0

Σε ένα πρωτάθλημα χωρίς VAR, ο Παναθηναϊκός θα πάλευε για να βγει Ευρώπη.

Ανακαλύφθηκαν… πράσινες χούντες. Αλαφούζος που ελέγχει το παρασκήνιο. Διαιτητές που σφυρίζουν έτσι, επειδή το σύστημα σε αυτή τη χώρα «σπρώχνει» τον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα. Η απόλυτη κατάντια της λογικής, αποτυπώνεται σε αυτά τα σκεπτικά.

Έστω και τραβηγμένα, δεν τα βγάζουμε απ’ το μυαλό μας. Τα έχουμε ακούσει. Πέρα απ’ τα κλασικά περί ποδοσφαιρικής ικανότητας του Παναθηναϊκού. Μόνο ο Λεβαδειακός δεν διατυμπανίζει την ανωτερότητά του απέναντι στο Τριφύλλι, το οποίο μόνο από τύχη και συμπτώσεις είναι στην κορυφή.

Η αναμέτρηση στα Γιάννινα είναι το απόλυτο καμπανάκι για τους Πράσινους. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρωτίστως, η ευκολία με την οποία κάθε Τσαγκαράκης θεωρεί πως δεν έγινε και τίποτα να μην υποδείξει μια εξόφθαλμη παράβαση. Τώρα που… σφίγγουν τα γάλατα αναφορικά με το κυνήγι της κορυφής, δηλαδή το κυνήγι του Παναθηναϊκού, ολοένα και δυσκολεύει να υποδεικνύονται οι παραβάσεις που γίνονται υπέρ των «πράσινων». Το γιατί δε θέλει ιδιαίτερο μυαλό. Χωρίς VAR η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα έψαχνε το πόσους βαθμούς χρειάζεται για να έχει το κεφάλι της ήσυχο στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο. Αυτό τα λέει όλα.

Δεν αναφερόμαστε σε κάποια φανταστικά σενάρια, αλλά σε όσα ζήσαμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι άλλο τα λάθη των Πράσινων και κάτι ξεχωριστό ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Ο καθένας μπορεί να προσβάλει τη νοημοσύνη του επιμένοντας πως ο Παναθηναϊκός ευνοείται φέτος. Συνήθισαν να μην παίρνει ούτε τα αυτονόητα το Τριφύλλι, τώρα λογικό να τους κακοφαίνεται. Βέβαια το περίεργο είναι πως οι ίδιοι που φωνάζουν, έχουν και τη σιγουριά πως θα περάσουν τους Πράσινους. Μας πώς; Αφού τους ευνοεί η διαιτησία και το σύστημα τους θέλει πρωταθλητές.

Στους «Ζωσιμάδες» ένας διαιτητής με επίθετο που έτσι κι αλλιώς φέρνει άσχημες μνήμες, πήγε απλά να πάρει δύο βαθμούς απ’ τα χέρια του Παναθηναϊκού και να τους πετάξει στη λίμνη. Αλλάζοντας τα δεδομένα και τις ισορροπίες της σεζόν. Όποιες κι αν είναι αυτές, όποιον κι αν βγάλουν νικητή στο τέλος.

Σωστά έπραξαν οι Πράσινοι κι εξέδωσαν ανακοίνωση. Δε θα αλλάξει κανενός η στάση προφανώς, είναι για εσωτερική κατανάλωση περισσότερο. Παναθηναϊκή. Γιατί αν δε δινόταν το πέναλτι, οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί δε θα μιλούσαν για τη φάση. Θα έψαχναν ποιος έχασε τα γκολ, αν ήταν σωστές οι αλλαγές, γιατί στις 15 του μήνα δεν ήρθε ένας καλός εξτρέμ. Το τελευταίο σωστή απορία, απλά θα γινόταν οργισμένη γκρίνια με ισοπαλία στην «πλάτη».

Ισοπαλία που ετσιθελικά ένας διαιτητής θέλησε να σου φορτώσει. Γιατί έτσι ήθελε; Γιατί δεν το είδε και είναι απλά μη ικανός για το ρόλο του; Σε κάθε περίπτωση, ας πάει στο σπίτι του να ησυχάσει το άθλημα. Δε γίνεται επειδή έτσι γουστάρει ο Τσαγκαράκης, να βυθιστεί ο Παναθηναϊκός σε εσωστρέφεια με άδικη μείωση διαφοράς και σε μια περίοδο φουλ στις κρίσιμες αναμετρήσεις.

Το ματς αγωνιστικά ήταν για να το «κλειδώσεις» απ’ το ημίχρονο, να πας σπίτι σου μετά και να τους αφήσεις να παίζουν οικογενειακό δίτερμα. Ο Παναθηναϊκός που όλοι μειώνουν για τον τρόπο που αγωνίζεται, πήγε στην έδρα που η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ, είχε ένα χέρι που δε δόθηκε πέναλτι και πόσες ευκαιρίες του ΠΑΣ. Στο γήπεδο που ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε ενώ νικούσε 2-0 και κάλλιστα θα μπορούσε να χάσει στο τέλος. Εκεί ακριβώς δέχτηκε μία φάση, δημιούργησε πολλές και έπρεπε να έχει κρίνει το ματς απ’ το ημίχρονο. Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η επιβράβευση των άλλων. Να παίρνει αυτό που αξίζει μετράει. Θα ήταν ο ορισμός του κρίμα κι άδικο να μην φύγει με τρεις βαθμούς το Τριφύλλι. Κρίμα για την απόδοσή του και τη διαφορά με τον αντίπαλο, άδικο γιατί ένας διαιτητής χωρίς την ικανότητα να ασκήσει το ρόλο του σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ευτυχώς διορθώθηκε απ’ το VAR και αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Τα της… δικής του καμπούρας, το Τριφύλλι προφανώς και τα βλέπει, προφανώς και τα ξέρει. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός να μην μιλάει για την ανάγκη ενίσχυσης, για την καθυστέρηση που έχει υπάρξει σε αυτή. Αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με όσα δικαιούται ο Παναθηναϊκός. Επειδή δεν έχει έρθει ο εξτρέμ, ποιος διαιτητής δικαιολογείται να μην δίνει πέναλτι ή να μην αφήνει αντιπάλους με δέκα παίκτες; Ποιος διαιτητής δικαιολογείται να μην επιτρέπει να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεχόμενος τις καθυστερήσεις αντιπάλων όπως έγινε με τον ΟΦΗ;

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε σε αναμετρήσεις «παγίδα» να γίνονται λάθη ή να επιτρέπονται ξύλο και καθυστερήσεις. Λαμία εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός, ΟΦΗ εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός. Καμία έκπληξη πως εκεί υπάρχουν Έλληνες διαιτητές.

Ας κοιτάξει ο Παναθηναϊκός να λύσει το θέμα με την ποιότητα και την ποσότητα λύσεων που χρειάζεται στο ρόστερ του. Τελειώνοντας με τις μεταγραφές, είναι προφανές πως ποδοσφαιρικά σιγά-σιγά η ομάδα επανέρχεται. Θα μπουν και τα γκολ ευκολότερα, γιατί θα πάψουν να είναι ντεφορμέ κομβικοί σου παίκτες.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Κουρμπέλης: «Παρακαλούσα τον διαιτητή να πάει στο VAR, μου έλεγε πως έκανα θέατρο»

Previous article

«Κινείται για τον Λινγκρ ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.