0

Οι Πράσινοι θέλουν να φέρουν έναν Μουντιαλικό παίκτη τον Ιανουάριο και ήδη έχουν κάνει κάποιες επαφές

Στον Παναθηναϊκό βλέπουν – από το… ξεκίνημά του – αρκετό Μουντιάλ προφανώς γιατί θέλουν τον… Μουντιαλικό τους (απόκτημα) στο χειμερινό παζάρι!

Η καινούργια …άφιξη πάντως είναι Βορειοαφρικανός που συνεχίζει με την εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και η στήλη έχει πρωτογενές follow up για τον Άμαλαχ (περί αυτού ο λόγος).

Πάμε να τους πάρουμε με την σειρά:

O  Παναθηναϊκός δεν έχει…ξεχάσει τον μεταγραφικό στόχο του περασμένου Σεπτεμβρίου, Τζόναθαν Οσόριο! Ο 38χρονος Καναδός κεντρικός χαφ, με τα 3.500.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, που μένει ελεύθερος τέλος του μήνα από το Τορόντο, κατέγραψε 3 συμμετοχές και 120′ στο Κατάρ ( μπήκε στο τελευταίο 10λεπτο με Βέλγιο, στο 46´ με την Κροατία ενώ ξεκίνησε και βγήκε στο 66′ κόντρα στο Μαρόκο).

Οι πρωτοπόροι της Super League είναι σε επαφή με το μεγάλο ισπανικό Γραφείο που έχει τα δικαιώματά του Οσόριο, την Promoesport (έχει και τον Ρούμπεν Πέρεθ). Με τον διεθνή Καναδό μέσο να καλείται να αποφασίσει αφού ολοκληρώθηκε το… ταξίδι στο Μουντιάλ για την Εθνική του ομάδα. Και όπως μαθαίνω έχει αρκετές προτάσεις, κάτι που κρατάνε ψηλά το κασέ του…

Στην συνέχεια ήρθαν… ψαγμένες ολλανδικές ιστοσελίδες να αποκαλύψουν πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αλιρεζά Τζαχανμπάνκς της Φέγενορντ. Μουντιαλικός κι αυτός, 29 χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός (παίζει δεξιά κι αριστερά), συμπαίκτης των Χατζισαφί/Μοχαμαντί/Ανσαριφάρντ στο Ιράν, με 64 συμμετοχές και 13 γκολ. Στο Κατάρ έκανε 2 συμμετοχές στον όμιλο: μια 45λεπτη στην 6άρα από την Αγγλία και 13′ ως αλλαγή στην νίκη επί της Ουαλίας.

Ο Τζαχανμπάνκς στην φετινή Φέγενορντ περισσότερο χρόνο έπαιζε στο Γιουρόπα Λιγκ παρά στο ολλανδικό πρωτάθλημα (5 ματς/300’/2 γκολ στην μία διοργάνωση, 10 ματς/308’/3 ασίστ στην άλλη). Μαζί της βέβαια έχει συμβόλαιο ως το 2024 αλλά το κλαμπ δεν θέλει να πληρώνει 1.000.000 ευρώ (το τρέχον συμβόλαιό του) σε εξτρεμ που δεν είναι βασικός, οπότε τον… πουλάει (δεν τον δανείζει).

Περίμενε βέβαια να πήγαινε καλύτερα στο Μουντιάλ και να τσίμπαγε η τιμή του, οπότε πλέον θα πρέπει να συμβιβαστεί με transfer fee κοντά στο εκατομμύριο. Κι ας έχει ο Ιρανός εξτρέμ χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 ευρώ (ενώ πριν από μια 4ετία είχε 18 εκατ. Χ.Α.)! Ο Τζαχανμπάνκς έχει το “πακέτο” που θέλει ο Γιοβάνοβιτς για τον δεξιό εξτρεμ που ψάχνει τα…ΑΛΛΑ όμως, στην περίπτωσή του είναι ακόμη πολλά!

