0

Τα γεγονότα και οι αριθμοί γύρω από τις αποτυχίες του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε τον Ιανουάριο. Από όλες τις απόψεις. Οι Πράσινοι ήξεραν το…ανηφορικό πρόγραμμα που είχε αυτός ο μήνας. Δεν ενισχύθηκαν εγκαίρως. Η ομάδα έκανε “κοιλιά” και η μεγάλη διαφορά που είχε “χτίσει” από τους διώκτες της, χάρη στον ιστορικό Α’ γύρο δεν υπάρχει πλέον. Ενώ, στο κύπελλο Ελλάδος, είναι με το…1 πόδι εκτός διοργάνωσης και ψάχνει την μεγάλη ανατροπή στην ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Μπορεί στον 1ο γύρο το Τριφύλλι να πήρε 7 βαθμούς στα ντέρμπι με 2 νίκες με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και 1 ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή την φορά τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά. Σε 3 ντέρμπι εντός Γενάρη, ο Παναθηναϊκός σημείωσε ισάριθμες ήττες. Έχασα στην Superleague εκτός από την ΑΕΚ και εντός από τον ΠΑΟΚ. Ενώ, ο Δικέφαλος του βορρά τον κέρδισε στην Τούμπα για το κύπελλο.

Έχει κυνηγήσει στο σκορ σε όλα τα ντέρμπι

Μπορεί, τα πράγματα να ήρθαν εντελώς διαφορετικά, όμως όλα τα φετινά ντέρμπι των Πράσινων έχουν ένα κοινό στοιχείο. Σε όλα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε πίσω στο σκορ. Τις 2 κατάφερε να κάνει ολική ανατροπή, 1 φορά να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και 3 φορές να ηττηθεί.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δεν γίνεται κάθε φορά στα μεγάλα ματς, ο Παναθηναϊκός να μπαίνει σε ρόλο κυνηγού. Θα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις, ώστε οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού, να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να προηγούνται.

Λιγότερους δημιουργικούς παίκτες από όλους, κορυφαίος του ακόμη ο Αϊτόρ που λείπει 3 μήνες και χάνει τη σεζόν

Ακόμη, άξιο αναφοράς είναι η έλειψε επιθετικής δημιουργίας των Πράσινων. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός έχει 5 ποδοσφαιριστές με παραπάνω από 1 γκολ στην Superleague. Με τον έναν εξ αυτών, τον πρώτο σκόρερ του, να λείπει με ρήξη χιαστού εδώ και 3 μήνες και να μην πρόκειται να επιστρέψει εντός της σεζόν. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ έχει 6, ο Ολυμπιακός 8 και ο ΠΑΟΚ 6.

Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα των ασίστ. Πόσοι παίκτες του Τριφυλλιού έχουν παραπάνω από 1 ασίστ στο πρωτάθλημα; Είναι 4. Από 2 ο καθένας. Ούτε ένας δεν έχει 3. Πάλι ο Αϊτόρ, που λείπει τόσο καιρό και δεν θα επιστρέψει φέτος, είναι ένας εξ αυτών. Η Ένωση έχει 7. Με 2 παίκτες της να έχουν από 5 και 3 να έχουν από 3. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν 5 με 1 παίκτη τους να έχει 4 προσωπικές και 2 ακόμη να έχουν 3 τελικές πάσες. Πέντε έχει και ο Δικέφαλος του βορρά, με έναν ποδοσφαιριστή του να έχει 4 και έναν από 3.

Όταν λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερους παίκτες σε αυτές τις κατηγορίες από τους ανταγωνιστές του, καταλαβαίνει κανείς πως η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση στο δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά όταν, ο κορυφαίος παίκτης σου και στις 2 κατηγορίες, απουσιάζει εδώ και ένα 3μηνο και ξέρεις από την πρώτη στιγμή πως θα χάσει όλη τη σεζόν με ρήξη χιαστού.

πηγή: paopantou.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Με νοοτροπία πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός – Θα έχει αλλαγές η 11άδα

Previous article

Πρέπει να γίνει ξανά συμπαγής ο Παναθηναϊκός – Βουνό η πρόκριση, βάσει εικόνας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.