0

Άλλες φορές οι ήττες κι άλλες φορές μερικές νίκες είναι του γιατρού.

Σπανίως όμως μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο φαινόμενα, να σε τρελαίνει αρνητικά μια ομάδα κι έπειτα να σε τρελαίνει θετικά κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα. Στην post game εκπομπή της Nova φιλοξενήθηκε ο MVP της χθεσινής πράσινης νίκης, Πάρις Λι. Αφού αστειεύτηκε μαζί του ο coach Κατσικάρης, σχετικά με την πιθανότητα να μίλησε με τη … μαμά του με face time στο ημίχρονο και να «απογειώθηκε», μάθαμε διάφορα χρήσιμα πράγματα.

Πρώτον μάθαμε, ότι ο ίδιος ο Πάρις Λι «έβαλε χέρι» σε μερικούς συμπαίκτες του, για να τους ξυπνήσει να πάρουν μπρος στο 2ο ημίχρονο. Δεύτερον μάθαμε, ότι ο coach Ράντονιτς μπήκε aggressive στα αποδυτήρια και τα έψαλε στην ομάδα για την απαράδεκτη εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο. Τρίτον μάθαμε κι ότι ο συνήθως cool κύριος Παρθενόπουλος μίλησε πολύ έντονα κι αποτελεσματικά, όπως αποδείχτηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία το ότι ο Πάρις Λι μεταμορφώνεται από έναν πολύτιμο ρολίστα σε έναν εκ των ηγετών της ομάδας και στο παρκέ και στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω, αν έτσι είναι το φυσιολογικό αλλά συμβαίνει. Στο ματς με το Λαύριο πήρε την νικητήρια επίθεση, χωρίς να ψάξει τα βαριά χαρτιά της ομάδας και δικαιώθηκε, σε άλλα ματς σουτάρει νιώθοντας Στεφ Κάρι ανεπιτυχώς, στο χθεσινό παιχνίδι, αν δεν έπαιρνε μπρος ο Λι σε άμυνα κι επίθεση, το ροζ φύλλο θα είχε κάτωχρο χρώμα.

Η επόμενη χρήσιμη πληροφορία είναι, ότι ο κόουτς Ράντονιτς μπορεί σε κάποια γλώσσα είτε απευθείας είτε με μεταφραστή να επικοινωνεί με τους παίκτες του. Δεν μπορώ να γνωρίζω, αν είναι υπό αντικατάσταση ή απολαμβάνει της διοικητικής στήριξης, πάντως όσο είναι παρών, οφείλει να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, για κάθε «χάλι» και για κάθε «θαύμα» παρουσιάζει η ομάδα του.

Τρίτο πολύτιμο συμβάν της χθεσινής ανάπαυλας η πρωτοβουλία του κυρίου Παρθενόπουλου να παρέμβει εκ μέρους φαντάζομαι της ιδιοκτησίας κι όχι με ατομική πρωτοβουλία. Μια παρέμβαση στην κατεύθυνση, «καλά όσα γράφονται δεξιά κι αριστερά αλλά δεν θα την πληρώνει στο τέλος μόνο ένας, αναλάβετε καθένας τη δική του ευθύνη». Τα παραπάνω είναι προσωπική μου συγγραφική υπόθεση κι όχι γνώση. Μπορεί και να βρίσκομαι μακριά από την πραγματικότητα, πάντως ο κύριος Παρθενόπουλος ταρακούνησε τα πράσινα αποδυτήρια.