Και πάμε στον τρίτη υποψηφιότητα από το Μουντιάλ που παίζει (πολύ δυνατά) στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού. Σελίμ Αμαλά, συμπατριώτης και φιλαράκι των Άμραμπατ, 26… Νοεμβρίων, που παίζει στο “8”και στο “10” αλλά και ως αριστερός ακραίος. Μέσος που δημιουργεί, πατάει περιοχή, με γκολ κι ασίστ. Και χρηματιστηριακή αξία 4.500.000 ευρώ παρακαλώ!

Στο Μουντιάλ έπαιξε και στα 3 ματς με την Εθνική Μαρόκο. Ξεκίνησε κόντρα σε Κροατία (90λεπτο), Βέλγιο (70λεπτο), μπήκε αλλαγή (25λεπτη) με Καναδά. Ανήκει στην Σταντάρ Λιέγης αλλά το συμβόλαιό του τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Το… κρατάμε αυτό. Γεννημένος στο Βέλγιο, όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα την έχει περάσει μέχρι τώρα στις Κάτω Χώρες ( Μόνς, Τουμπίζε, Μουσκρόν, Σταντάρ Λιέγης).

O Παναθηναϊκός τον έχει πλησιάσει (κάποιοι λένε πως του έχει καταθέσει ακόμη και συγκεκριμένη προσφορά) αλλά ο 26χρονος Μαροκινός – χωρίς να απορρίπτει την Super League και τους “πράσινους” – ήθελε να περιμένει “καλύτερες προτάσεις”. Για να είμαι ακριβής, απο πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, σε σύγκριση με το ελληνικό. Για αυτό και ήθελε να περιμένει να δει τι…ψάρια θα μπορούσε να πιάσει λόγω της “πασαρέλας” του στο Κατάρ.

Επαναλαμβάνω , ο Άμαλαχ δεν είναι αρνητικός για τον Παναθηναϊκό, στο να έρθει και να παίξει. Πόσο μάλλον όταν  πρόκειται για ομάδα που του ικανοποιεί την βασική προϋπόθεση να κάνει πρωταθλητισμό και να αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και επίσης, μπορεί να του καλύψει και ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 800.000 ευρώ! Το “τριφύλλι” όμως, στην περίπτωση του Άμαλαχ αν θέλει να έχει τύχη θα πρέπει να κάνει… υπομονή και να τον περιμένει! 

Δεν ξέρω αν έχει την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο, ίσως να εξαρτηθεί και από τι τύχη θα έχουν οι … παράλληλες υποψηφιότητες για την θέση στο “8”. Βέβαια και ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής που δεν βιάζεται να αποφασίσει στα μεταγραφικά. Πάντως το ότι το Μαρόκο προκρίθηκε στους 16, προφανώς και δεν ήταν…καλό για τους πρωτοπόρους της Super league, όσον αφορά στην υπόθεση Άμαλαχ.

Και μια τελευταία πινελιά που εμπεριέχει ισχυρή…δόση ίντριγκας. Ο Άμαλαχ ανήκει στην μανατζερική εταιρία κολοσσό CAA Stellar. H τελευταία το περασμένο καλοκαίρι είχε σούπερ συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο στην Νότιγχαμ ( Μόργκαν Γκιμπς Ουάιτ, Χεντερσον, Ρίτσαρντς, Μούσα) όσο και στον Ολυμπιακό με τις μεταγραφές των Μπιέλ και Μπακαμπού!! Μόνο που τώρα, στην υπόθεση Άμαλαχ, έχει εμπλακεί και γνωστός Ελληνας ατζέντης, με διαμεσολαβητικό ρόλο…

πηγή: sportdog.gr

Ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός και η νέα αντίδραση με Βέρμπιτς και «μικρούς»

Previous article

Σαρωτική πριν από τον Παναθηναϊκό η Αρμάνι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.