0

Aν δει κάποιος τα αποτελέσματα και μόνο αυτά στα δύο σερί παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, θα φτάσει στο συμπέρασμα πως το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυνηγά ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Λεωφόρου.

2-0 στη Τούμπα, 0-3 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» σε αναμετρήσεις που φυσικά το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πιο αποτελεσματικό, πιο κυνικό και εμφανώς καλύτερο από την στιγμή που άνοιγε το σκορ και στη συνέχεια οι «πράσινοι»… εξαφανίζονταν από τον αγωνιστικό χώρο και κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα πάνω στο χορτάρι.

Μόνο που η εικόνα και των δύο αγώνων πριν την κατάρρευση του Παναθηναϊκού δείχνει και αποδεικνύει πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί από αυτά τα δύο αποτελέσματα και αποτέλεσε μια «φωτογραφία» της στιγμής. Στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στο ημίχρονο, η κατοχή ήταν μοιρασμένη(53%-47%) υπέρ των γηπεδούχων όπως και η δημιουργία ποιοτικών ευκαιριών, με το «τριφύλλι» να έχει τη μεγάλη φάση με το δοκάρι του Τσέριν. Λάθος ο Βαγιαννίδης, γκολ ο ΠΑΟΚ, καμία αντίδραση το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Advertisement

Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» μέχρι να δεχθούν το γκολ είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας(64%-36%) και μέχρι το απίθανο αυτογκόλ του Ρούμπεν οι απειλές ήταν και πάλι μοιρασμένες. Μετά το 1-0 για τους «ασπρόμαυρους», το «τριφύλλι» και πάλι κατέρρευσε και δέχθηκε ακόμη δύο γκολ. Τρία γκολ μέσα σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά!

Ναι είναι δύσκολη η ανατροπή, ναι έχει να ανέβει ένα «βουνό» ο Παναθηναϊκός για να περάσει στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος αλλά η διαφορά του με τον ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που είδαμε στα πρόσφατα παιχνίδια. Με συγκέντρωση, ψυχραιμία και πάνω από όλα πίστη στο πλάνο και αυτοπεποίθηση το «τριφύλλι» μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Ζωτικής σημασίας θα είναι για τον Παναθηναϊκό να καταφέρει να προηγηθεί. Να πάρει το ψυχολογικό boost ανοίγοντας το σκορ, μια συνθήκη που φέτος δεν την έχει ζήσει σε κανένα ντέρμπι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Σε όλα τα ματς με τις ομάδες του big-4 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, βρέθηκε πίσω και να «κυνηγάει» να γυρίσει το ματς. Αν σκοράρει πρώτος και έχει την γνωστή, καλή αγωνιστική εικόνα όλα μπορούν να γίνουν. Πόσω μάλλον αν αυτό συμβεί νωρίς στο ματς, όπως θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει με τον Τσέριν στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Στη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός γίνεται εύκολα κατανοητό πως μία πρόκριση στους «4» και με τεράστια ανατροπή θα αλλάξει μια και καλή τη συζήτηση, το κλίμα, το κέφι εντός των αποδυτηρίων και θα δώσει τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το κέφι, πάντως του κόσμου που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια ανατροπής, έφτιαξε από την απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι και θα φτιάξει ακόμη περισσότερο μέχρι το φινάλε των μεταγραφών. Για τον Αργεντινό εξτρέμ, όμως, θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Εντυπωσιακό Τop-10 με Λι στην κορυφή

Previous article

Στάθηκε όρθιος και συνεχίζει να ονειρεύεται

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.