Λευκή αποχή

Στα σχολικά μου χρόνια πριν ανακαλύψουμε το μέτρο των καταλήψεων, είχαμε ως μέτρο αντίδρασης την αποχή από τα μαθήματα, δεν μπαίναμε καν στην τάξη για μάθημα. Όταν ήμασταν φορτωμένοι με απουσίες και δεν μας έπαιρνε να απουσιάσουμε ξεπερνώντας τις 50 αδικαιολόγητες, καταφεύγαμε στη «λευκή αποχή». Το μεν σώμα ήταν εκεί, το δε πνεύμα έμπαινε σε safe mode, σαν ζόμπι στο Walking Dead χωρίς καμιά διάθεση να φάμε τον καθηγητή. Καθόμασταν ήσυχοι ήσυχοι, δε συμμετείχαμε σε τίποτα, δεν ενοχλούσαμε, δεν θέλαμε να μας ενοχλούν. Σαν τις χθεσινές πράσινες στολές στο 1ο ημίχρονο. «Περάστε στη ρακέτα μας, πάρτε τα ριμπάουντ, όπου να ‘ ναι θα τελειώσει.»

Ημίχρονο που καταστρέφει καριέρες

Προπονητικές γνώσεις δεν έχω, τεχνική ανάλυση δεν μπορώ να κάνω, οπότε επιτρέψτε μου να κρίνω μόνο τη διάθεση των παικτών του Παναθηναϊκού. Για να είμαι ακριβέστερος την αδιαθεσία του 1ου ημιχρόνου και το άνοιγμα του turbo στο 2ο ημίχρονο. Από την ίδια ομάδα! Άρα μια εύλογη ερώτηση είναι, «δεν μπορούν τα παλικάρια ή δεν θέλουν τα παλικάρια;»

Στο τέλος μια αποτυχημένης σεζόν δεν ξέρω, πόσοι μπορούν να ελπίζουν, ότι θα τη βγάλουν καθαρή, ότι θα τα φορτώσουν όλα στον προπονητή, ακόμα και τις ελεύθερες βολές, πόσοι θα τριγυρνούν για νέα συμβόλαια ισχυριζόμενοι, ότι αυτοί ήταν καλοί και η ομάδα κακή. Με εμφανίσεις σαν του πρώτου χθεσινού εικοσαλέπτου, πολλές καριέρες πάνε για φούντο, πολλοί παίκτες θα εγείρουν υποψίες.

Στο live του αγώνα ο Νίκος Παπαδογιάννης πρότεινε να απομονώσει ο Πάρι Λι το video του 2ου ημιχρόνου, για να αναζητήσει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Πάνω κάτω και άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το καλό αυτό ημίχρονο για το προσωπικό τους showreel.

Ένα σοβαρό τμήμα scouting βέβαια, που κάνει ουσιαστική έρευνα και deep analysis, δεν βλέπει μόνο φάσεις και καλά ημίχρονα, βλέπει και τα κακά ημίχρονα, το σύνολο του αγωνιστικού χρόνου. Όποτε εύλογα θα αναρωτηθεί για το χθεσινό ματς, «που ήσασταν ρε παικταράδες από το 1ο ως το 20ο λεπτό του αγώνα;» Κι όπως πολύ εύστοχα ήθελε να ρωτήσει χτες βράδυ ο coach Κατσικάρης τον Πάρις Λι αλλά δεν πρόλαβε, «γιατί μπαίνετε με αυτόν τον τρόπο στους αγώνες, γιατί αυτή η εικόνα στην 1η περίοδο;». Θα ήθελα να πιστεύω, πως δε θα χρειαστεί στο μέλλον αυτή η ερώτηση, διατηρώ όμως σοβαρές επιφυλάξεις.

Υ.Γ. Κι αν απέναντί του ο Παναθηναϊκός δεν είχε μια ομάδα χωρίς χειριστές; Και αν απέναντί του ήταν μια κανονική ομάδα με point guard, που μπορούσε να ντριπλάρει; Αν θεωρείτε ότι είμαι μηδενιστής, ας περιμένουμε την επόμενη αγωνιστική.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Σημαντικό βήμα για Βοτανικό – Πιθανότητα για Μαντσίνι βασικό στην Τρίπολη

Previous article

Γκάλογουεϊ τελικά ο “εκλεκτός” του Ράντονιτς;;!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.