0

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Κουρμπέλη να αποβάλλεται με δύο αδικαιολόγητες για την εμπειρία του κίτρινες κάρτες, τον Πούχατς να κάνει λάθος απομάκρυνση για το γκολ του Μπαρτόλο, με το οποίο ηττήθηκε και βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω από την ΑΕΚ (στο -2).

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει «χτίσει» τα τελευταία έξι χρόνια στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Έμεινε για 7ο παιχνίδι αήττητος (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), επικρατώντας με 1-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την 3η ήττα της σε 7 ματς στο δεύτερο γύρο, πέφτοντας για πρώτη φορά φέτος από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μπαρτόλο σημείωσε στο 80’ το «χρυσό» γκολ για τον Αστέρα, με την αποβολή του Κουρμπέλη από το 33’ με δεύτερη κίτρινη να είναι καθοριστική.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης, να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και με υπομονή να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης.

Μάλιστα, στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 14’ μετά από φάουλ του Μπερνάρ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά, με τους παίκτες του Αστέρα να κόβουν τον Κουρμπέλη πριν σκοράρει.

Στο 20’ μετά από υπέροχο συνδυασμό των Παλάσιος και Μπερνάρ ο Αργεντινός βρέθηκε φάτσα με τον Παπαδόπουλο, αλλά άνοιξε λίγο το κοντρόλ και ο Καστάνιο πρόλαβε να τον κόψει με προβολή πριν πλασάρει.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, αλλά στο 33’ ο Κουρμπέλης, ο οποίος είχε δει υπερβολική πρώτη κίτρινη κάρτα, έκανε αδικαιολόγητα απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Σίτο και δίκαια αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αποβολή άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός με δέκα παίκτες, πλέον, γύρισε πίσω από την μπάλα, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπρινιόλι.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να περνούν σπάνια τη μεσαία γραμμή με την μπάλα στα πόδια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει με τις αλλαγές του, πέρασε στο ματς τους Ιωαννίδη, Μαντσίνι αρχικά και στη συνέχεια τους Τσόκαι και Κλεϊνχέισλερ.

Το «τριφύλλι» άρχισε να κερδίζει με προσοχή χώρο στο γήπεδο και στο 75’ είχε μια ακόμα ευκαιρία. Ο Βαγιαννίδης βγήκε από δεξιά, βρήκε ωραία τον Παλάσιος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Αργεντινού από ευνοϊκή θέση δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο, ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 80’ ο Σίτο έκανε την προσπάθεια από αριστερά, πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, ο Πούχατς απομάκρυνε άσχημα και ο Μπαρτόλο με σουτ στην κ΄νηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, με τον Χουάνκαρ να βγαίνει από αριστερά, να γυρίζει όμορφα στον Κλεϊνχέισλερ, αλλά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Ούγγρος δεν βρήκε στόχο από εξαιρετική θέση.

Η μεγαλύτερη, όμως, ευκαιρία ήρθε στο 86’ όταν ο Χουάνκαρ έκανε το γέμισμα, ο Ιωαννίδης στόπαρε υπέροχα την μπάλα και πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος επενέβη σωτήρια και έσωσε την εστία του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (72’ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55’ Μπερτόλιο), Σίτο (90’+1′ Γκαρσία), Κρεσπί (90’+1′ Αλάγκμπε), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρουμπέν, Τσέριν (74’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (67’ Μαντσίνι), Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης)


 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

«Ο Παναθηναϊκός απέρριψε το ενδεχόμενο δανεισμού του Αλεξανδρόπουλου»

Previous article

Γιοβάνοβιτς: «Οι τρεις ήττες δημιουργούν προβληματισμό, αλλά θα βγάλουμε αντίδραση»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.