0

H ανάγκη της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για μια νέα αρχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Δύο εβδομάδες χωρίς νίκη-τελευταία φορά πανηγύρισε στους Ζωσιμάδες στις 15 Ιανουαρίου- τρία συνεχόμενα παιχνίδια με δύο ήττες και μια ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ που έφεραν μείωση της διαφοράς στο πρωτάθλημα και αποκλεισμό από το Κύπελλο και για πρώτη φορά στη φετινή Super League μπαίνει σε ένα παιχνίδι, όντας στη δεύτερη θέση, πίσω από την ΑΕΚ που μετά το 3-0 επί του Άρη πάτησε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η συνθήκη που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Δευτέρας στη Τρίπολη είναι σίγουρα πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της σεζόν αλλά το συγκεκριμένο ματς αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία για restart και απαντήσεις. Απαντήσεις πρώτα και κύρια στον ίδιο του τον εαυτό, πειστήρια και αποδείξεις που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της πίεσης του πρωταθλητισμού, την πνευματική ετοιμότητα για μια δύσκολη μάχη που όπως φαίνεται θα πάει πόντο-πόντο μέχρι το φινάλε.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν και μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο(2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του στα επτά παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τα playoffs και για να μπορέσει να τον… νικήσει, θα πρέπει να ”χτίσει” και πάλι υψηλά τείχη πίστης και αυτοπεποίθησης, στοιχεία που μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από τα αποτελέσματα, μόνο μέσα από ένα νέο σερί, με το πρόγραμμα να είναι ιδανικό, καθώς περιλαμβάνει δύο ματς στη Λεωφόρο με Λαμία και Παναιτωλικό και ένα δύσκολο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το αποψινό παιχνίδι στη Τρίπολη, φυσικά και δεν θα είναι εύκολο, σε ένα γήπεδο όπου έχει να νικήσει έξι χρόνια και απέναντι σε ένα σύνολο κι έναν προπονητή που δεδομένα θα κλειστούν πίσω, δημιουργώντας το δικό τους ”πούλμαν”. Είναι ένα ματς αυτό στην Αρκαδία που θα χρειαστεί υπομονή, καθαρό μυαλό, ποιότητα και πίστη παρόμοια με εκείνη του πρώτου γύρου.

Τουλάχιστον, μετά από καιρό το Τριφύλλι θα έχει λύσεις και βάθος στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ο Μαντσίνι που είναι φαβορί για βασικός και ο Κλεϊνχέισλερ είναι έτοιμοι να δώσουν πράγματα που έλειπαν από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Υ.Γ1: Έμειναν λίγες ώρες μέχρι το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και οι πιθανότητες να κάνει ακόμη μία κίνηση ο Παναθηναϊκός υπάρχουν αλλά δεν είναι πολλές. Μέχρι στιγμής: ο Πούχατς ήρθε για να καλύψει το κενό του Γκάνεα, ο Μαντσίνι για να δημιουργήσει δίδυμο επιλογών με τον Παλάσιος στο δεξί ”φτερό” και ο Κλεϊνχέισλερ για να καλύψει την απώλεια του Τρουιγιέ στον άξονα, δίνοντας παράλληλα λύσεις και στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Με δεδομένο πως αριστερά μπορούν να αγωνιστούν οι Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ Μαντσίνι και Παλάσιος, η ταπεινή μας άποψη είναι πως το Τριφύλλι θα έπρεπε να ψάξει για ακόμη ένα παίκτη στα χαφ που θα τον ανέβαζε επίπεδο, προσφέροντας στη δημιουργία. Για το θέμα του στόπερ, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε, από το καλοκαίρι ”φωνάζαμε” πως έπρεπε να γίνει κίνηση με εν δυνάμει βασικό, ώστε να δημιουργηθεί μία πολύ δυνατή τριάδα πρώτης γραμμής με Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και μία μεταγραφή.

Υ.Γ2: Το πιο δύσκολο πράγμα τελικά σε τούτη την χώρα είναι να μην γίνεις αυτό που κοροϊδεύεις.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι και συνεχίζει αήττητος στο Rising Stars

Previous article

Χριστινάκη: «Ήρθα να βάλω ένα λιθαράκι, είμαι εντυπωσιασμένη από την κόουτς Καπογιάννη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.