0

Είναι παραγωγικός, με καλή τεχνική, ντρίπλα, πάσα και κράτημα της μπάλας. Η νοοτροπία του κερδίζει κάθε οπαδό που δένεται με παίκτες, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην ομάδα και δεν προκαλούν με τον χαρακτήρα τους.

Μία από τις επιλογές που έχει ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής είναι ο Λάζλο Κλάινχαϊσλερ. Πρόκειται για τον διεθνή 28χρονο Ούγγρο άσο της κροάτικης Όσιγιεκ, με την οποία φέτος μετρά 20 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και ο παίκτης, ο οποίος μετρά 44 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας, δεν φαίνεται να ψήνεται να παραμείνει εκεί και το Τριφύλλι είναι μία από τις ομάδες στις οποίες έχει προταθεί.

Η ποδοσφαιρική του πορεία ξεκινά με αφετηρία τις Ακαδημίες της Κέρουλετ, το 2008 μετακινήθηκε στις υποδομές του Πούσκας (του αείμνηστου μεγάλου ποδοσφαιρικού άσου που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971), ενώ στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Βιντεότον αφού πρώτα δοκιμάστηκε ως δανεικός για μία σεζόν (2010-2011). Το 2016 η Βέρντερ Βρέμης τον απέκτησε έναντι 250 χιλ. Ευρώ και τον έδωσε δανεικό σε Ντάρμσταντ, Φερεντσβάρος και Αστάνα, με την τελευταία να τον αγοράζει, το 2018 για 750 χιλ. Ευρώ.

Μετά από έναν χρόνο, στην οποία κατέγραψε 54 συμμετοχές, 2 γκολ και 6 ασίστ έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Καζακστάν και επέστρεψε στην Ευρώπη για την Όσιγιεκ, με την οποία μετρά 131 συμμετοχές με 21 γκολ και 15 ασίστ. Ο Κλάινχαϊσλερ είναι παραγωγικός ποδοσφαιριστής, με καλή τεχνική, ντρίπλα, πάσα και κράτημα της μπάλας. Η νοοτροπία του ως ποδοσφαιριστής κερδίζει κάθε οπαδό που δένεται με παίκτες, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην ομάδα και δεν προκαλούν με τον χαρακτήρα τους.

Μαχητής στη Γερμανία, Σκόουλς στην Ουγγαρία

Όταν πήρε μεταγραφή στη Βρέμη, τον χαρακτήρισαν «χαρούμενο μαχητή» επειδή είναι συνεχώς χαμογελαστός. Ο ίδιος όμως είχε δηλώσει, ότι μπορεί να είναι εύθυμος άνθρωπος, αλλά στο γήπεδο γίνεται μοχθηρός μαχητής. Στην πατρίδα του πάντως τον αποκαλούν «Σκόουλς», επειδή είναι κοκκινομάλλης, όπως ο παλαίμαχος εμβληματικός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η μεγαλύτερη έκπληξη για τους συμπατριώτες του πάντως ήταν η μεταγραφή του στην Αστάνα, την οποία ο Τύπος χαρακτήριζε αναπάντεχη. Ο λόγος; Στη Γερμανία ο παίκτης είχε προβλήματα επικοινωνίας. Δεν έμαθε τη γλώσσα. Και στη χώρα του αναρωτιούνταν, «αφού είχε προβλήματα επικοινωνίας στη Βρέμη, πως είναι δυνατόν να προσαρμοστεί στο Καζακστάν»; Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει τραυματιστεί μια φορά σοβαρά. Τη σεζόν τον Σεπτέμβριο του 2016 υπέστη ρήξη χιαστού.

Αποθέωση από «πρώην» του Ολυμπιακού

O Κλάινχαϊσλερ είχε συνεργαστεί στην Εθνική Ουγγαρίας με τον Μπερντ Στορκ, ο οποίος είχε διευθυντικό ρόλο στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού τη διετία 2012-2014. Μάλιστα σε μία συνέντευξή του, τον Ιούνιο του 2016, ο πρώην Ερυθρόλευκος είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή. Όταν ρωτήθηκε, γιατί τον χρησιμοποίησε στα πλέι οφ των προκριματικών του Euro κόντρα στη Νορβηγία, ενώ δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του, ο Στορκ απάντησε:

«Τον ήξερα πολύ καλά. Παρατήρησα πόσο σκληρά δούλευε στην προπόνηση. Πείστηκα, ότι ήταν έτοιμος. Μετά σκόραρε το μοναδικό μας γκολ κόντρα στη Νορβηγία. Ξεπλήρωσε την εμπιστοσύνη μου πολλές φορές από τότε».

Ο παίκτης είναι πελάτης του Βλάνταν Φιλίποβιτς, ο οποίος μέχρι το 2020 είχε στο πελατολόγιο του τον Ντάνιελ Τόζερ, που είχε περάσει από την ΑΕΚ τη διετία 2006-2008. Ένα επίσης αξιοσημείωτο στοιχείο για τον Κλάινχαϊζλερ είναι ότι τον Αύγουστο του 2018, είχε σκοράρει ένα πολύ όμορφο γκολ εναντίον της Εθνικής μας σε παιχνίδι για το Nations League.  

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, σε αντίθεση με πολλούς άλλους παίκτες, ο Κλάινχαϊσλερ δεν είναι τόσο ενεργός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έχει κρατήσει την προσωπική του ζωή μακρυά από τη δημοσιότητα και μάλιστα το έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ συγκεντρωμένος στην καριέρα του.

πηγή: sportdog.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Γκούντουριτς: «Υπέροχο που κερδίσαμε εδώ»

Previous article

Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Κέιν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.