0

Με τον οπαδό-τηλεστάρ δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, με παράπονα για τη διαιτησία και πάλι και με μετάδοση που θα έκαναν μόνο στη Βόρεια Κορέα σε αγώνα με τη Νότια Κορέα, ο Ολυμπιακός έδειξε ακόμη μια φορά πόσο σέβεται και το μπάσκετ γυναικών.

Στα ματς της Ευρωλίγκα, με το ζόρι πηγαίνουν συγγενείς και φίλοι προκαλώντας τις απορίες της FIBA.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό μαζεύτηκαν πάνω από 100 άτομα κατακλύζοντας την αίθουσα 5 του ΣΕΦ. Εκεί, για να φαίνονται πολλοί και να κάνουν έδρα, έχουν οδηγήσει ένα τμήμα να παίζει και μιλάμε για σύλλογο που έχει το 30% των Ελλήνων φιλάθλων.

Περιμένοντας μια νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του κυπέλλου για το μπάσκετ γυναικών απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν έχει συμβόλαια τύπου Γκούσταφσον.

Δυστυχώς το σόου ήταν σε πολλά επίπεδα. Σαφώς όχι αγωνιστικά, καθώς εκεί οι παίκτριες της Καπογιάννη κυριάρχησαν σχεδόν επί 40 λεπτά κι έφυγαν πανηγυρίζοντας και τραγουδώντας στεντόρεια τον ύμνο της ομάδας τους στα αποδυτήρια.

Ο γνωστός τηλεοπτικός οπαδός του Ολυμπιακού, Τάκης Τσουκαλάς, είχε πάρει τη θέση του δίπλα στο παρκέ. Όσοι παρακολούθησαν την μετάδοση-έπος που χάρισε για ακόμη μια φορά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, τον είδαν να δίνει «οδηγίες» στις παίκτριες, συμβουλές στους διαιτητές κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο.

Φυσικά και ουδείς ενοχλήθηκε, το άσπρο του μαλλί φαινόταν περισσότερες φορές κι απ’ τις κοτσίδες των κοριτσιών του Ολυμπιακού που αγωνίζονταν και σε κάθε ομάδα είναι οι πρωταγωνίστριες. Δεν τελειώνει εκεί το ρεσιτάλ στο λιμάνι. Τα ακόμη καλύτερα τα είδαν τα μάτια μας, σε συνδυασμό με το τι άκουσαν τα αυτιά μας.

Πραγματικοί… δράκοι βγήκαν απ’ το στόμα του σπίκερ. «Οι διαιτητές βλέπουν δράκους» ανέφερε κάποια στιγμή, θεωρώντας πως αδικείται κατάφορα κιόλας ο Ολυμπιακός. Σε αγώνα Βορείου Κορέας με Νότια Κορέα, ο Κιμ θα σταματούσε όποιον περιέγραφε αν έκανε τέτοιες αναφορές. Όμως η μετάδοση του Ολυμπιακού, ξεπέρασε κάθε όριο για πολλοστή φορά.

Άντε και να είχε… λίγο δίκιο, κομμάτια να γίνει. Αλλά ο άγνωστος σπίκερ που είχε ορίσει ο Ολυμπιακός να περιγράψει ένα παιχνίδι με δεκάδες χιλιάδες προβολές στο YouTube πούλησε ένα παραμύθι βγαλμένο από τα υγρά όνειρα των Ολυμπιακών που τις τελευταίες 3 δεκαετίες θεωρούν πέναλτι και τις βουτιές στη σέντρα του γηπέδου.

Προσέξτε: Σε μια αναμέτρηση που τα φάουλ ήταν 19-19. Οι βολές 15-12 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό να σουτάρει 4 όταν οι γηπεδούχες προσπαθούσαν να κάνουν φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ένα πακέτο ντροπής, ένα πακέτο που δεν αρμόζει σε κανένα άθλημα. Ειδικά ερασιτεχνικό. Ειδικά όταν αγωνίζονται γυναίκες. Ούτε που χαμπαριάζουν στον Ολυμπιακό. Η δουλειά να γίνει. Είτε να δημιουργηθεί… περιρρέουσα ατμόσφαιρα για να επηρεαστούν οι πάντες, είτε να δημιουργηθεί η εντύπωση της αδικίας. Μπροστά σε 120 άτομα που σε νορμάλ γήπεδο θα ήταν άδειες εξέδρες, αλλά παίζουν σε… αποθήκη οπότε φαίνονται πολλοί. Τη στιγμή που μέχρι και το Ελληνικό – το οποίο ήταν πρωταθλητής μέχρι που του αγόρασε το ΑΦΜ ο Ολυμπιακός – μάζευε περισσότερο κόσμο, επειδή προσέλκυε τουλάχιστον κατοίκους της συνοικίας.

Συνθήκες διαμορφωμένες όχι τυχαία και συμπτωματικά, αλλά από επιλογή. Ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία απ’ τη στιγμή που οι αρμόδιοι το ανέχονται. Όπου αρμόδιοι, πρωτίστως η ΕΟΚ του Λιόλιου. Εκείνου που μέσα σε όλα θα αναβάθμιζε και το μπάσκετ γυναικών.

Για τις μεταδόσεις δε χρειάζεται ανάλυση, μόνο ως χιουμοριστική ανάσα πρέπει να εκλαμβάνονται τα λεγόμενα όποιου πιάνει μικρόφωνο. Για να περιγράφει όσα βολεύουν τον Ολυμπιακό, με μία βασική κάμερα που κάνει κοντινά στον Τσουκαλά. Τη στιγμή που οι αντίστοιχες μεταδόσεις του Παναθηναϊκού, έχουν πέντε κάμερες, μέχρι και πάνω στα καλάθια. Με επαγγελματίες δημοσιογράφους να περιγράφουν, για να αποφεύγονται οι οπαδικοί… δράκοι. Οι συγκρίσεις όμως, είναι αναπόφευκτες.

Πάντα αυτό ήθελε, αυτό επεδίωκε ο Ολυμπιακός. Θαναηλάκηδες να μεταδίδουν παντού, Πιτσίλκες να ορίζουν τις τύχες αγώνων και το δίκαιο να είναι μόνο το θέλω του λιμανιού. Ως πότε θα πρέπει να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις μέχρι και στα ερασιτεχνικά; Μέχρι να αποφασίσουν επιτέλους να τους βάλουν φρένο. Οι ίδιοι δεν υπάρχει περίπτωση. Αρμόδιοι υπάρχουν; Η ΕΟΚ είναι θεσμικός φορέας ή όχι; Ως πότε θα επιτρέπεται αυτή η ντροπή;

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Επίσκεψη και δώρα του Παναθηναϊκού στο «Μητέρα» (pics)

Previous article

Αδικούνται τα παιδιά….Επιστολή Ολυμπιακού στην UEFA κατά VAR, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.