0

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-3 σετ σετ τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague γυναικών αν και ήταν 2-0 σετ μπροστά..

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, υπνωτίστηκε, έκανε δοκιμές στο 2-1 και ο ΠΑΟΚ με φοβερά ψυχικά αποθέματα και ασταμάτητη την Κάφρει πήρε νίκη πρωτιάς με 2-3 σετ και αφήνει εκτός παιχνιδιού το τριφύλλι για το αβαντάζ έδρας μετά την σημερινή αυτοκτονία του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… φόρα στο ματς και με πολύ καλό σερβίς έβαλε δύσκολα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ, παίρνοντας εύκολους πόντους. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη είχε σε πολύ καλή ημέρα την πασαδόρο της, Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία μοίρασε πολύ ωραία το παιχνίδι, πραγματοποιώντας καλές ασίστ σε Ανάε και Ανθούλη.

Πιο συγκεκριμένα, το κατάκτηση του πρώτου σετ ήρθε με σχετική ευκολία για τις «πράσινες», οι οποίες βρέθηκαν από νωρίς στο +10 (16-6), για να κάνουν το 1-0 με σκορ 25-13.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όντας μπροστά με double score (4-8), όμως οι γηπεδούχες βρήκαν απαντήσεις, ανατρέποντας το σκορ (9-8). Οι «πράσινες» συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα έως τα τέλη του σετ (17-14), με τον Δικέφαλο του Βορρά να πραγματοποιεί ένα σερί 0-4 και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (17-18).

Βέβαια, την τελευταία λέξη στο σετ είχε το «τριφύλλι», το οποίο βρέθηκε τέσσερις φορές σε θέση set ball (24-23, 25-24, 26-25), για να κατακτήσει εν τέλει με σκορ 28-26 το δεύτερο σετ.

Παρόμοια εξέλιξη με το δεύτερο σετ είχε και το τρίτο. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ ξανά (4-5), με τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει ακόμη μία φορά το σκορ και να παίρνει… αέρα δύο πόντων (11-9). Η ομάδα του Μάρκο Φενόλιο, η οποία εμφανίστηκε βελτιωμένη στο μπλοκ, βρέθηκε σε θέση οδηγού και στο +2, τρεις πόντους πριν την κατάκτηση του σετ. Οι «πράσινες» ισοφάρισαν, όμως η μείωση στο σκορ (2-1) ήρθε από τον ΠΑΟΚ με σκορ 23-25.

Στο τέταρτο σετ, ο ΠΑΟΚ είχε τον ρυθμό και βρέθηκε στο +2 (5-7) αρκετά νωρίς, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει (7-7) και στη συνέχεια να πάρει απόσταση τεσσάρων πόντων (17-13). Η κατάκτηση του σετ έμοιαζε να έρχεται για τις «πράσινες», όμως ο Δικέφαλος του Βορρά με πολύ βελτιωμένη μπλοκ – άμυνα, ανέτρεψε το σκορ (18-19) και ισοφάρισε στα σετ (2-2) με σκορ 22-25 για να οδηγηθεί το παιχνίδι στo tie-break.

Εκεί, οι παίκτριες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν δυνατά, παίρνοντας διαφορά δύο πόντων (3-1), με τις Στράντζαλη και Κρολ να κάνουν τ’ αδύνατα – δυνατά στο σετ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (4-4). Από την ισοφάριση και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε θέση οδηγού στο ματς, φτάνοντας μέχρι το +3 (5-8), αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να πάρει time out.

Ότι έκαναν στην αρχή του tie break οι Στράντζαλη και Κρολ, επανέλαβαν οι Ανάε και Μέντιτς ισοφαρίζοντας αρχικά το σκορ (9-9), δίνοντας στον Παναθηναϊκό το ελάχιστο προβάδισμα (10-9). Έως το τέλος του σετ, οι ομάδες πήγαν πόντο – πόντο, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκονται σε θέση set ball – match ball (14-15) και να κατακτούν εν τέλει το ματς με σκορ 14-16 και να διαμορφώνουν το τελικό 2-3 στα σετ, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή.

Τα σετ: 25-13, 28-26, 23-25, 22-25, 14-16

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πέρασε ο Παναθηναϊκός Β’ από την Καρδίτσα

Previous article

Καλμαζίδης: «Δεν δείξαμε όλα τα καλά μας στοιχεία, αν και κερδίσαμε τα δύο πρώτα σετ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.