0

Κάποιες παράμετροι από την πρώτη σημαντική απώλεια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Το επαναλαμβάνουμε μήπως κάποιοι το καταλάβουν, διότι είναι απίθανο, απίστευτο και συνάμα απόλυτα εξοργιστικό και άμπαλο να υπάρχει συμπεριφορά καταστροφολογίας για αυτή την ομάδα, η οποία έχει πάρει 38 βαθμούς από τους 42 που έχει διεκδικήσει μέχρι στιγμής. Είναι άλλο πράγμα η κριτική, άλλο η ανησυχία, άλλο το ”χρειάζονται άμεσα 2-3 μεταγραφές” και άλλο ο μηδενισμός.

Η χειρότερη επίδοση αποτελεσματικότητας μακριά από τη Λεωφόρο

Στα στοιχεία της ανάλυσης της απόδοσης του Παναθηναϊκού στη Νίκαια, συναντἀμε τα xGoals στο 2.29, στοιχείο που δείχνει την πολύ καλή εικόνα του Τριφυλλιού στη δημιουργία. Με αυτές τις ευκαιρίες, όμως, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σκόραρε μόλις ένα γκολ και πλήρωσε πολύ ακριβά την αστοχία της. Αυτή η επίδοση, δηλαδή το να έχει πετύχει 1.29 λιγότερα γκολ από αυτά που θα ”έπρεπε”, αποτελεί την χειρότερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο μακριά από την Λεωφόρο.

φφφ

Σε κανένα άλλο εκτός έδρας ματς οι ”πράσινοι” δεν σπατάλησαν τόσες μεγάλες ευκαιρίες και στη πρώτη κακή ημέρα, ο Άοσμαν έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα στους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

Τσέριν και Σπόραρ δεν έκαναν το αυτονόητο

Στην ανάλυση αυτών των φάσεων, πέρα από την τρομερή ευκαιρία του Παλάσιος (0.56xGoals) οι παίκτες του Παναθηναϊκού αν έκαναν το απλό, το αυτονόητο, θα είχε έρθει το 2-0 και η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος από νωρίς. Είτε λόγω έλλειψη συγκέντρωσης, είτε εξαιτίας έλλειψης ομαδικότητας σε αυτές τις στιγμές, τόσο ο Άνταμ Τσέριν όσο και ο Άντρατζ Σπόραρ προτίμησαν να επιχειρήσουν να γράψουν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερς αντί να ”σιγουρέψουν” τις φάσεις.

φφφ

Ο Τσέριν έχει δίπλα του, τον Ιωαννίδη και ο Σπόραρ τον Παλάσιος. Κανείς εκ των δύο Σλοβένων δεν πάσαραν δίπλα τους, με ξεκάθαρες γραμμές πάσας ελεύθερες, εκεί όπου οι συμπαίκτες τους σε κενό τέρμα θα έστελναν την μπάλα στο πλεκτό. Ένα πολύ καλό μάθημα για την συνέχεια της χρονιάς.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

γγγ

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Αταμάν: «Πολύ αποτελεσματικός ο Μπέικον»

Previous article

Η βαθμολογία της Euroleague

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.