0

Μια πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη για το «τριφύλλι» κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του την 32χρονη Κουβανή ακραία – διαγώνιο Γιοάνα Παλάσιο.

Όπως είχατε ενημερωθεί, o Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει την αναζήτηση για την αγορά μίας παίκτριας, η οποία θα… γέμιζε το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση της Αναστασία Ίβκοβιτς. Η 32χρονη Κουβανή ακραία – διαγώνια, Γιοάνα Παλάσιο μοιάζει να είναι η εκλεκτή του Γιάννη Καλμαζίδη, με το «τριφύλλι» να ανακοινώνει την παίκτρια.

Αναμφίβολα, η «πράσινη» διοίκηση, παρά το γεγονός ότι οι επιλογές από το πάνω ράφι είναι περιορισμένες αυτή τη χρονική περίοδο, κινήθηκε μεθοδικά και αυτή τη στιγμή έχει βρει το… κομμάτι που έλειπε από το ήδη υπάρχον ποιοτικό ρόστερ του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Η 32χρονη ακραία, η οποία κατέχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό, πέρα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί, μπορεί να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, όντας παίκτρια – πολυεργαλείο μιας και μπορεί να παίξει και στη θέση της διαγώνιας. Αυτό σημαίνει πως η Κουβανή θα έχει συμπληρωματικό ρόλο τόσο για τις Μάρετ Γκρόθες και Αντόρα Ανάε, όσο και για την Μάρθα Ανθούλη.

Σημειώνεται πως στα… best offs της καριέρας της η Κουβανή έχει αγωνιστεί στην κουβανική Σιουδάδ Αβάνα, με την οποία έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ακόμα έχει φορέσει την φανέλα της Ράμπιτα Μπακού, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο CEV Champions League τη σεζόν 2014/15 και στην τρίτη θέση του CEV Cup την επόμενη σεζόν, ενώ την περασμένη σεζόν η ίδια ήταν μέλος της τουρκικής Ilkbank, προσθέτοντας ακόμη ένα πρωτάθλημα στην συλλογή της.

Όσον αφορά τις προσωπικές της… αρετές, η Παλάσιο φημίζεται για την πολύ καλή της άμυνας, πράγμα το οποίο αποδεικνύουν και τα δύο βραβείο ως κορυφαία μπλοκέρ με την εθνική ομάδα της χώρας της, ενώ επιθετικά αποτελεί μία σταθερή πηγή πόντων, έχοντας μέσο όρο 11,3 πόντους, έναν άσσο, δύο πόντους από μπλοκ, με τις υποδοχές της να αγγίζουν το 50% με το 31% να είναι άριστες.

Με αυτή τη μεταγραφή, η διοίκηση του συλλόγου θέλει να δείξει πως ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες βλέψεις τόσο στην Ελλάδα όπου θέλει κάνει το repeat σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όσο και στο CEV Challenge Cup, όπου παρά το μεγάλο μέγεθος της ιταλική Κιέρι η οποία λογίζεται ως το πρώτο φαβορί της διοργάνωσης, θα προσπαθήσει να κάνει τ’ αδύνατα – δυνατά για να πετύχει την υπέρβαση.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ράντονιτς: «Η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»

Previous article

Γκριγκόνις: «Κάθε αγώνας στην Euroleague είναι μάχη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.