργά οι παίκτες το ιδανικό θα είναι να έρθουν άμεσα, αλλά αν είναι να περιμένουμε για να έρθουν παίκτες τύπου Σπόραρ, τύπου Παλάσιος, τύπου Παλάσιος ας περιμένουμε. Εξάλλου το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, που θα κριθεί τον Απρίλιο και ο Γιοβάνοβιτς δεν χτίζει ομάδα για ένα χρόνο, αλλά και για τα χρόνια, που έρχονται με στόχο η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει στην Ευρώπη, δηλαδή στο τσάμπιονς λιγκ.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πολυτιμότερος παίκτης της 6ης αγωνιστικής ο Παπαγιάννης

Previous article

Αρμάνι: Από το 2023 ο Σιλντς, χάνει το ματς με Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.