0

Με τον Φερνάντο Ερνάντεζ να πραγματοποιεί απίθανη εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-2 στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού Λίγκ Καπ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με 0-2 και 20-23 στο τρίτο σετ!

Μπορεί, για ένα ακόμη ντέρμπι, ναι βρέθηκε με τη «πλάτη στο τοίχο», ωστόσο ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε! Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν τρομερή ανατροπή, έβγαλαν απίστευτα ψυχικά αποθέματα και επικράτησαν με 3-2 του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού του Λίγκ Καπ. Ο Φερνάντο Ερνάντεθ ήταν σε τρομερή κατάσταση (μετά το πρώτο σετ) οδηγώντας το «τριφύλλι» εκ του ασφαλούς στη νίκη. Πολύ καλός και ο Γιώργος Πετρέας όπου έβαλε ουκ ολίγα προβλήματα με τα σερβίς και τα μπλοκ του στην άμυνα και υποδοχή του ΠΑΟΚ.

Σειρά έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πήγασο Πολίχνης το Σάββατο το απόγευμα (19:00) ενώ την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει και ο επαναληπτικός με την Βίκινγκ στο Μαρούσι στο πλαίσιο των «16» του CEV Challenge Cup. Μάλιστα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι το «τριφύλλι» χρειάζεται δύο σετ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού για δεύτερη σερί σεζόν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Ήταν εξαιρετικοί στο φιλέ ενώ το μπλοκ τους δούλεψε πάρα πολύ καλά. Αυτό στέρησε ουκ ολίγους εύκολους πόντους από τους πρωταθλητές. Έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε στη διαδικασία να «κυνηγάει» το σκορ καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ όντας πίσω με μία διαφορά της τάξης των τεσσάρων πόντων, ενώ η διαφορά πήγε και στους 5 πόντους (14-19) μετά από άσο του Γουόλς. Μετά το δεύτερο τάιμ άουτ του κόουτς Ανδρεόπουλου η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις και τον πρώτο λόγο για το 0-1. Κάτι τέτοιο το έπραξε με το πρώτο σετ να ολοκληρώνεται με 21-25 υπέρ του «δικεφάλου» μετά από άστοχο σερβίς του Αχιλλέα Μπάση.

Ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ μπήκε καλά το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» συνέχισαν τα λάθη τόσο στην επίθεση, όσο και στην υποδοχή και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει από πάρα πολύ νωρίς «αέρα» πέντε πόντων (3-8). Μετά το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ο Παναθηναϊκός συνήλθε εν μέρει και με μικρό σερί 3-1 μείωσε στους 2 πόντους (7-9). Αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης (όπως και στο πρώτο σετ) έβρισκε απαντήσεις για όλα τα «προβλήματα» που του έβαζε το «τριφύλλι». Η διαφορά έφτασε σε… επίπεδα πρώτου σετ με την ομάδα του Μιλενκόσκι να βρίσκεται εκ νέου στο +5 (14-19). Μετά το δεύτερο τάιμ άουτ του «πράσινου» πάγκου ούτε αυτή τη φορά άλλαξε το σκηνικό. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» έβγαλε ψήγματα αντίδρασης κι από το 16-23 έφτασε στο 19-23 στην περιστροφή στην οποία σέρβιρε ο Ερνάντεζ. Αυτό δεν είχε συνέχεια καθώς μετά το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 0-2 με το σετ να ολοκληρώνεται με 19-25.

Το τρίτο σετ βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει συνεχόμενους πόντους εξαιτίας του πολύ καλού σερβίς του Βουλκίδη. Αυτό έδωσε στους φιλοξενούμενους «αέρα» τριών πόντων (1-4) από πάρα πολύ νωρίς. Το πρόβλημα στην υποδοχή του «τριφυλλιού» ήταν άλυτο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον «δικέφαλο» να προηγηθεί ακόμα και με 5 πόντους (3-8). Με τον Ερνάντεζ στο σερβίς ο Παναθηναϊκός έκανε μία μίνι ανατροπή μειώνοντας σε 6-8. Μετά το τάιμ άουτ του Μιλενκόσκι το «τριφύλλι» πλησίασε κι άλλο στο σκορ (11-12) αλλά αυτό δεν είχε συνέχεια. Ο Βαν Ντε Ντρις με συνεχόμενα καλά σερβίς έδωσε πολύτιμους πόντους στην ομάδα του για το 11-15. Ο Ρανγκέλ με δύο συνεχόμενους πόντους έδωσε… «ζωή» στην ομάδα του μειώνοντας σε 17-19 σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το σετ, βρέθηκε δύο πόντους (20-23) από τη νίκη ωστόσο οι Φερνάντες και Πετρέας είχαν άλλη άποψη κι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο 1-2.

Με «φτερά» στα πόδια και ψυχολογία στα ύψη ξεκίνησε το 4ο σετ για τον Παναθηναϊκό. Αυτό αφενός έφερε πόντους στο «τριφύλλι» και αφετέρου του έδωσε «αέρα» τριών πόντων στο ξεκίνημα του (8-5). Αυτό το μομέντουμ συνεχίστηκε και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του 4ου σετ. Η διαφορά έφτασε και στο +4 (13-9). Μετά το τάιμ άουτ του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε το σκηνικό. Ερνάντεζ και Κοβάρ ήταν τρομεροί και έστειλαν τη διαφορά στο +7 (18-11). Έτσι το 2-2 ήταν θέμα χρόνου να γίνει και πραγματοποιήθηκε με τους «πράσινους» να παίρνουν το 4ο σετ με 25-16. Έτσι ο πρώτος προημιτελικός του Λίγκ Καπ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Με κύριο εκφραστή τον Ερνάντεθ ο Παναθηναϊκός μπήκε σε θέση οδηγού στο 5ο σετ. Αυτό έδωσε προβάδισμα με 3-0 στους «πράσινους» από πάρα πολύ νωρίς. Ο ΠΑΟΚ κάλεσε πολύ γρήγορα το πρώτο τάιμ άουτ του αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Το «πράσινο» μπλοκ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ο Ερνάντες έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ και μετά τον άσο, με τη βοήθεια του φιλέ, του Πετρέα η διαφορά πήγε στο +5 (8-3). Μετά την αλλαγή των πλευρών ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους (8-5) δείχνοντας ότι δε θα παρατήσει εύκολα το παιχνίδι. Ένα σερβίς στο φιλέ του Βουλκίδη και ένας απίστευτος άσος του Ερνάντεθ έφερε το παιχνίδι στο +5 εκ νέου (10-5). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και έτσι το 5ο σετ ολοκληρώθηκε με 15-8 μετά από καρφί του Ερνάντεθ.

Τα σετ: 21-25, 19-25, 26-24, 25-16, 15-8

Η διακύμανση των σετ

1ο σετ: 6-8, 12-16, 21-25

2ο σετ: 3-8, 13-16, 19-25

3ο σετ: 3-8, 12-16, 24-24, 26-24

4ο σετ: 8-5, 16-11, 25-16

5ο σετ: 8-3, 15-8

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ο Γκριγκόνις στο ΣΕΦ με την αποστολή!

Previous article

Ιαπωνία-Κροατία 1-3 πεν. (1-1 κ.α.,παρ.): Με ήρωα Λιβάκοβιτς στους «8»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.