0

Με πιο γρήγορο ρυθμό αναμένεται να γίνουν οι διαδικασίες που χρειάζονται για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού κι ένας από τους βασικούς λόγους που θα γίνει αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κρυφό πως επιθυμεί να φτιάξει το δικό του γήπεδο, καθώς ναι μεν διαθέτει το «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως είναι ένα παλιό γήπεδο, το οποίο δε γίνεται να ρετουσαριστεί τόσο πολύ, ώστε να είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ένα καινούργιο στάδιο.

Έτσι, μετά από διάφορα στάδια οι πράσινοι αποφασίστηκε να φτιάξουν δικό τους γήπεδο στον Βοτανικό με τα σχέδια και το όλο πλάνο να έχουν πάρει σάρκα και όστα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Liversport» τα έργα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αναμένεται να πραγματοποιηθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό έχει να κάνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Να θυμίσουμε πως η χώρας μας καλοβλέπει τη διοργάνωση εκείνη τη χρονική περίοδο και θα ήθελε να τη συνδιοργανώση μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία για το συγκεκριμένο θέμα στο Κατάρ με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντίστοιχο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Παράλληλα και ο Λευτέρης Αυγενάκης φωτογράφισε μέσω δηλώσεών του το Μουντιάλ του 2030, καθώς ανέφερε: «Οσονούπω θα ενημερωθείτε για μια πολύ σημαντική διεκδικήση, η οποία αφορά το ποδόσφαιρο».

Να αναφέρουμε πως η Ελλάδα υπολογίζεται να διοργανώσει το 25% του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Το άλλο 25% θα το πάρει η Αίγυπτος και το υπόλοιπο 50% η Σαουδική Αραβία όπου θα είναι και η βασική χώρα της διοργάνωσης. Με λίγα λόγια εκτός από το μεγαλύτερο μέρος του θεσμού, στη Σαουδική Αραβία θα γίνει κι ο τελικός, ενώ ένας από τους δύο ημιτελικούς θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Ωστόσο στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη διοργάνωση, καθώς υστερεί στα γήπεδα. Ακόμα και το ΟΑΚΑ δεν είναι άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο και για να λάβει το «οκ» από την FIFA θα πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό του. Από εκεί και πέρα τα στάδια των Ολυμπιακό και ΑΕΚ επίσης δε συμπεριλαμβάνονται, διότι η απαιτούμενη χωρητικότητα είναι 40.000 θέσεις κι άνω.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως για να μπορέσει η χώρα μας να έχει ελπίδες να διεκδικήσει ρεαλιστικά και να πάρει ένα μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 θα πρέπει να έχει γήπεδα στη διάθεσή της. Δύο δυνατά χαρτιά είναι ο Βοτανικός και η Νέα Τούμπα. Βέβαια σ’ αυτήν την περίπτωση τα συγκεκριμένα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Σε περίπτωση που το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, το οποίο θα είναι πάνω από 40.000 θέσεις, τελειώσει πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο λόγω της διεκδίκησης της χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε τα ωφέλη που θα έχουν οι πράσινοι θα είναι τεράστια. Άλλωστε να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν άρχισε να λειτουργεί η «OPAP Arena» είχε δηλώσει πως θα έχει ετήσια εσόδια περίπου 40 εκ ευρώ!

Mε Γουόλτερς στο ντέρμπι “αιωνίων” ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Με Σένκεφελντ – Σπόραρ η ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ, στον πάγκο ο Βέρμπιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.