0

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα κυνηγήσουν την τρίτη νίκη σε ντέρμπι για φέτος έχοντας αυτή τη φορά τη θερμή υποστήριξη του κόσμου του τριφυλλιού.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μπορέσουν επιτέλους να βρεθούν στο πλάι της ομάδας και αυτό θα συμβεί την πιο κρίσιμη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και η μεταξύ τους αναμέτρηση μοιάζει το πρώτο τόσο σημαντικό τεστ για τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει δύο πρόσωπα μέχρι τώρα. Ένα καλό όπου μοιάζει άτρωτος και ικανός να επιβάλει πλήρως το παιχνίδι του και ένα τρωτό όπου δυσκολεύεται να ανακάμψει όταν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο κόουτς του τριφυλλιού έχει στα χέρια του το ισχυρό όπλο Ερνάντεθ που έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» επιθετικά και να καθοδηγήσει την ομάδα ακόμα και όταν όλα ζορίζουν. Ο Φράγκος, επίσης, μοιάζει να είναι ο πιο σταθερός παίκτης για φέτος αφού τόσο σε υποδοχή όσο και σε επίθεση έχει συνέπεια αλλά και πολύ ενέργεια.

Παρόλα αυτά η γενικότερη εικόνα στην υποδοχή είναι το κλειδί του ντέρμπι. Η απουσία του Ζήση έχει φέρει δυσκολίες ακόμα και αν ο Κωστόπουλος τα έχει πάει αρκετά καλά βάση των συνθηκών. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο καθαρόαιμος λίμπερο που ξέρει καλά τη θέση και τις ιδιαιτερότητές της είναι ένας από τους παράγοντες που προβληματίζουν τον Ανδρεόπουλο και αλυσιδωτά δημιουργούν δυσκολίες στην ορθή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, διαθέτει ως δυνατό του χαρτί το σερβίς. Με πρώτο και καλύτερο τον Ιντάλγκο αλλά και με τον Στερν αλλά και τους υπόλοιπους οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει σημαντικό πλεονέκτημα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους από τη θέση του σερβίς. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου εμφάνιζαν αδυναμίες σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού το σερβίς ήταν αυτό που άλλαζε την εικόνα και τους έδινε ενέργεια. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλούς σέρβερ. Αυτό σημαίνει πως όποιος αντέξει περισσότερο στην υποδοχή θα έχει το πλεονέκτημα.

Σε σχέση με πέρυσι ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος όσον αφορά τη θέση του διαγωνίου με τον Στερν να δίνει λύσεις και να έχει σταθερότητα. Αυτό σημαίνει πως οι δύο ομάδες θα δώσουν βάρος στους διαγωνίους τους και η αντοχή στην άμυνα αλλά και το μπλοκ θα είναι βασική προϋπόθεση για τη νίκη. Εκεί που οι πράσινοι έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα είναι η ζώνη των κεντρικών. Ο Ραγκέλ είναι πιο ώριμος και αποτελεσματικός από ποτέ ενώ η ποιότητα και η εμπειρία του Πετρέα έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο βέβαια αλλά η μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων δείχνει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει σημαντικές λύσεις από τους κεντρικούς δίνοντας ανάσες στον Ερνάντεθ και προσθέτοντας μια ακόμα εναλλακτική στην επίθεση.

Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτά της περασμένης σεζόν και η εξήγηση είναι απλή. Ο Παναθηναϊκός είναι πίσω στη βαθμολογία και έχει ήδη απωλέσει βαθμούς σε έδρες που στόχευε να έχει πάρει τρίποντο. Αυτό, από την άλλη, είναι ένα κίνητρο ώστε όχι μόνο να ξεκινήσει η αντεπίθεση αλλά να γίνει η αρχή ενός νικηφόρου σερί που θα ξαναβάλει τους πράσινους σε τροχιά κορυφής.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πήραν ψυχολογία ομάδα και κόσμος – Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό με τον Μήτογλου

Previous article

Πάρκερ: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.