0

Με εμφάνιση που δεν άφησε κανένα περιθώριο στη φιλοξενούμενη Πφέφιγκεν ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με ικανοποιητικά ποσοστά στην υποδοχή αλλά και σταθερότητα στην επίθεση οι πράσινες αμαζόνες ήταν συνεπείς με το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού τους για φέτος.

Το ταξίδι ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με ιδανικό τρόπο αφού οι παίκτριες του Μπράνκο Γκάιτς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες στο πλάνο του προπονητή τους. Χωρίς να χρειαστεί να αγχωθεί ιδιαίτερα το τριφύλλι έκανε μια εμφάνιση από αυτές που συχνά ονειρεύονται οι προπονητές και που δεν δημιουργεί αγωνία και ανατροπές.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν η διάθεση στην υποδοχή και η πολλές λύσεις επιθετικά. Οι πράσινες δεν προβληματίστηκαν σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από το αντίπαλο σερβίς και η τριάδα Γκρόθες, Ανάε, Ρόγκα έπιασε πολύ υψηλά ποσοστά στην υποδοχή. Όσο αυτός ο τομέας λειτουργούσε καλά η Παπαφωτίου είχε την πολυτέλεια να βρίσκει ποικίλες λύσεις για την επίθεση.

Ανθούλη και Ανάε ήταν σταθερές ενώ η Χατζηευστρατιάδου και η Μέντιτς ήταν εξίσου παραγωγικές. Το αργό και προβλέψιμο παιχνίδι της Πφέφιγκεν έδωσε την ευκαιρία στις κεντρικές του Παναθηναϊκού να προσφέρουν από 7 μπλοκ και να χαλάσουν ακόμα περισσότερες επιθέσεις των Ελβετίδων.

Πολύ σημαντική ήταν η πίεση που πρόσφερε το σερβίς του Παναθηναϊκού, επίσης. Με την Χατζηευστρατιάδου και την Ανθούλη κατά κύριο λόγο η υποδοχή της Πφέφιγκεν βρήκε πολλές δυσκολίες και αυτό ήταν ένα κομβικό συστατικό της νίκης. Ο Γκάιτς έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ένα ρόστερ με καλές σέρβερ και όταν παράλληλα η υποδοχή έχει τη σταθερότητα που είχε σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι δυνατόν για μια ομάδα σαν την Πφέφιγκεν να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Γκάιτς είχε τη διάθεση να ξεκουράσει βασικές αθλήτριες και το έκανε για μικρά διαστήματα αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελε να βγει η ομάδα από το ρυθμό της. Ένα παιχνίδι σαν αυτό πρέπει να τελειώνει όσο πιο εύκολα και άκοπα γίνεται τόσο για λόγους ξεκούρασης όσο και αυτοπεποίθησης. Έτσι το ροτέισον κράτησε λίγο αφήνοντας θετική εικόνα για τη δημιουργικότητα της Μερκούρα αλλά και τις επιθέσεις και το «θράσος» της Νικολογιάννη. Το βάρος της φανέλας και η ιστορία της ομάδας επιτάσσει αυτό που επισήμανε ο Γκάιτς, δηλαδή νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι και όχι απλά δύο νικηφόρα σετ, και σε μια βδομάδα ακριβώς ο Παναθηναϊκός καλείται να πετύχει και αυτό το στόχο.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Το πανόραμα της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην 9η αγωνιστική

Previous article

Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.