0

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής όπου και αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στο παρελθόν του, αλλά και στους δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε αρχικά εάν θυμάται ποιος Έλληνας παίκτης πέτυχε το πρώτο γκολ της Εθνικής στο Μουντιάλ και απάντησε με τον εξής τρόπο: “Για εμένα είναι εύκολη η απάντηση. Είναι ένας… αμυντικός της Νιγηρίας που κόντραρε η μπάλα πάνω του (γελάει). Ασφαλώς και θυμάμαι το γκολ που πέτυχα. Και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ”.

– Τι θα έδινες για να είσαι σε παγκόσμιο Κύπελλο;

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θεωρώ τον εαυτό του ευλογημένο που έπαιξα σε δύο Μουντιάλ. Είμαι ευχαριστημένος. Ο χρόνος δεν σταματάει. Πρέπει να περιοριστούμε στους δέκτες της τηλεόρασης. Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος για όλα όσα βίωσα με την συμμετοχή μου σε δύο Παγκόσμιο Κύπελλα. Είναι μία ιδιαίτερη διοργάνωση. Το παγκόσμιο κύπελλο είναι μία διοργάνωση που μαζεύονται ομάδες από όλες τις ηπείρους. Είναι κάτι το ξεχωριστό, είναι η ατμόσφαιρα, ο παλμός, τα γήπεδα, είναι όλα διαφορετικά. Είναι σημαντικό να συμμετέχεις στο Μουντιάλ”.

– Έχεις κρατήσει κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με όλα όσα είχες κάνει στο ποδοσφαιρικό σου παρελθόν;

Το πιο σημαντικό είναι οι στιγμές, οι αναμνήσεις. Εχω διάφορα αναμνηστικά και από τα δύο Μουντιάλ. Η λήξη του παιχνιδιού, η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι από τις πιο όμορφες στιγμές. Δεν αισθάνθηκα ποτέ, όταν σταμάτησα, την ανάγκη να βλέπω τι έκανα ως παίκτης. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανα ποτέ. Τυχαία και συμπτωματικά μπορεί να συμβεί. Δεν νιώθω την ανάγκη. Προσπαθώ μέσα από την καθημερινότητά τουλάχιστον να προσαρμόζομαι”.

– Μέσι ή Ρονάλντο; Ποιόν από τους δύο θα διάλεγες;

Είναι άδικο να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο τεράστιους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι και τους δύο τους θαυμάζεις, αλλά εγώ θα επέλεγα τον Μέσι. Είναι τα χαρίσματα της φύσεως που έχει πάνω του. Ο Ρονάλντο έχει ταλέντο, αλλά το ανέπτυξε μέσα από την σκληρή δουλειά. Συνδυασμός, του ταλέντου του Μέσι και του Ρονάλντο. Θα ήθελα ή την Αργεντινή ή την Βραζιλία για να σηκώσει το τρόπαιο. Αυτή είναι η επιθυμία μου”.

– Πως περνάς αυτό το διάστημα;

Κυρίως με την οικογένεια, με τα παιδιά, γεμίζει η ημέρα, έστω και χωρίς ποδόσφαιρο. Εάν δεν είχα την οικογένεια και μικρά παιδιά θα είχα μεγαλύτερη ανάγκη για το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως οι ποδοσφαιρικές θέσεις είναι περισσότερες από τις υπόλοιπες. Δεν είναι εφικτό το ποδόσφαιρο να απορροφήσει. Ίσως κι εγώ να φταίω ότι δεν είμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να είμαι στον χώρο, αλλά όχι σε οποιοδήποτε πόστο. Δεν θα ήθελα να είμαι προπονητής, θα ήθελα να ασχολούμαι στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν θα μου άρεσε ένας ρόλος που δεν είναι ενεργός. Έχουμε την υγεία μας, όλα είναι καλά”, είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

πηγή: sportdog.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Επιστροφή στη βάση και στη σκληρή δουλειά

Previous article

Επαφές Γιοβάνοβιτς με υποψήφιους “στόχους” του ΠΑΟ – Σε ποιο πρωτάθλημα “κοιτάζει”!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.