0

Ο μάνατζερ του Μπιλάλ, Χάρης Κωστάκης, μίλησε  αποκαλύπτοντας πως ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που ασχολήθηκε σοβαρά με τον Αιγύπτιο φορ, τονίζοντας πως παρά το έντονο ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού, το «τριφύλλι» αποτελεί προτεραιότητα για την καριέρα του!

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Μπιλάλ, συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Μάλιστα με 9 γκολ σε 3 συμμετοχές στο Youth League βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με αποτέλεσμα να λάβει προαγωγή όχι μόνο στην Β΄ ομάδα του ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά ακόμα και στην πρώτη, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλοντας να τον επιβραβεύσει στον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία.

Τελευταίο «χτύπημα» του Μπιλάλ τα δύο γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή σε αναμέτρηση για την Super League 2 (2-3, 25/11).

Ο Χάρης Κωστάκης, ατζέντης του Αμπντελραχμάν Μπιλάλ ήταν εκείνος που πίστεψε εξ αρχής στο ταλέντο «Φαραώ» του Παναθηναϊκού, καταφέρνοντας εν τέλει να πείσει τον Νίκο Νταμπίζα να προσφέρει συμβόλαιο στον 19χρονο φορ.

Ο άλλοτε παίκτης του Εθνικού και του Ηρακλή, μεταξύ άλλων μίλησε για τον νεαρό παίκτη-αποκάλυψη του Παναθηναϊκού. 

– Ο Μπιλάλ έχει πετύχει ήδη 9 γκολ σε 3 ματς στο Youth League, αλλά και δύο τέρματα στην Super League 2, δίχως μάλιστα να έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο 90λεπτο. Περίμενες πως θα ήταν τόσο αποτελεσματικός; Μέχρι που μπορεί να φτάσει;

«Από την πρώτη φορά που τον είδα αγωνιζόμενο διέκρινα την εξαιρετική αίσθηση του χώρου που έχει. Σε συνδυασμό με την άρτια τεχνική του κατάσταση, πίστευα ότι με εντατική προπόνηση θα γίνει ο παίκτης που αρχίζουμε να βλέπουμε τώρα.

Το που μπορεί να φτάσει είναι μία μεγάλη κουβέντα γιατί είναι και θέμα συγκυριών. Σίγουρα όμως οι προοπτικές που έχει είναι για πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Παρόλο αυτά, αρκετές φορές με εκπλήσσει και εμένα με την απόδοση του».

– Ο Μπιλάλ, έχει ήδη μπει σε ρυθμούς πρώτης ομάδας αν και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Ανεξάρτητα από τι θα αποφασίσει ο κ. Γιοβάνοβιτς θεωρείς πως είναι έτοιμος; 

«Το να θεωρούμε ένα παιδί χωρίς παραστάσεις σε επίπεδο ανδρών “έτοιμο” για την πρώτη ομάδα είναι, νομίζω, λανθασμένη προσέγγιση.

Κατά την παρουσία μου στις ακαδημίες του Άγιαξ, είδα τον τρόπο που η ολλανδική ομάδα διαχειρίζεται και “δημιουργεί” παίχτες. Παραδείγματα πολλά, θυμάμαι κάποια που τα έζησα. Πρώτον, ο Φαν ντερ Φάαερ 21 ετών χρίστηκε αρχηγός στην πρώτη ομάδα. Δεύτερο παράδειγμα, ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ που 19 στα 20 έκανε τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, όντας ακόμη παίχτης της ακαδημίας και μάλιστα και σε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια βασικός.
Τέλος, ο Ράιαν Μπάμπελ έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 χρονών και η επόμενη σεζόν του ήταν γεμάτη σεζόν σε ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις.

Κανείς από αυτούς δεν θα μπορούσε να ήταν απολύτως έτοιμος. Όμως, είχαν τις προοπτικές να φθάσουν σε υψηλό επίπεδο. Η διαχείριση τους ήταν ανάλογη του επιπέδου που μπορούσαν να φθάσουν και όχι του τι μπορούσαν την δεδομένη χρονική στιγμή να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα.

