0

Ο Ντουέιν Μπέικον «μίλησε» και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μακάμπι και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως η τελική ευθεία του ταιριάζει

Η αίσθηση της προσπάθειας για… επιβίωση μπορεί να «ξυπνήσει» πολλές πτυχές του εαυτού μας, πόσο μάλλον όταν εκείνη εξαρτάται από μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα. Η αντιστοιχία της συγκεκριμένης συνθήκης περνά στο παρκέ και μέσα από το πρόσωπο του Ντουέιν Μπέικον βρίσκει σάρκα και οστά, όπως αναλόγως έκανε και στο παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι.

Ο Αμερικανός άσσος, υπέρμαχος του παιχνιδιού που βασίζεται στο ένστικτο (έχοντας και τις κατάλληλες προσλαμβάνουσες από μικρή ηλικία) κατάφερε να συμβάλλει στην επικράτηση που σταμάτησε το αρνητικό σερί, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και πόσο μάλλον στην καθοριστική περίοδο. Μετά από το δείγμα 14 αναμετρήσεων με τη φανέλα των «πρασίνων» στην EuroLeague για τη φετινή σεζόν, ο Μπέικον προσφέρει δύο εικόνες στα δύο ημίχρονα των αγώνων.

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο φόργουορντ των «πρασίνων» ολοκλήρωσε το αρχικό μισό με 5 πόντους (και οι 5 στην πρώτη περίοδο, με buzzer beater στο 10ο λεπτό). Όμως, τα πεπραγμένα του μετά από 40 λεπτά είχαν να δώσουν 19 πόντους (2/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές) με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ για κανένα λάθος.

Το τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα στη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τον παίκτη με το ανεξάντλητο ένστικτο που θα ξεκολλούσε ξανά τον πίνακα και θα σταματούσε την… αφλογιστία που ανά διαστήματα χτυπούσε την «πράσινη» πλευρά. Και εκεί ενεργοποιήθηκε ο Μπέικον με την εικόνα του να μην θυμίζει πολλά από την αντίστοιχη του πρώτου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ επιχείρησε έξι σουτ από το 30′ έως και το 40′, βρίσκοντας στόχο στα τέσσερα από αυτά, την ώρα που οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους 12-4 με τους 10 πόντους να του ανήκουν! Ήταν και το σημείο που ο Παναθηναϊκός πήρε “αέρα” 9 πόντων, λίγο πριν το μπλακ άουτ που επέτρεψε στη Μακάμπι να επιστρέψει.

Το ποσοστό ευστοχίας του στην τελική ευθεία άγγιξε το 66.6%, ενώ προηγουμένως η στατιστική του είχε να παρουσιάσει 2/11 σουτ, όπερ και αντιστοιχεί σε 18.2%

Τα δεύτερα ημίχρονα του Μπέικον

Αυτή η ολική «μεταμόρφωση» του νεότερου μέλους που υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής (13/01). Μία ανασκόπηση στις αναμετρήσεις όπου οι «πράσινοι» βρέθηκαν απέναντι στη Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα -σε μία ακόμη διαβολοβδομάδα- αλλά και την Εφές αμέσως μετά, είναι ικανή για να παρατηρήσει κανείς στο πώς ο Αμερικανός μεταπηδά από τον κακό του εαυτό, σε εκείνος της επιβίωσης! Στα παραπάνω τρία παιχνίδια, ο Μπέικον αναζητούσε το χέρι του σε κάθε περίπτωση όσο το πρώτο ημίχρονο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Και αμέσως μετά την ανάπαυλα, ο ίδιος “κουβαλούσε” από τα αποδυτήρια μία άλλη έκδοση του εαυτού του. Το 1/8 δίποντα και το 0/9 από την περιφέρεια, είχε εξελιχθεί σε 20/42 σουτ, ποσοστό με το οποίο είχε ολοκληρώσει τα ματς. Η προσέγγιση, ωστόσο, ήταν η ίδια. Είτε επρόκειτο για iso και κίνηση με επαφή προς το καλάθι, είτε κατάσταση ένας εναντίον εντός και σουτ από το τρίποντο.

ε
Το shot chart από τα δεύτερα ημίχρονα του Μπέικον

Τα γραφήματα του Instat είναι ικανά να ξεκαθαρίσουν λίγο περισσότερο την κατάσταση και να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της «ενεργοποίησης» του Μπέικον όσο το ρολόι κυλά προς το τέλος του αγώνα. Ο 27χρονος από τη Φλόριντα επιχειρεί με μεγαλύτερη συχνότητα να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μέχρι στιγμής 55/139 σουτ, ενώ στο πρώτο αγωνιστικό εικοσάλεπτο, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε 36/114 σουτ!

ρ

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ανδρεόπουλος: «Δεν κοιτάω βαθμολογίες, κοιτάω μόνο το επόμενο παιχνίδι»

Previous article

Η Κρουζ Αζούλ δήλωσε στην αποστολή της τον Ουριέλ Αντούνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.