0

Η συγκλονιστική περιγραφή της ΠΑΕ Ολυμπιακός των όσων βίωσε ποδοσφαιρικά η χώρα στις εποχές οι η ίδια… τσέπωνε το χρήμα απ’ την UEFA, αλλά και η απαίτηση από τον Αυγενάκη για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Ούτε πρόλογοι, ούτε αναλύσεις. Παραθέτουμε σημεία απ’ την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για το ημίχρονο που αγωνίστηκε η ομάδα Β’ κόντρα στην Καλλιθέα:

«Τα όργανα του παραποδοσφαίρου να ξεφτιλίζουν ό,τι έχει απομείνει».

«Με το έτσι θέλω αλλοίωση αποτελέσματος και μάλιστα σε παιχνίδι με τηλεοπτική κάλυψη, που δείχνει και το θράσος τους».

«Γελοιοποιείται το ποδόσφαιρο από τους στοιχηματζήδες, τους παραβατικούς και τα πιόνια τους και πνίγονται ακόμα και οι ελάχιστες ομάδες που προσπαθούν να παράγουν ποδόσφαιρο».

«Αμέτρητες αλλοιώσεις σε παιχνίδια της ομάδας μας και πάντα εναντίον μας, αλλά και σε παιχνίδια άλλων ομάδων, με τους διαιτητές που ορίζουν και ελέγχουν οι διεφθαρμένοι».

«Το ζήτημα είναι ότι η γάγγραινα γεμίζει το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάθε Κυριακή απίθανοι τύποι δίνουν εξετάσεις για να γίνουν αρεστοί στο βρόμικο κύκλωμα που διοικεί».

«Τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι πραγματικές ομάδες και οι φίλαθλοί τους και οι σοβαροί επενδυτές ή τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι παραβατικοί και το παρασκήνιο;».

Ακριβώς αυτά, χωρίς να αλλάζει ούτε μία λέξη, τί περιγράφουν; Το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Ξεχάστε ποιος έβγαλε την ανακοίνωση, εστιάστε απλά στα γεγονότα που περιγράφει.

Εκεί είναι όλη η ουσία. Στην αυτογνωσία. Οι… καθηγητές, είναι λογικό να ξέρουν το «μάθημα». Αυτοί το δίδαξαν. Αυτοί το περιγράφουν κιόλας. Όχι σε ένα ματς ομάδας Β’ με την Καλλιθέα. Σε σειρά πρωταθλημάτων, κυπέλλων, τίτλων που κρίθηκαν, έξοδοι στην Ευρώπη, έσοδα απ’ την UEFA που ξαφνικά άλλαξαν τσέπες. Οριοθετώντας το ποιος θα είναι ισχυρός και ποιοι θα πρέπει να δίνουν και να δίνουν, για να μην κατορθώνουν το παραμικρό. Λόγω όλης αυτής της κατάστασης.

Ένα τεράστιο «ΝΑΙ» λένε όλοι οι φίλαθλοι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να στείλει σε FIFA/UEFA τα βίντεο. Όχι των φάσεων απ’ τους αγώνες της ομάδας Β’ του Πειραιά, ή συνολικά της Super League 2. Να στείλει όλους τους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της χώρας (τουλάχιστον), τα τελευταία 25 χρόνια.

Ακολούθως να βγάλει και η FIFA/UEFA το πόρισμά της. Για το ποιος φωνάζει και ποιους προσπαθεί να «δείξει». Ποιος το παίζει θιγμένος και ριγμένος.

Παράλληλα, να μεταφραστεί και η προτροπή-απαίτηση προς τον Λευτέρη Αυγενάκη. Για να παρέμβει. Κοινώς να καταστρατηγήσει το αυτοδιοίκητο, απλά για να κάνει το χατίρι στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά θα είναι κι αυτός υπόλογος. Διαφορετικά θα έχει επιλέξει κι αυτός την αντίπαλη πλευρά απ’ την ομάδα του λιμανιού.

Ανοιχτά περιγράφεται ο πόλεμος. Ανοιχτά γίνονται προτροπές προς υφυπουργό της κυβέρνησης. Ο οποίος έτσι κι αλλιώς λειτουργεί εδώ και χρόνια ως συμπαραστάτης της πλευράς του Ολυμπιακού.

Προεκλογική περίοδος είναι. Κάθε λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Αν η κυβέρνηση θέλει αυτή την εποχή, να αφήνει την τοξικότητα του Ολυμπιακού να αλωνίζει, δικαίωμά της. Αν θέλει να δει «πόλεμο» με FIFA/UEFA επειδή ο Αυγενάκης σαν άλλος… Ράμπο θα φορέσει την κόκκινη κορδέλα ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του λιμανιού για να συμμετάσχει σε «πόλεμο», δικαίωμά της.

Το ποδόσφαιρο έχει τραβήξει υπερβολικά πολλά. Λάθη που τα παραδέχτηκαν οι διαιτητές και τιμωρήθηκαν κιόλας, δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τίτλους, έσοδα, πλασαρίσματα στο βαθμολογικό πίνακα, υποβιβασμούς, που κρίθηκαν εδώ και δεκαετίες.

Άθελά του ο Ολυμπιακός με την επικοινωνιακή πολιτική της λύσσας, ξύπνησε μνήμες. Όχι μακρινές. Καθόλου ευχάριστες. Εκείνες που έδιωξαν τον κόσμο απ’ τα γήπεδα. Εκείνες που στέρησαν κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Τώρα οι φίλαθλοι γύρισαν. Αυτοί ξέρουν το γιατί. Το VAR, οι ξένοι διαιτητές, η κάθε ομάδα που παίρνει αυτό που αξίζει σε μεγάλο βαθμό. Κυρίως όμως, η πλευρά που φωνάζει και κάνει το σαματά. Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη απόδειξη εξυγίανσης. Όχι στον απόλυτο βαθμό, επειδή αν ήταν σε τέτοιον, κανείς Ολυμπιακός δε θα τολμούσε να παλεύει για επαναφορά του σκοταδισμού.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagramuef

Ο “χαρισματικός” Μπέικον και η επίδραση του

Previous article

Καλμαζίδης: “Πάμε να νικήσουμε”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.