Επιλέξαμε τον Παναθηναϊκό για τον Μπιλάλ διότι δίνει βάση στις ακαδημίες του και προωθεί τους παίχτες αυτούς ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, ο Μπιλάλ προτάθηκε και σε άλλες ελληνικές ομάδες και δεν ασχολήθηκαν μαζί του.

Ο Παναθηναϊκός και ο κ. Νταμπίζας τελικά έδωσε βάση στο παιδί και είδαν αυτό που έβλεπα και εγώ. Αν θα τον δούμε να αγωνίζεται φέτος, αυτό είναι κάτι που ξέρει καλύτερα η ομάδα και ο προπονητής. Ο Μπιλάλ όπου αγωνίστηκε, ξεχώρισε».

– Έχεις έρθει σε επαφή με τον κ. Γιοβάνοβιτς; Ποιο είναι το πλάνο για τον Μπιλάλ;

«Έχουμε κάνει κάποια ραντεβού με την ομάδα και ακολουθούν και άλλα. Νιώθω ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση και είμαι αισιόδοξος για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν».

– Ποιο πιστεύεις είναι το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει ως φορ;

«Η αίσθηση του χώρου, η αντίληψη του παιχνιδιού, τα πολύ καλά τελειώματα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ξεμαρκάρεται την κατάλληλη στιγμή και βρίσκεται εκεί που πρέπει για να τελειώσει τη φάση ψύχραιμα μπροστά στην αντίπαλη εστία».

– Υπάρχει  ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από ξένες ομάδες; 

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να επεκταθούμε σχετικά στην παρούσα φάση. Προτεραιότητά μας είναι ασφαλώς ο Παναθηναϊκός που του άνοιξε την πόρτα και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να προσφέρει».

– Στο ξεκίνημα σου ως ποδοσφαιριστής είχες θεωρηθεί μεγάλο ταλέντο, αλλά ένας τραυματισμός δεν σε άφησε να προχωρήσεις. Βλέπεις στο πρόσωπο του Μπιλάλ τον εαυτό σου; Ποια συμβουλή του δίνεις;

«Γι’ αυτό ανέφερα και νωρίτερα ότι είναι και θέμα συγκυριών. Έχω μιλήσει αμέτρητες ώρες με τον Μπιλάλ για πράγματα που ξέρω ότι μπορεί να έχει στο μυαλό του επειδή έχω βρεθεί στη θέση του, δηλαδή σε ξένη χώρα σε μικρή ηλικία και σε μεγάλο σύλλογο.

Αυτό που διαπιστώνω κάθε φορά όμως είναι ότι ο ίδιος είναι πολύ ώριμος και συγκεντρωμένος. Έχει
μεγαλώσει σε κλίμα ποδοσφαιρικό καθώς ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής σε υψηλά ανταγωνιστικό επίπεδο και κάπως όλα αυτά έχουν χτίσει τον χαρακτήρα που χρειάζεται».

– Τι να περιμένουμε στη συνέχεια της σεζόν από τον Μπιλάλ;

«Θα συνεχίσει να προσπαθεί το ίδιο. Να προπονείται σκληρά. Να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει ο ποδοσφαιριστής τόσο εντός, όσο εκτός γηπέδου και να περιμένει την ευκαιρία του όποτε το κρίνει αυτό ο κ. Γιοβάνοβιτς.  Σε ό,τι διοργανώσεις κι αν αγωνίζεται ο Μπιλάλ θα το κάνει με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος που μας έχει συνηθίσει από το πρώτο του ματς στον Παναθηναϊκό».

 – Τι σου λέει για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Μπιλάλ; Πως περνά στην
Αθήνα;

«Περνάει πολύ όμορφα στην Αθήνα και νιώθει τον Παναθηναϊκό πλέον σαν οικογένεια. Νομίζω είναι εμφανές αυτό και από την απόδοσή του, από το χαμόγελό του, από τους πανηγυρισμούς του. Θα ήθελε πολύ να συνεχίσει».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Κάλεσμα της Θύρας 13 Κύπρου για το φιλικό με Μπερ Σεβά: «Αύριο κλείνουμε τις δουλειές μας και φεύγουμε για γήπεδο»

Previous article

Φόστερ: «Δεν ήμουν έτοιμος όταν πήγα στον Παναθηναϊκό για Euroleague»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.