0

H νέα αυτοχειρία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός έκανε στην Τρίπολη, ότι έκανε σε αρκετά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο και πλέον από το +8 είναι στο -2. Και τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, αφού για πρώτη φορά φέτος θα διαχειριστεί το να κυνηγάει και όχι να τον κυνηγάνε.

Οσα λάθη και όσες χαμένες ευκαιρίες δεν είχε στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός τα έχει κάνει όλα μαζεμένα στις επτά αγωνιστικές του δευτέρου γύρου. Oι τρεις ήττες σε επτά παιχνίδια τα λένε όλα.

Στην Τρίπολη ο Δημήτρης Κουρμπέλης δέχθηκε μία κίτρινη στο 26΄ (την αφορμή την έδωσε όσο και αν κάποιοι λένε ότι είναι αυστηρή) και επτά λεπτά αργότερα πήγε και έκανε μία απαράδεκτη-για την εμπειρία του- ενέργεια(πήρε την ευθύνη πάνω του μετά το ματς και αυτό δεν είναι σύνηθες, αλλά η ζημιά έγινε) και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για παραπάνω από 60΄ λεπτά. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, όταν μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια, για να πάρεις τη νίκη αυτό απαγορεύεται. Τόσο απλά. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το παιχνίδι, σίγουρα δεν είχε πολλές φάσεις να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα, αλλά φαινόταν ότι αν συνέχιζε έτσι θα μπορούσε να σπάσει την παράδοση και μετά από επτά χρόνια να φύγει νικητής. Και έμεινε με δέκα και κόπηκαν τα πόδια όλων.

Ο Αστέρας άρχισε να έχει τον έλεγχο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερό, ότι ο Παναθηναϊκός επέλεξε με παίκτη λιγότερο ( και με παιχνίδι την Πέμπτη κόντρα στον ΠΑΟΚ) να κλείσει τους χώρους και να βρει την φάση να βάλει ένα γκολ στον χώρο. Και εδώ έρχεται η δεύτερη αυτοκτονία, που είναι επαναλαμβανόμενη στον δεύτερο γύρο. Μία φάση γκολ, ο Ιωνικός, μία φάση γκολ ο ΟΦΗ, μία φάση ο Αστέρας και γκολ.
Από την άλλη; Ο Παλάσιος, που δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που βλέπαμε πέρυσι και στην αρχή του πρώτου γύρου, έχασε δύο γκολ. Το πρώτο στο πρώτο ημίχρονο, από πάσα του Μπερνάρ, μπήκε στην περιοχή έκανε λάθος κοντρόλ, αντί να σουτάρει άμεσα και το δεύτερο όταν από πάσα του Βαγιαννίδη στο 75΄ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια και μετά το γκολ, που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός έχασε άλλες δύο ευκαιρίες. Η μία ήταν μεγάλη όταν ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και η άλλη δεν ήταν τόσο κλασική. Ο Κλέινχέισλερ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, αλλά θα μπορούσε να βρει στόχο.

Ο Αστέρας με μία φάση έκανε γκολ, ο Παναθηναϊκός με τρεις κανένα. Φυσικά αν το δούμε γενικά τίποτα δεν είναι συμπτωματικό. Από την αρχή του δευτέρου γύρου έχουν αρχίσει τα δώρα και για αυτό από το +8 φθάσαμε στο -2. Οι μεταγραφές που δεν έγιναν νωρίς μπορεί να είναι το ένα θέμα. Και  το γεγονός ότι δεν γίνονται περισσότερες μεταγραφές είναι ένα άλλο θέμα, εγώ και άλλο χαφ θα έπαιρνα, αλλά και στόπερ. Δεν είναι όμως αυτό το κύριο πρόβλημα.

Το κύριο πρόβλημα είναι, ότι η ομάδα έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της, κάνει εύκολα λάθη σε άμυνα και επίθεση, κάνει δώρα και δεν παίζει με καθαρό μυαλό και πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου είναι σε κακή κατάσταση. Φαίνεται, ότι στην πίεση του φαβορί δεν ανταποκρίθηκε, το θέμα είναι τώρα πως θα διαχειριστεί την κρίση, διότι πλέον από εδώ και πέρα η ομάδα θα μπει σε μεγάλη αμφισβήτηση, που δεν είχε όλη την χρονιά.

Να πω και κάτι ακόμα. Η ομάδα είναι στο -2 δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, αρκεί να το πιστέψει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάνει και αυτός τα λάθη του στον δεύτερο γύρο, όπως παρουσίαζε μία άψογη ομάδα στον πρώτο γύρο και αυτός πρέπει να βρει τι έχει φταίξει και να φτιάξει την ομάδα, που βλέπαμε στον πρώτο γύρο.

Οι αφορισμοί και οι ύβρεις από εδώ και πέρα μόνο κακό θα κάνουν στην ομάδα. Ολοι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να ανατρέψουν την κατάσταση μαζί με τον κόσμο, που θα τους στηρίξει. Στο χέρι τους είναι ακόμα. Τον κόσμο τον καταλαβαίνω, νιώθει μεγάλη απογοήτευση, νιώθει άδειος με αυτά που βλέπει στον δεύτερο γύρο. Μάτι δεν θα κλείσουν απόψε οι περισσότεροι. Ο πανικός όμως δεν είναι ποτέ σωστή αντίδραση. Τώρα στα δύσκολα χρειάζεται στήριξη.

Θέλω να πω δύο λόγια για τον Τζήλο, που είναι από τους χειρότερους διαιτητές που υπάρχουν στην Σούπερ Λίγκα και όμως ορίστηκε σε αυτό το ματς. Δεν έκρινε το ματς σε καμία περίπτωση. Αλλά το να δει την πρώτη κίτρινη ο «παλαιστής» Ιγκλέσιας στο 92 και ο Μπαράλες να παίζει από το 51 με κίτρινη να βάζει αγκώνες και να κάνει θέατρο, για να κερδίσει φάουλ και να βγάζει το παιχνίδι κανονικά κάθε άλλο παρά φυσιολογικό είναι.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Γιοβάνοβιτς: «Πρέπει να βελτιωθούμε και θα το κάνουμε»

Previous article

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα: Το πρόγραμμα του Big 4 έως τη λήξη της κανονικής περιόδου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.