0

Είναι και οι εννέα σερί ήττες αλλά περισσότερο η ανάγκη που υπάρχει ώστε να καταλάβουν οι «πράσινοι» ότι μπορούν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουν τίτλους

Είναι αλήθεια ότι στον πρόσφατο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ πιο αποφασισμένος.

Και με την προσθήκη του Ντουέιν Μπέικον ο Παναθηναϊκός άλλαξε αρκετά το «δέρμα» του, απέκτησε μια σταθερή επιθετική απειλή για κάθε αντίπαλο μα κυρίως πρόσθεσε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Κάτι που είναι απαραίτητο για τους μεγάλους αγώνες και ειδικά για τα «ντέρμπι αιωνίων».

Έχουμε αναφέρει ότι με τον τρόπο που φτιάχτηκε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι (σαφώς δεν αποδεικνύεται κι ενδεδειγμένος) η εξάρτηση από τον Αμερικανό είναι αναπόφευκτη. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς διότι μόνο έτσι οι «πράσινοι» αυξάνουν την παραγωγή τους κι απειλούν. Θυμηθείτε τι έγινε στο ΣΕΦ: Ο Μπέικον πέτυχε 7 πόντους στο τελευταίο λεπτό και πήγε μόνος του να πάρει τον αγώνα.

Οι προσωπικότητες χρειάζονται σε αναμετρήσεις τέτοιου είδους και οι «πράσινοι» είχαν έλλειμμα σε αυτόν τον τομέα μέχρι τη στιγμή της έλευσης του προικισμένου παίκτη. Και κάπως έτσι άλλαξαν αρκετά (όχι ριζικά, αλλά τουλάχιστον κάτι «κινήθηκε») πέτυχαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague, θα μπορούσαν να έχουν κι άλλες, όμως ας μη ψάχνουμε περισσότερα.

Οι «πράσινοι» ψάχνουν μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Όχι μόνο για να «σπάσουν» αυτό το 0-9 που έχουν κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» αλλά κυρίως για να πάρουν «ενέσεις ψυχολογίας» για τη συνέχεια. Να δείξουν ότι η ομάδα που τους έχει στο 0-9 δεν είναι άτρωτη, ότι έχουν τον τρόπο να τη νικήσουν και να στείλουν μήνυμα για τη συνέχεια.

Κακά τα ψέματα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα η κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ελπίζει περισσότερο στις εντός συνόρων διοργανώσεις και όχι σε κάτι σπουδαίο στην Euroleague. Ξεκάθαρα η 8η θέση είναι το απόλυτο «ταβάνι» για τους «πράσινους» όχι μόνο με βάση την εικόνα που έχουν παρουσιάσει ως τώρα, αλλά κι επειδή υπάρχουν αντίπαλοι που δυναμώνουν, ενισχύονται και παρουσιάζονται πιο έτοιμοι και ικανοί να διεκδικήσουν την οχτάδα (πχ ο Ερυθρός Αστέρας).

Βέβαια μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στις «παρυφές» της οχτάδας ενώ αντίθετο αποτέλεσμα θα τον απομακρύνει από τις πρώτες οχτώ θέσεις.

Και μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα τους δώσει μεγάλο ψυχολογικό κέρδος μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη (πιθανή) αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο Κύπελλο τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο. Εκεί θα κριθεί τίτλος, για να μη ξεχνιόμαστε.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ο Πελέ, ο μύθος του ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή

Previous article

Η ζωή ενός μύθου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.