0

Το ζευγάρι των «αιωνίων αντιπάλων» συνιστά, δίχως άλλο, το πιο απρόβλεπτο ντέρμπι ολόκληρης της Ευρώπης.

Και αυτό γιατί κατά κύριο λόγο, μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε η βαθμολογική κατάσταση, ούτε η έως τώρα αγωνιστική εικόνα, ούτε καν τα νούμερα των δύο ομάδων. Και φυσικά ούτε η προϊστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, που σχεδόν σε όλες τις αντιπαλότητες, διαμορφώνει ένα κάποιο ψυχολογικό πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.

Το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού εν προκειμένω, είναι μοναδικό γιατί σχεδόν πάντα η παράμετρος που παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης, έχει να κάνει με την διάθεση και την επιθυμία που καταθέτουν οι δύο ομάδες στο παρκέ. Πόσες και πόσες φορές, άλλωστε, έχουμε δει αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο στο οποίο συγκλίνουν οι περισσότερες προβλέψεις πριν από το τζάμπολ;

Πόσες και πόσες φορές έχουν πέσει έξω οι αναλύσεις των ειδικών, πολύ απλά γιατί κάποιος αστάθμητος παράγοντας έχει βάλει στην σφραγίδα του στην διαμόρφωση του αποτελέσματος;

Όπως και να έχει πάντως, το αποψινό παιχνίδι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Και γιατί το διακύβευμα της 3ης εφετινής «αιώνιας» συνάντησης θα έχει προεκτάσεις όχι μόνο στην Euroleague, αλλά και στην εξέλιξη της εφετινής μάχης των δύο ομάδων και στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και γιατί η απουσία του Βεζένκοβ, φαίνεται ότι αλλάζει λίγο τις ισορροπίες και αυτομάτως βάζει έξτρα πίεση στους γηπεδούχους.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλά περισσότερα (εκτός από την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής με τον Βούλγαρο διεθνή άσο του Ολυμπιακού) που θα καθορίσουν το μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστική στην Euroleague, το ν Ηλίας Ζούρος και Γιώργος Λιμνιάτης κάνουν μία άκρως διαφωτιστική ανάλυση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας και ο στενός συνεργάτης, σχολιάζουν όλα τα δεδομένα που θα παίξουν ρόλο στο αποψινό παιχνίδι και υπογραμμίζουν το πόσο απρόβλεπτο είναι το συγκεκριμένο ματς.

Η προσθήκη του Μπέϊκον και το iso παιχνίδι του Παναθηναϊκού, η υπεραξία που δίνει ο Γκριγκόνις ως αναπληρωματικός, η κυριαρχία του Φαλ στις δύο ρακέτες, το step up του άγνωστου Χ από τον Ολυμπιακό και τα mind games που προκύπτουν από τις 9 σερί ήττες των «πρασίνων» και αντίστοιχα από το 9/9 των «ερυθρολεύκων».

πηγή: gazzetta.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Ο «πράσινος» από μηχανής Θεός

Previous article

Δομάζος: «Τεράστιε Πελέ, φίλε μου – Ο σπουδαιότερος που πέρασε από τον πλανήτη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.