0

Ο Παναθηναϊκός του τέταρτου μπάτζετ και των περιορισμένων λύσεων μεσοεπιθετικά, έχει ήδη πετύχει πολλά. Θα πρέπει, όμως, να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει.

Από πέρυσι τέτοια εποχή, όταν έχασε κατά σειρά από Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε να γνωρίσει διαδοχικές ήττες. Έκτοτε, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλόμαθε τους υποστηρικτές της, καθώς είχε πάρει τον αέρα των ανταγωνιστών της, απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και, βέβαια, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Ήταν και η σύγκριση με το τερατούργημα που έβλεπε ο κόσμος επί των ημερών του Λάσλο Μπόλονι. Χαοτική η διαφορά. Πλέον, ο σύλλογος της πρωτεύουσας είχε μετατραπεί σε υπολογίσιμη δύναμη.

Το καλοκαίρι έγιναν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπερνάρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άντραζ Σπόραρ, Χόρντορ Μάγκνουσον, Άνταμ Τσέριν…

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει το ένα ματς μετά το άλλο, εκπλήσσοντας και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές του. Ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας ανήκε στο παρελθόν. Ώσπου η ατυχία χτύπησε την πόρτα του με τον τραυματισμό του Αϊτόρ στα τέλη Οκτωβρίου.

Με 8 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και οδηγούσε την ομάδα από νίκη σε νίκη, δεδομένου ότι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεν πατούσε καλά και ο Μπερνάρ χρειαζόταν χρόνο.

Ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας μεσοεπιθετικός, γιατί ακόμα κι ο Αλέξις Τρουιγιέ, που ίσως να έδινε κάποιες λύσεις, είχε τραυματιστεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο ντεμπούτο του.

Ο δεύτερος γύρος άρχισε, μόνο που αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες στη Νίκαια και δέχθηκε γκολ στο τέλος από τον Ιωνικό. Έπαιξε με παίκτη περισσότερο από το 11′ κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην ισοπαλία. Δέχθηκε ένα κρύο γκολ από την ΑΕΚ και είχε δοκάρι στην εκπνοή.

Σε αντιδιαστολή, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε στις καθυστερήσεις από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγνοούσε τη νίκη επί σχεδόν επτά χρόνια, κι ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει του Λεβαδειακού στη Βοιωτία.

Ώσπου ήρθαν τα δύο αυτά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τόσα μαζεμένα λάθη σε τρία ημίχρονα δεν είχαν ξαναγίνει επί των ημερών του Σέρβου. Στην Τούμπα είχε δοκάρι στο α’ ημίχρονο (άλλη μια λεπτομέρεια εναντίον του Παναθηηναϊκού) και στο β’ μέρος ο άπειρος Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε δώρο το 1-0. Στη Λεωφόρο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, η άμυνα θύμιζε παιδική χαρά.

Με τούτα και με ‘κείνα, οι πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι μηδαμινές, απόρροια και των όσων είδαμε στο ντέρμπι. Παράλληλα, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -1, παίζει ομολογουμένως καλό ποδόσφαιρο και την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει εντός τον Άρη, που σημαίνει ότι έστω και για λίγες ώρες πιθανώς να βρεθεί μόνη στην κορυφή για πρώτη φορά.

Ο Παναθηναϊκός του τέταρτου μπάτζετ και των περιορισμένων λύσεων μεσοεπιθετικά, έχει ήδη πετύχει πολλά. Θα πρέπει, όμως, να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του δεν είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, αλλά η εδραίωση στην κανονικότητα. Δηλαδή στην ετήσια διεκδίκηση του πρωταθλήματος (και του Κυπέλλου).

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Τα τέσσερα παιχνίδια που προσφέρονται για restart και κορυφή

Previous article

Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται… άντερα – Τελικές συζητήσεις για την απόκτηση εξτρέμ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.