0

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας «persianleague.com», Πεζμάν Ραχμπάρ «ακτινογραφεί» τον Αλιρεζά Τζάνμπας που φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Ο Αλιρεζά Τζάνμπας (σ.σ.: αυτή είναι η σωστή προφορά του ονόματος του στα ιρανικά) συνιστά μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ έχει την δυνατότητα να παίξει αριστερά, αλλά και πίσω από τον φορ.

Το συμβόλαιο του με την Φέγενορντ εκπνέει το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο η ομάδα του
Ρότερνταμ δείχνει διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την μεταγραφή του.

Με την εθνική Ιράν όπου πήρε μέρος και στο Μουντιάλ του Κατάρ, έχει σημειώσει 13 γκολ σε 64 συμμετοχές, ενώ η μεταγραφή του από την Άλκμααρ στην Μπράιτον το καλοκαίρι του 2018 κόστισε 18 εκατ. ευρώ! Στην τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα της Φέγενορντ έχει καταγράψει σε όλες τις διοργανώσεις 15 εμφανίσεις και 2 γκολ.

Ο επικεφαλής της ιρανικής ιστοσελίδας «persianleague.com», Πεζμάν Ραχμπάρ μίλησε για τον συμπατριώτη του διεθνή άσο.

«Ο Τζάνμπας είναι ένας από τους πρώτους Ιρανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό σε τόσο μικρή ηλικία. Στα 19 του μεταπήδησε στη Ναϊμέγκεν, όπου τα πήγε πολύ καλά. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν του στον ολλανδικό σύλλογο (2014/15) μπορεί να είχαν υποβιβαστεί, αλλά αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος! Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε παίρνοντας μεταγραφή για την Άλκμααρ. Εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια και στην τελευταία σεζόν του αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Eredivisie με 21 γκολ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, είχαν ως αποτέλεσμα να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και συγκεκριμένα στην Μπράιτον. Στην Αγγλία ωστόσο δυσκολεύτηκε.Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα στον κόσμο και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Εκτός από την τεχνική κατάρτιση θα πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος και
από άποψη φυσικής κατάστασης».

– Τι έφταιξε και δεν κατάφερε να διακριθεί στην Μπράιτον;

«Ο Τζάνμπας το προσπάθησε, αλλα΄δεν τα κατάφερε. Περίμεναν λόγω του τεράστιου ποσού που δαπανήθηκε (18 εκατ. ευρώ) έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Οι απαιτήσεις ήταν τεράστιες. Δεν τον στήριξαν όσο θα έπρεπε για να βρει τον ρυθμό του».

-Πως κρίνεις την φετινή παρουσία του στην Φέγενορντ;

«Έπειτα από τρεις σεζόν στην Premier League επέστρεψε στην Ολλανδία, ένα πρωτάθλημα γνώριμο στον ίδιο όπου έχει χτίσει καλό όνομα. Στην Φέγενορντ μπορώ να πω, πως επανήλθε σε υψηλό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άγγιξε τα κατορθώματα του σε Άλκμααρ και Ναϊμέγκεν».

– Πόσο σημαντικό τον θεωρείς στην εθνική Ιράν;

«Βρίσκεται σταθερά στην εθνική Ιράν και ο Κάρλος Κεϊρόζ τον υπολογιζει. Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Αγγλία και 13 λεπτά απέναντι στην Ουαλία, όμως δεν έπιασε την απόδοση που θα περιμέναμε. Θεωρώ πως τις καλύτερες εμφανίσεις του με την εθνική Ιράν τις πραγματοποίησε όταν στον πάγκο της ομάδας για μια διετία βρισκόταν ο Ντράγκαν Σκότσιτς (2020-22). Του έδωσε ελευθερία κινήσεων και τον έχρισε αρχηγό σημειώνοντας αρκετά γκολ. Όταναποχώρησε όμως ο Σκότσιτς και επανήλθε στον πάγκο της εθνική Ιράν ο Κεϊρόζ, ο Τζάνμπας σαν να έχασε τον ρυθμό του. Δεν ήταν ο ίδιος. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν θα τον χαρακτήριζα παίκτη-κλειδί για την εθνική Ιράν».

– Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για την καριέρα του;

«Εάν τελικά προχωρήσει η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό θα είναι κάτι θετικό για τον Τζάνμπας, αφού χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Είναι μια χαρά το ελληνικό πρωτάθλημα για να εξελιχθεί και να ανέβει και πάλι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος με αφοσιωμένους οπαδούς και είμαι βέβαιος πως θα είναι ακόμα καλύτερος στην Ελλάδα. Θεωρώ πως θα ταίριαζε στον Παναθηναϊκό».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Νικολογιάννης: «Αρνείται να χάσει ακόμη και στην κακή του ημέρα σε φιλικό ο Παναθηναϊκός»

Previous article

Έστειλε… μήνυμα πριν το ντέρμπι ο Μπέικον!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.