0

Ο Παναθηναϊκός έκανε σχεδόν τον τέλειο πρώτο γύρο με απολογισμό 12-1-0 και δικαίως πέρασε πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ.

Η εικόνα ωστόσο των πράσινων, μετά το Μουντιάλ είναι ανησυχητική και “φωνάζει” ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, καθώς ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει μία ιστορική ευκαιρία, να στεφτεί πρωταθλητής μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Δεν είναι τόσο η ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ανησυχεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του. Κανείς στον Παναθηναϊκό δεν εθελοτυφλούσε. Όλοι ήξεραν ότι κάποια στιγμή το αήττητο σερί θα σπάσει.

Είναι ωστόσο κοινή διαπίστωση, εντός και εκτός ομάδας, ότι το πράσινο ρόστερ έχει ουσιαστικά τρυπήσει το ταβάνι του και αυτό φαίνεται τόσο στα αποτελέσματα, όσο και στις εμφανίσεις. Το τριφύλλι, μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ήδη πετάξει επτά βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, κερδίζοντας μόνο τον Λεβαδειακό κι αυτόν οριακά. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πλησιάσει στο -4 και σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο -7.

Αυτή η εξέλιξη είχε ασφαλώς αντίκτυπο και στις στοιχηματικές αποδόσεις, όπου πλέον οι μπουκ θεωρούν ισότιμο φαβορί την Ένωση, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι εξακολουθούν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία. Αυτό συμβαίνει γιατί η ΆΕΚ κουβαλάει την αύρα της ομάδας που έρχεται, ενώ ο Παναθηναϊκός της ομάδας που υποχωρεί.

Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας, ότι οι πράσινοι στον δεύτερο γύρο έχουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με πολλά επικίνδυνα εκτός έδρας ματς (Γιάννινα, Τρίπολη, Περιστέρι), συν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Άρη. Ακόμη, θα αντιμετωπίσουν τρεις φορές τον ΠΑΟΚ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού πέρα από το ντέρμπι της Λεωφόρου, στις 21/01 για τη Σούπερ Λιγκ, οι πράσινοι θα συναντήσουν τον Δικέφαλο του Βορρά και στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, έχει μπροστά του απανωτές δύσκολες δοκιμασίες και είναι απαραίτητο να ενισχυθεί εγκαίρως για να συνεχίσει την πρωταθληματική του πορεία, σε μία σούπερ ανταγωνιστική σεζόν, όπου παρατηρείται κάτι πρωτοφανές, με τέσσερις ομάδες να κυνηγούν τον τίτλο.

Μία ματιά στον πάγκο των πράσινων, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει κάνει… θαύματα μέχρι στιγμής, διατηρώντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Με εξαίρεση, τον Φώτη Ιωαννίδη, που είχε και τη μεγάλη φάση με το δοκάρι και τον ντεφορμέ, Άνταμ Τσέριν, ο οποίος εκτέθηκε στη φάση του πέναλτι, δεν υπήρχε άλλη λύση πρώτης γραμμής για να αλλάξει τα δεδομένα.

Συν τοις άλλοις, ο Σπόραρ έχει χάσει εσχάτως την επαφή του με τα δίχτυα. Ο Βέρμπιτς αδυνατεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Ο Μπερνάρ, είναι το μοναδικό καθαρό δεκάρι, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ και ο Παλάσιος δεν έχει αγγίξει ούτε κατά διάνοια τα περσινά του στάνταρ, που είχε σημειώσει 11 γκολ. Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο λείπει σταθερά ο MVP του πρώτου γύρου, Αϊτόρ, λόγω σοβαρού τραυματισμού.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει χαμηλό βαθμό στο δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι, με συνέπεια να έχει μάξιμουμ ένα γκολ σε κάθε ματς πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ασφαλώς διαπιστώσει το πρόβλημα και υπάρχει πρόθεση να αποκτηθεί άμεσα ένας παίκτης, που θα τονώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Για αυτό λοιπόν γίνεται παιχνίδι με την Κρουζ Αζούλ για τον Ουριέλ Αντούνα.

Ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ έμεινε εκτός αποστολής από την πρεμιέρα της Κρουζ Αζούλ στη μεξικανική Κλαουσούρα, καθώς πιέζει για να έρθει στο τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει συμφωνήσει με το μεξικανικό κλαμπ για τον δανεισμό του Αντούνα με ένα ποσό κοντά στις 500.000 δολάρια, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, καθώς η Κρουζ Αζούλ αξιώνει υποχρεωτική αγορά του παίκτη για το καλοκαίρι με πολύ υψηλό ποσό.

Αν τελικά, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώσει τη μεταγραφή, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, θα προσθέσει στη μηχανή του έναν παίκτη εξαιρετικά γρήγορο, που όμοιος του δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί ο Μουντιαλικός άσος να μη φημίζεται για την εκτελεστική του ικανότητα, είναι όμως κυριολεκτικά «σφαίρα». Η ταχύτητά του μπορεί να συγκριθεί στη Σούπερ Λιγκ μόνο με αυτή του Γκάρι Ροντρίγκες, του Ολυμπιακού, με τον Αντούνα πάντως να θεωρείται ακόμη πιο ταχύς.

Βραχύσωμος, αέρινος, εκρηκτικός και καλός στο ένας με έναν, είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να δώσει έναν έξτρα πόλο δημιουργίας, στη… βαλτωμένη επίθεση του Παναθηναϊκού. Έναν τέτοιο παίκτη οι πράσινοι τον χρειάζονταν από τον Δεκέμβριο, ώστε να έχει μπει ήδη στην ομάδα. Τώρα όμως έχουν μπλέξει με τις πολύ υψηλές απαιτήσεις της Κρουζ Αζούλ και είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν παράλληλα κι άλλες περιπτώσεις εξτρέμ, αφού αυτή του Αντούνα αποδεικνύεται ιδιαίτερα περίπλοκη.

Πηγή: outsidersbet.gr

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Και τους έριξαν δακρυγόνα και κοντέψαμε να έχουμε θύματα αλλά κλήθηκε και σε απολογία ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Έχει προταθεί ο Σανγκ-Χο Να, αλλά δεν απασχολεί – Κοιτάει άλλες περιπτώσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.