0

H κατάρρευση του Παναθηναϊκού

Ήταν πολύ μεγάλο το ”χαστούκι” που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι που μοιάζει πάρα πολύ με εκείνο της Τούμπας για το Κύπελλο. Ματς… κομμένο στη μέση το αποψινό με εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες, όπως και αυτό της Τετάρτης που είχε βέβαια πολύ μεγαλύτερη ισορροπία στο τακτικό κομμάτι και από τους δύο και λιγότερες φάσεις μέχρι να ανοίξει το σκορ. Διαφορετικά παιχνίδια αλλά μοιρασμένα απόλυτα μέχρι την μία εκείνη στιγμή. Ένα διπλό ατομικό λάθος(δεν γίνεται εκεί ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ να χάνουν την μπάλα από τον Κωνσταντέλια), ένα γκολ που μπαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια και μετά… κατάρρευση! Όλα επιτρέπονται, η κατάρρευση για δεύτερο συνεχόμενο ματς απαγορεύεται.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά(44′-54′) να δεχθεί τρία γκολ, να ”φάει” ένα δοκάρι και να κάνει δώρο τον θρίαμβο στον ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε εκείνος να έχει ανοίξει το σκορ, αν ο Τσέριν δεν είχε σουτάρει πάνω στον Κοτάρσκι και αν ο Ιωαννίδης στο 32′ έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ο σέντερ φορ μίας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Να κοντρολάρει από την μαγική μπαλιά του Μπερνάρντ και να εκτελέσει. Το Τριφύλλι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του, μεσοαμυντικά είχε… τρικυμία και το σύνολο του Λουτσέσκου έκανε πάρτι, έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Μικρή παρένθεση. Ο μικρός αποτελεί το κορυφαίο ταλέντο που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Η απίθανη ταχύτητα σκέψης του, ο τρόπος που βλέπει κάθετα το γήπεδο, οι τοποθετήσεις του, οι επαφές του με την μπάλα, ο τρόπος που γυρίζει και κοιτάζει την εστία σε συνδυασμό με τη προσωπικότητα και τα σωματικά του προσόντα, δημιουργούν ένα πακέτο που όμοιό του είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Απόψε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν πήρε μόνο τρεις βαθμούς αλλά επί της ουσίας ”σφράγισε” μία πώληση με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, καθώς στο Απόστολος Νικολαϊδης έδωσαν το παρών πάνω από δέκα scouters για χατίρι του. Όχι δεν θα κρίνουν από αυτό το ματς, αλλά τούτο το παιχνίδι ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από τα τεράστια ατομικά λάθη(στην Opap Arena ήταν ο Μπρινιόλι, στη Τούμπα ο Βαγιαννίδης, απόψε ο Χουάνκαρ και Σένκεφελντ που ολοκλήρωσε την άθλια εικόνα του στο φινάλε έφαγε και την κόκκινη και χάνει την ρεβάνς) πληρώνει και σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανικανότητά του να ενισχυθεί έγκαιρα για τον ”καυτό” Γενάρη. Το έχουμε πει, το έχουμε ξαναγράψει, να τα πούμε και απόψε, καθώς έρχονται από το ίδιο το ποδόσφαιρο τα παραδείγματα που δείχνουν το πόσο πληρώνει αυτή την κατάσταση ο σύλλογος.

Εδώ και καιρό ο Παλάσιος είναι ντεφορμέ και ο Βέρμπιτς δεν βλέπεται. Σε οποιαδήποτε νορμάλ συνθήκη, ο προπονητής θα έφερνε απόψε τους έτερους εξτρέμ. Μιγκέλ Ταβάρες από τον Παναθηναϊκό Β’, o μόνος που υπήρχε στον πάγκο. Σε οποιαδήποτε νορμάλ συνθήκη ο άξονας θα ήθελε φρεσκάρισμα, καθώς ούτε και ο Τσέριν είναι σε καλή κατάσταση. Κανείς στον πάγκο. Πούχατς, Τσοκάι, Βαγιαννίδης, αριστερός μπακ, εξάρι, δεξιός μπακ οι τρεις από τις τέσσερις αλλαγές. Απόψε και με την εικόνα του Χουάνκαρ τον τελευταίο μήνα, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο Πούχατς, ο Ιωαννίδης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του βασικού, ήταν κακές επιλογές διαχείρισης αυτές από τον προπονητή.

O Παναθηναϊκός δεν έχει καλύψει ούτε το κενό του Αϊτόρ, ούτε έχει πάρει δεξιό εξτρέμ, ούτε κάποιον επιτελικό από το πάνω ράφι που θα του αλλάξει την ζωή. Αν αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, τι είναι; Από κει και πέρα, το σύνολο δείχνει να έχει λυγίσει από την πίεση, δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή που βιώνει με την αφόρητη πίεση των αποτελεσμάτων που έφερε η μείωση της διαφοράς αλλά τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και οι ίδιοι οι παίκτες θα πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους, να βρουν την ηρεμία τους και να σταματήσει αυτό το σερί κατάρρευσης και εύκολων ατομικών λαθών, που μοιάζουν να είναι αποτελέσματα της πίεσης.

Το +8 απόψε… εξανεμίστηκε, πετάχθηκε στα σκουπίδια αλλά η βαθμολογία δείχνει ακόμη τον Παναθηναϊκό πρώτο (έστω και με την μικρότερη δυνατή διαφορά) και τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Όπως δεν έχει τελειώσει και η υπόθεση του Κυπέλλου και θα είναι ”έγκλημα” για την ψυχολογία της ομάδας, να μην μπει με το μαχαίρι στα δόντια το βράδυ της Πέμπτης να διεκδικήσει την ανατροπή. Πάλι καλά που απόψε ο κόσμος με την συμπεριφορά του τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και στο φινάλε έστειλε το μήνυμα προς την ομάδα. Χάθηκαν κάποιες μάχες, όχι ο ”πόλεμος”, άπαντες πρέπει να σηκώνουν κεφάλι και με ένα σερί επιτυχιών να γυρίσει το χαρτί πριν να είναι πολύ αργά.

 

 

Έβαλε 29 πόντους ο Νέιπιερ στη G- League (vid)

Previous article

Τα είπαν στα αποδυτήρια παίκτες και Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.