0

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του από τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-0 την Τετάρτη στην Τούμπα για το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα την Κυριακή δέχτηκαν τρία τέρματα. Ο Παναθηναϊκός τόσο στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ όσο και γενικότερα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος δείχνει ότι δεν είναι τόσο συμπαγής αμυντικά σε σχέση με το πως ήταν στον πρώτο γύρο.

Για την ακρίβεια αρκεί να δει κάποιος ότι το τριφύλλι σε δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ δέχτηκε πέντε γκολ ενώ σε όλο τον πρώτο γύρο είχε δεχτεί συνολικά τέσσερα τέρματα. Από την άλλη σε έξι παιχνίδι στον δεύτερο γύρο οι πράσινοι έχουν βγάλει την μπάλα από τα δίχτυα τους 6 φορές σε 6  παιχνίδια που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα,με την σύγκριση με τον πρώτο γύρο να δείχνει πως αυτό είναι κάτι που προβληματίζει.

Το τριφύλλι πέρα από το γεγονός ότι δέχεται γκολ, έχει αφήσει τους αντίπαλους του να του κάνουν και πολλές φάσεις, κάτι που δεν συνέβαινε στον πρώτο γύρο. Φυσικά για την κακή αμυντική λειτουργία δεν ευθύνεται μόνο η άμυνα. Έχει να κάνει και με την γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Οι πράσινοι ειδικά στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (για την ακρίβεια στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Τούμπας και σε όλο το παιχνίδι της Λεωφόρου) είχαν και πρόβλημα στο κομμάτι της ανάπτυξης και απο εκεί ξεκινούσε όλο το πρόβλημα της ομάδας.

Το βασικό θέμα όμως και με βάση την γενικότερη εικόνα που έχει η ομάδα στα  ματς που έχει δώσει είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι όσο συμπαγής ήταν στον πρώτο γύρο. Η ομάδα δείχνει να μην έχει την συγκέντρωση που είχε στον πρώτο γύρο στο αμυντικό κομμάτι και όχι μόνο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ματς που έχει δεχτεί γκολ το τριφύλλι:

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ιωνικό είχε την πρώτη σοβαρή απώλεια βαθμών του. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και μάλιστα άνοιξε το σκορ στην αρχή του αγώνα. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι σκόραραν με τον Μπερνάρ στο 14ο λεπτό και μόλις ένα λεπτό αργότερα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Παλάσιος, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από κοντά. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα έχασε και πάλι ευκαιρίες, ωστόσο στο 84ο λεπτό σε μια κακή αμυντική αντίδραση η ομάδα ισοφαρίστηκε από τον Άοσμαν.

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες από 8ο λεπτό του αγώνα. Το τριφύλλι στο πρώτο μέρος του αγώνα είχε την κατοχή, πίεζε έκανε συνεχώς ευκαιρίες, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ένα ματς που θα έπρεπε οι πράσινοι να είχαν κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο το τριφύλλι κυριεύθηκε από το άγχος του και με εξαίρεση το δοκάρι του Παλάσιος στο 51΄,  δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικά. Επτά λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Και πάλι έγιναν αρκετά λάθη στην φάση αυτή με τον ΟΦΗ να σκοράρει έχοντας δύο παίκτες μέσα στην περιοχή έναντι τεσσάρων του τριφυλλιού.Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και σε μία από τις λίγες που αναπτύχθηκε σωστά ο Ιωαννίδης σκόραρε και έσωσε τον βαθμό.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερο από την Ένωση. Είχε σε πολλές φάσεις σωστές προϋποθέσεις για να βγει στην αντεπίθεση και να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο μέρος σαν κάτι να άλλαξε. Η απόδοση της ομάδας έπεσε και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Πινέδα. Το ματς είχε σταματήσει λόγω της κροτίδας που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο. Η άμυνα αδράνησε και κάπως έτσι άνοιξε στο σκορ η Ένωση. Στο 98΄ ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι πράσινοι είχαν κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς. Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τσέριν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Βλέποντας το πρώτο ημίχρονο όλοι πίστεψαν ότι το τριφύλλι θα έφευγε με αποτέλεσμα από την Τούμπα. Μετά την αλλαγή των Μπερνάρ – Κουρμπέλη (ο πρώτος είχε ενοχλήσεις και ο δεύτερος ίωση) ο Παναθηναϊκός έδειξε μια πολύ κακή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο γκολ στο 52΄ ήρθε από λάθος του Βαγιαννίδη και 20 λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία που είχε το τριφύλλι και πέτυχε το 2-0 με τον Τάισον.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3

Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, ωστόσο μετά το 30΄ όλα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους, μιας και τα κενά που υπήρχαν στην μεσοαμυντική γραμμή ήταν μεγάλα. Στο 44ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σάστρε έδιωξε την μπάλα, ο Χουάνκαρ αντί να την στείλει μακριά την έστρωσε στον Κωνσταντέλια, αυτός σούταρε πάνω στον Μπρινιόλι, η μπάλα βρήκε στη συνέχεια πάνω στον Σένκεφελντ και κατέληξε στα δίχτυα. Σίγουρα στο τέρμα αυτό οι πράσινοι στάθηκαν και άτυχοι, ωστόσο δεν ήταν σωστή και η αντίδραση του Χουάνκαρ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ενώ όλοι περίμεναν ότι το τριφύλλι θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με τον Ζίβκοβιτς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην φάση αυτή ήταν θεατές και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια ήρθε μετά από ασυνεννοησία των Βέρμπιτς – Χουάνκαρ.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Προθεσμία έδωσε η Λουντογκόρετς στον Παναθηναϊκό για να αυξήσει την προσφορά για Κάουλι

Previous article

Αύριο κυκλοφορούν τα εισιτήρια της ρεβάνς Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.