0

Η χαμένη «μάχη» του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και ο «πόλεμος» που ακολουθεί στην προσπάθειά του να αναδειχτεί πρωταθλητής.

Tα δεδομένα δεν ήταν σε καμία περίπτωση υπέρ του Παναθηναϊκού, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση μετά απ’ την ήττα με 2-0 στην Τούμπα και το ψυχολογικό /πνευματικό σοκ της βαριάς ήττας την περασμένη Κυριακή (0-3) απ’ τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βγήκε νικητής σ’ αυτή τη σειρά με τις τρεις μάχες των οκτώ ημερών, προκρίθηκε στα ημιτελικά κι ο Παναθηναϊκός απώλεσε τον έναν απ’ τους δύο μεγάλους στόχους της σεζόν. Αν κάτι αφήνει ως στήριγμα η χθεσινή βραδιά στους «πράσινους» κι ένα σημείο για να πιαστούν και να ανεβούν ξανά, ήταν η αντίδραση που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό, μέχρι τη φάση του -καταδικαστικού- πέναλτι στο 78’.

Ο «υπνωτισμένος» Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου της Τούμπας και του άθλιου 90λεπτου στο ματς του πρωταθλήματος, έδωσε τη θέση του σε μία ομάδα που πάλεψε απ’ την αρχή ως το τέλος, αλλά τα δεδομένα που είχαν ήδη διαμορφωθεί δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε μία υπερβατική ανατροπή.

Ήθελε πιο καθαρό μυαλό στα τελειώματα, λιγότερο άγχος στις επιλογές έξω απ’ την περιοχή και καλύτερες επιλογές στο επιθετικό τρίτο, για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και να βάλει… φωτιά στο ματς. Δεν το κατάφερε διότι απέναντί του είχε μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, που επέλεξε αυτή τη φορά να παίξει πολύ πιο συντηρητικά και κυνικά, για να βρει αυτό το τόσο… όσο, που χρειαζόταν για να σκοράρει και να πάρει εκείνη την πρόκριση στους «4» από μία φάση.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, δικαιολογημένα χειροκροτήθηκε απ’ τον κόσμο του, που έχει απαιτήσεις και περιμένει να δει αντίδραση από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα. Είναι πρώτος, μολονότι μειώθηκαν οι αποστάσεις απ’ όλους, έχασε μία μεγάλη μάχη, αλλά έχει μπροστά του έναν «πόλεμο» 17 αγώνων για να γίνει πρωταθλητής.

Με τις προσθήκες που έγιναν, τη μεταγραφή/ές που είναι ακόμη στα… σκαριά και τις επιστροφές των πολλών τραυματιών του, ο Παναθηναϊκός καλείται να σηκωθεί και να ξαναδείξει σε όλο τον ανταγωνισμό του, πως μόνο τελειωμένος δεν είναι, όπως πιστεύουν ορισμένοι.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Τα 20 λεπτά της μεγάλης αλήθειας

Previous article

Έκτακτο: Εξετάζει τον μπόμπερ Ματ Τόμας ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.