0

Με ένα σχήμα ειδικών συνθηκών κόντρα σε έναν αντίπαλο που δε συγχωρεί τα λάθη ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και συνεχίζει.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε να διαχειριστεί μια σημαντική απουσία, αυτή του Φερνάντο Ερνάντεζ. Από τη μία υπήρχε η λύση του νεαρού Μάρκου που ως διαγώνιος ξέρει τη θέση αλλά ενδεχομένως να έφερνε ρίσκο η συμμετοχή του κατά πολύ πιο άπειρου παίκτη ενώ η άλλη λύση ήταν το «ανακάτεμα» της τράπουλας. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που όχι μόνο έχουν ποιότητα αλλά έχουν και εμπειρία αλλά και ευφυΐα είναι ικανό να φέρει λύσεις εκ των έσω.

Το ιδιαίτερο σχήμα με τους τρεις ακραίους εκ των οποίων ο Κόβαρ «βαφτίστηκε» διαγώνιος δούλεψε. Ο Ιταλός διανύει μια καλή περίοδο που δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του και να προσφέρει σημαντική βοήθεια την ομάδα του σε πολλούς τομείς. Δεν χαρακτηρίζεται, όμως, μόνο από ικανότητες αλλά και από ευστροφία. Δεν είναι απλό πράγμα το να μεταφέρεσαι από τη μια μέρα στην άλλη σε θέση διαγώνιου και παράλληλα να συμμετέχεις και στην υποδοχή. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί συγκέντρωση και ικανότητα στο να διαχειριστεί πνευματικά αυτά τα δεδομένα και μάλιστα να ανταπεξέρθει. Μάλιστα, το 20/28 επιθέσεις δείχνουν το πόσο καλά νιώθει ο Κόβαρ και πόσο ουσιαστικός είναι στο παιχνίδι του.

Το γεγονός ότι οι πράσινοι παρουσιάστηκαν με αυτό το ιδιαίτερο σχήμα σε συνδυασμό με το καλό ξεκίνημα και το αποτελεσματικό σερβίς του Μίλωνα έφεραν τη σχετική σύγχυση στο πρώτο σετ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού χρειάστηκαν χρόνο για να προσαρμοστούν αλλά όταν το έκαναν η εικόνα άλλαξε πλήρως. Ο Σάντερ έδειξε νευρικότητα στο πρώτο σετ όσον αφορά την υποδοχή αλλά όταν αυτό διορθώθηκε, κυρίως με τη μεγαλύτερη συμμετοχή του Φράγκου και του Ζήση στην υποδοχή, ο Αμερικανός απελευθερώθηκε.

Παιχνίδια σαν αυτό είναι γεμάτα παγίδες και πολλές φορές έχουν να προσφέρουν πιο πολλούς πονοκεφάλους παρά κέρδη. Στην περίπτωση αυτή, όμως, ο Παναθηναϊκός άκουσε τα… καμπανάκια του πρώτου σετ και εμφάνισε θετικά στοιχεία. Όχι απλά βελτιώθηκαν οι αδυναμίες στο κομμάτι του μπλοκ αλλά επιπλέον οι πράσινοι πλήγωσαν το Μίλωνα με το ίδιο νόμισμα που το έπαθαν στο ξεκίνημα, με το σερβίς. Ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολλούς καλούς σέρβερ τόσο στην αρχική εξάδα όσο και στον πάγκο.

Επιπλέον, όταν τα πράγματα γίνονται σωστά από την υποδοχή υπάρχει ο Γιάκοπσεν ώστε να χτίσει σωστά την επίθεση. Ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά και τον Πετρέα με 9. Κυρίως, όμως, όλοι τους είχαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην επίθεση κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή δημιουργία του Δανού. Σαφώς και τα εντυπωσιακά προσόντα του Σάντερ, η ωριμότητα του Κόβαρ αλλά και η σταθερά καλή εικόνα του Φράγκο συν το γεγονός ότι οι δύο κεντρικοί διανύουν παραγωγική περίοδο συμπληρώνουν για τους πράσινους ένα πολύ αξιόλογο παζλ.

Σίγουρα το σχήμα αυτό εμφάνισε δυσλειτουργίες παρότι στην εξέλιξη του παιχνιδιού διορθώθηκαν. Η επιστροφή του Ερνάντεζ θα βάλει τα πράγματα ξανά σε φυσιολογική ροή και θα μειώσουν τα κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού. Το σημαντικότερο από όλα, βέβαια, είναι πως άπαντες είναι σε ετοιμότητα να ακολουθήσουν κάθε πλάνο και κάθε επιλογή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ώστε η ομάδα να πάρει αυτό που θέλει και στο τέλος της ημέρας να έρθουν χαμόγελα.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

«Πύρρειος» νίκη της Μπασκόνια πριν τον Παναθηναϊκό

Previous article

Αν δεν «μιλήσουν» οι παλιοί θα βλέπει την κορυφή από κάτω

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.