0

Ένα άστοχο τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια στα φάουλ του Ουόκαπ, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κερδίζει Ολυμπιακό και την διαιτητική τριάδα της ΕΟΚ

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα ονόματα που κλήρωσε/όρισε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, υπό τις ευλογίες του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιου, ήταν γνωστό το τι θα επακολουθήσει. Ο άνθρωπος που επέστρεψε στο προσκήνιο της διαιτησίας, έπειτα από προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Λιόλιου και πρόλαβε να τα κάνει… μούσκεμα και να εκθέσει φίλους και εχθρούς, ο Νίκος Πιτσίλκας έδειξε και πάλι ότι βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για… συγκεκριμένους λόγους.

Έτσι, αποφάσισε να κληρώσει/ορίσει τον γιο του, Βασίλη Πιτσίλκα, ως πρώτο διαιτητή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και να σχηματίσει μια τριάδα η οποία μπορεί να μην έχει εμπειρία από τέτοια ματς, αλλά είχε τις ευλογίες όλων από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος του ματς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά έθεσε όλους προ των ευθυνών τους, εκθέτοντας τον Βαγγέλη Λιόλιο. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με τον ιδρώτα κανενός και αυτή η φαρσοκωμωδία θα πρέπει να λήξει άμεσα. Ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και τον Πιτσίλκα και τους συνεργάτες του και πήγε το ματς στο σουτ. Έφτασε να χάσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Και αν ο Ντουέιν Μπέικον είχε καταφέρει να ευστοχήσει Η ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ (Η ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΡΙΝ) τότε θα μιλάγαμε για τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία. Λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνος του κόντρα σε όλους.

Η κακή ημέρα φάνηκε από το πρωί, με τους διαιτητές να δείχνουν τις διαθέσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό πως με το σκορ στο 13-10 για τον Ολυμπιακό και ενώ απέμεναν 2:53 λεπτά για το τέλος της πρώτης περιόδου οι διαιτητές χρέωσαν τον Ολυμπιακό με το ΠΡΩΤΟ του ομαδικό φάουλ, τη στιγμή που στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του ματς οι ίδιοι άνθρωποι είχαν χρεώσει τον Αρτούρας Γκουντάιτις με δύο προσωπικά φάουλ. Βέβαια, σε αντίθεση με τα όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός δεν έφυγε από το γήπεδο. Έκατσε και στα 40 λεπτά, πάλεψε και έχασε στο σουτ. Και έτσι πήγε το ματς μέχρι το τέλος. Ακόμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του, ο Ολυμπιακός ήταν… άφαντος, οι διαιτητές φρόντισαν να βάλουν όχι απλά το λιθαράκι τους. Τον τσιμεντόλιθό τους.

Για να φτάσουμε στις τελευταίες φάσεις και δικαίως ο Παναθηναϊκός να μιλάει για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Τόσο στο τρίποντο που πετυχαίνει με ταμπλό ο Μπέικον και ο Ουόκαπ του χτυπάει τον βραχίονα, όσο και στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης όπου γίνεται ξεκάθαρο φάουλ στη μέση του Μπέικον.

Μετά από το αποψινό ματς ο Πρόεδρος της ΕΟΚ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οφείλει να βγει και να απαντήσει για τις επιλογές του. Ακόμα περιμένουμε να κάνει πράξη την περσινή του δέσμευση και να κάνει συνέντευξη Τύπου απολογιστική για την περσινή διαιτησία. Έκανε συνέντευξη για να μας πει για τους φίλους του. Για τους διαιτητές όμως και τις επιλογές του ακόμα περιμένουμε.

Το μεγάλο θέμα σήμερα για τον Παναθηναϊκό είναι να μη χαλάσει το μυαλό του. Να μην πατήσει την μπανανόφλουδα. Να ξεφύγει από τον στόχο του. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο και έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Αρμάνι για την Euroleague. Και θα πρέπει ο Ντέγιαν Ράντονιτς να διατηρήσει το μυαλό των παικτών του μέσα στο κεφάλι τους, αυστηρά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και την Πέμπτη το βράδυ κόντρα στους Ιταλούς να παρουσιάσουν μια ακόμα καλύτερη αγωνιστική εικόνα.

ΥΓ1: Είναι αδιανόητη η ασυλία που απολαμβάνει για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο παίκτης του Ολυμπιακού προφανώς επιτρέπεται να κάνει flopping, επιτρέπεται να τινάζεται σαν να τον χτυπάει ρεύμα ως άλλος… Χουαν Κάρλος Ναβάρο, επιτρέπεται να τα χώνει στους διαιτητές και να μην του γίνεται ούτε παρατήρηση

ΥΓ2: Την ίδια ώρα είναι αδιανόητο να συνεχίζουν οι διαιτητές να μη χρεώνουν με επιθετικό φάουλ την κλασική κίνηση του Μουστάφα Φαλ ο οποίος τις περισσότερες φορές που παίζει με πλάτη και γυρίζει προς το καλάθι, «κλειδώνει» τον αντίπαλό του είτε με το χέρι του είτε με τον αγκώνα του. Και όμως οι διαιτητές της ΕΟΚ και του Νίκου Πιτσίλκα κλείνουν συνεχώς τα μάτια.

ΥΓ3: Είναι αστείο να μιλάμε για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ να αποτελούνται από αυτούς τους ανθρώπους. Με τον Βαγγέλη Λιόλιο να έχει προλάβει σε χρόνο ρεκόρ να τα κάνει χειρότερα και να… κρύβεται, με τον Νίκο Πιτσίλκα να είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και να κάνει κουμάντο. Ο άνθρωπος που έχει «πολεμήσει» τον Παναθηναϊκό από τη δεκαετία του 1990 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Υπό την έντονη αμφισβήτηση του Παναθηναϊκού και την ανοχή του Βαγγέλη Λιόλιου. Άπαντες πλέον τίθενται ενώπιων των ευθυνών τους.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Απάντηση στα “αίσχη” το γεμάτο ΟΑΚΑ – Σφάλουν αν νομίζουν ότι θα στέψουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή!

Previous article

Ερνάντεζ: «Αφιερώνω τη νίκη στην κόρη μου»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.