0

H σωστή διαχείριση που απαιτείται ενόψει της συνέχειας.Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και γνώρισαν τη βαριά ήττα με σκορ 3-0 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε παρέλαση, που δε θα φανταζόταν ούτε… στα πιο τρελά του όνειρα, μέσα στη Λεωφόρο. Το σημερινό αποτέλεσμα βάζει «φωτιά» στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και με τον τρόπο που ήρθε προβληματίζει έντονα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί τον σημερινό εφιάλτη με σωστό τρόπο.

*Μην μπούμε πάλι στη διαδικασία της συζήτησης για μεταγραφές. Εννοείται ότι η ομάδα «φωνάζει» για ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Αυτό δεν το… ανακαλύπτουμε σήμερα, ούτε περιμέναμε τη σημερινή ήττα για να το διαπιστώσουμε. Είναι κάτι που ίσχυε πριν από το ματς και ισχύει και τώρα. Οι μεταγραφές επιπέδου για να γεμίσει το ρόστερ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν. Ομως, ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν ήρθε λόγω των λίγων λύσεων από τη μέση και μπροστά, αλλά εξαιτίας τραγικών λαθών στην άμυνα από μια ομάδα που μέχρι τώρα ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος στον συγκεκριμένο τομέα!

*Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Έβαλε την μπάλα κάτω, είχε καλές ευκαιρίες με Παλάσιος, Τσέριν και Ιωαννίδη να ανοίξει το σκορ, είδε τον ΠΑΟΚ να προειδοποιεί με το δοκάρι του Ολιβέιρα, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα γκολ από το πουθενά! Έπειτα από μια τυφλή απομάκρυνση, οι Χουάνκαρ και Σένκεφελντ είχαν… παιδική αντίδραση και ο Ρούμπεν άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.*Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2, όταν η μπάλα κρύφτηκε μέσα στην περιοχή, στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα και ο Ζίβκοβιτς πλάσαρε σωστά για να ρίξει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των πράσινων. Κι εκεί που περίμενες αντίδραση, ήρθε ένα ακόμη «δώρο» από την πράσινη άμυνα, όταν Χουάνκαρ και Βέρμπιτς δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν ένα ψηλό γύρισμα της μπάλας από τον Ολιβέιρα και ο Κωσταντέλιας «εκτέλεσε» τον Μπρινιόλι για να «παγώσει» ακόμη περισσότερο τη Λεωφόρο.

*Η ήττα οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό σε αμυντικές αδράνειες. Στο πρώτο και το τρίτο γκολ όσοι εμπλέκονται στη φάση τα κάνουν όλα λάθος! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μας είχε συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα σε μια σοβαρότατη συνολική αμυντική και ανασταλτική λειτουργία. Οσα λάθη δεν έκανε σε 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα τα έκανε σήμερα και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη νίκη μέσα στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Από εκείνο το σημείο και μετά η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Οι πράσινοι ήταν σοκαρισμένοι και δεν μπόρεσαν ποτέ να παίξουν ορθολογικά και να διεκδικήσουν κάτι. Η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε με τρόπο που δε θα περίμενε ποτέ κανείς…

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι το «αύριο» και η διαχείριση του αποτελέσματος. Οταν πέφτεις οφείλεις να σηκωθείς, αλλά για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις σωστή αντιμετώπιση ενός πολύ κακού αποτελέσματος, όπως ήταν το σημερινό. Πέρα από την αναγκαία μεταγραφική ενίσχυση, πέρα από τις σοβαρές ενέσεις ποιότητας που χρειάζεται η ομάδα, απαιτείται και πνευματική ανάταση ενόψει της συνέχειας. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Το αντίθετο.

*Θα πρέπει ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίσουν με προβληματισμό, με αυτοκριτική για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά και με ψυχραιμία την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι περνάνε από σήμερα στην πιο δύσκολη εβδομάδα τους από το ξεκίνημα της σεζόν ή αν θέλετε στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από απόψε το βράδυ και μέχρι το επόμενο παιχνίδι, θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και να βρούν όλοι στην ομάδα τον τρόπο με τον οποίο το τριφύλλι θα σηκωθεί όρθιο και θα δει τη δύσκολη συνέχεια όπως πρέπει. Οτιδήποτε άλλο θα είναι μόνο καταστροφικό.

Τα είπαν στα αποδυτήρια παίκτες και Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ

Previous article

Ποιος είναι ο Σαμπάζ Νέιπιερ και τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό (VIDEOS)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.