0

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο, που ήταν ο μήνας της κρίσης, με άκρως θετικό πρόσημο, με το «τριφύλλι» να έχει μπροστά του τον πρώτο «τελικό» της χρονιάς στο ξεκίνημα του Δεκέμβρη.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον Νοέμβριο με συνολικό απολογισμό 6 νίκες και δύο ήττες, με την μία εξ αυτών να είναι αυτή που «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό. Το τελείωμα ωστόσο του μήνα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που στα τελευταία 3 ματς της Euroleague δείχνει συνεχή σημάδια βελτίωσης.

Τα δύο παιχνίδια που οι «πράσινοι» έδειξαν να κάνουν βήματα προς τα πίσω ήταν το εντός έδρας με την Παρτιζάν και η αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, με το πρώτο να χάνεται στις λεπτομέρειες κυρίως λόγω του κακού πρώτου δεκαλέπτου και το δεύτερο να είναι καταστροφικό, αφού το «τριφύλλι» χάθηκε στην επανάληψη απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Είχε προηγηθεί η εύκολη νίκη με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, που έδωσε… οξυγόνο στην ομάδα μετά την ήττα από την Παρτιζάν, πριν ακολουθήσουν τα δύο εντός έδρας ματς με Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν, που ουσιαστικά γύρισαν τον διακόπτη στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Ράντονιτς, που μάλιστα παρά την εύκολη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν, έσφιξε τα… λουριά στη συνέντευξη Τύπου, στέλνοντας το μήνυμα σε όσους παίκτες πίστευαν πως μπορούν να χαλαρώσουν έστω και λίγο στο παρκέ.

Η απάντηση δόθηκε επί λιθουανικού εδάφους. Ο Ράντονιτς καθοδήγησε μαεστρικά τον Παναθηναϊκό, που πραγματοποίησε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, είδε τον Ντέρικ Ουίλιαμς να τον στηρίζει στην τρίτη περίοδο και στο φινάλε με τα «βαριά» χαρτιά σε πλήρη δράση, έφυγε από το Κάουνας με το δεύτερο διπλό της χρονιάς.

Το «τριφύλλι» δεν είναι η ομάδα που μπήκε στον Νοέμβριο, έχει κάνει σαφή βήματα προόδου, έχει βρεθεί στο παρκέ και ανεβάζει τον βαθμό ετοιμότητάς του συνεχώς. Μπορεί ακόμα να μην έχει βρει την απόλυτη χημεία, κάτι που θα επιτευχθεί και με την επιστροφή στην δράση του Μάριους Γκριγκόνις, αλλά πάει στο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν ως κανονικός Παναθηναϊκός.

Η ήττα την πρώτη αγωνιστική από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη έδωσε στο παιχνίδι χαρακτήρα τελικού, αφού ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα στραβοπατήσει κάπου πέρα από τα ματς με τους «πράσινους». Οι παίκτες του Ράντοβιτς έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πλήρως το κλίμα της έναρξης της σεζόν, να αποδείξουν πως δεν υπάρχει πλέον η διαφορά ποιότητας με τους «ερυθρόλευκους» που υπήρχε πέρσι και κυρίως να ανακατέψουν την τράπουλα του ελληνικού πρωταθλήματος από την αρχή.

Αν ο Παναθηναϊκός γνωρίσει την ήττα στο ΣΕΦ, τότε θα αποχαιρετήσει από νωρίς την υπόθεση πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League. Αν όμως το «τριφύλλι» φύγει με το διπλό από τον Πειραιά, θα βρεθεί στην θέση του οδηγού στη βαθμολογία και με το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ράντονιτς στα τελευταία ματς δείχνει ολοένα και καλύτερη και έχει μπροστά την ευκαιρία να αποδείξει πως η επιστροφή είναι οριστική, έχοντας τον πρώτο τελικό της σεζόν, που κρίνει πολλά στην υπόθεση ενός τίτλου που αποτελεί τον έναν από τους δύο εν Ελλάδι στόχους.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Έστειλε… μήνυμα πριν το ντέρμπι ο Μπέικον!

Previous article

Αρέσει ο Βαλακάρι της Πάφου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.