0

O Γενάρης τον πλήγωσε, είναι υποχρεωμένος να φύγει μπροστά και να μην ξανακοιτάξει πίσω ο Παναθηναϊκός

Το πάλεψε, έβγαλε αντίδραση, ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν αγωνιστικά και πνευματικά συνεπής, δεν κατέρρευσε μετά το υπέροχο γκολ του Άνταμ Τσέριν, είχε στο ντεπόζιτό του μεγάλα αποθέματα αυτοπεποίθησης και από ένα λάθος… καθάρισε τη πρόκριση προς το φινάλε του ματς.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το 2-0 της Τούμπας και ο τόσο καθοριστικός και κομβικός Ιανουάριος εξελίχθηκε σε έναν ”καταστροφικό” μήνα για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από το +7 η διαφορά ψαλιδίστηκε στη μικρότερη δυνατή τιμή της από την ΑΕΚ(+1) και παράλληλα χάθηκε ένας στόχος, όπως ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μέσα στο μήνα, το Τριφύλλι πλήρωσε το μεγάλο διάστημα του ντεφορμαρίσματός του, την έλλειψη λύσεων στο ρόστερ λόγω της εγκληματικής καθυστέρησης στις μεταγραφές(φτάσαμε 27/1 για να παίξουν δύο νέοι παίκτες στο δημιουργικό κομμάτι όντας παντελώς ανέτοιμοι στο κομμάτι της προσαρμογής και της χημείας με το υπόλοιπο σύνολο) και τις λεπτομέρειες που εδώ και καιρό είναι μόνιμα εις βάρος του. Δεν είναι θέμα τύχης.

Στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τύχη. Μιλάμε για ένα σπορ, όχι για τις κληρώσεις του Τζόκερ και του Λόττο. Οπότε όπως δεν ήταν τυχερός στο πρώτο γύρο, έτσι δεν είναι και άτυχος τώρα. Είναι θέμα φόρμας, θέμα επιλογών, επαφών, συγκέντρωσης, των μικρών αυτών λεπτομερειών που καθορίζουν αποτελέσματα και χρονιές ολόκληρες στο τέλος της ημέρας. Μόνο τύχη δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, από την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει όλες τις λεπτομέρειες εις βάρος του, πολλές από αυτές βέβαια αποτελούν προϊόν ατομικών λαθών.

  • Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το τραγικό λάθος του Μπρινιόλι, με τον Πινέδα να βάζει γκολ με ένα σουτ που δεν έχει καν πορεία προς το στόχο. Στο 97′ το πλασέ του Ιωαννίδη στην άδεια εστία, βρίσκει στο δοκάρι.
  • Στο παιχνίδι της Τούμπας η σουτάρα του Τσέριν βρίσκει στο δοκάρι και ο Βαγιαννίδης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κάνει… δώρο το γκολ στον Μπράντον Τόμας.
  • Στο ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, ο Τσέριν αστοχεί σε μεγάλη ευκαιρία και ο ΠΑΟΚ προηγείται με ένα αυτογκόλ που μπαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια, σε μία φάση όπου ξεκινά από κόντρα στα πόδια των Χουάνκαρ και Σένκεφελντ.
  • Στον αγώνα τον χθεσινό ο ΠΑΟΚ δεν απειλεί καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφαρίζει από το λάθος του Τσέριν να πηδήξει στον αέρα με απλωμένο το χέρι. Κεφαλιά του Σβαμπ, πέναλτι, τέλος η σεμνή τελετή.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός πως Ιωνικός και ΟΦΗ πήραν αποτέλεσμα και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε γκέλες στη δύση του 2022 με μία τελική στο στόχο ο καθένας, έχουμε την εικόνα για το πόσο πολύ πληρώνει τις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό και το πόσο σημαντικό θα είναι από εδώ και στο εξής να ”ξεκολλήσει” τα ματς από το όριο, να τα βγάλει από τη κόψη του ξυραφιού και να μπορεί να τα… καθαρίζει με επιβολή ανωτερότητας και κυριαρχίας, η οποία θα πιστοποιείται από τον πίνακα του σκορ.

Η χρονιά δεν τελείωσε, η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και ο Παναθηναϊκός είναι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πούχατς, ο Μαντσίνι, ο Κλεϊνχέισλερ θα δώσουν λύσεις στη συνέχεια, όπως και όσοι αποκτηθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό που είναι υποχρεωμένο να πράξει το Τριφύλλι είναι να φύγει μπροστά και να μην κοιτάξει ξανά πίσω. Όπως το έκανε πέρσι, πάνω-κάτω, ίδια εποχή.

Του έχει ξανασυμβεί του Παναθηναϊκού του Γιοβάνοβιτς να μην νικήσει σε τρία σερί παιχνίδια. 29 Ιανουαρίου του 2022 έχασε από την Τρίπολη 1-0 στη Λεωφόρο, 2 Φεβρουαρίου από τον ΟΦΗ με 3-2 και τέσσερις ημέρες αργότερα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 2-1. Τι ακολούθησε μετά; Μόνο μια ήττα στο Αγρίνιο και έπειτα… τρένο. Σερί νίκες, εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, κατάκτηση του Κυπέλλου.

Είναι καθοριστικό το παιχνίδι της Δευτέρας στη Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός από κάπου πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Αν σκεφτούμε πως μετά την Αρκαδία, ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τη Λαμία, οι ”πράσινοι” έχουν μπροστά τους μια χρυσή ευκαιρία για ένα 2/2, το οποίο θα επαναφέρει τη ψυχολογία σε καλά επίπεδα και θα δώσει και πάλι πίσω την χαμένη αυτοπεποίθηση.

Έξι βαθμοί, ψυχολογία και προσαρμογή των μεταγραφών είναι τα πρώτα βήματα για να μπορέσει το σύνολο να φτάσει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας πρωτοπόρο και στη συνέχεια να δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πάρις Λι: Ένας παίκτης… ορχήστρα που εκτέλεσε μόνο από τρεις θέσεις (vid)

Previous article

Η αρχηγική εμφάνιση του Κουρμπέλη ανέδειξε λάθη που προηγήθηκαν και αποτελεί οδηγό!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.