0

Πότε θα αντιδράσει;

«Δεν αξίζαμε να χάσουμε, είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το νέο «Τιτανικό» του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει νικήσει εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια! Ούτε το «Καμπ Νου» να ήταν το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και κάθε φορά που το βλέπουν οι πράσινοι… λιποθυμούν.

Μάλιστα, λοιπόν. Ο Γιοβάνοβιτς είναι βέβαιος ότι η ομάδα του θα αντιδράσει. «Πότε;», είναι το ερώτημα. Όταν θα μείνει… 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή; Ήδη πλέον είναι στο -2 από την ΑΕΚ.

Πότε θα αντιδράσει; Όταν θα περάσουν τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που έρχονται με φόρα και είναι πια μόλις στο -3;

Πότε έχει… υπολογίσει ο κόουτς του τριφυλλιού να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος ΚΑΤΗΦΟΡΑ μιας ομάδας που έκλεισε τον πρώτο γύρο με «12 στα 13» και με διαφορές +12 και +8 και τώρα…

Τώρα έχει 3 ήττες σε 7 παιχνίδια, μόλις 8 κερδισμένους από τους 21 βαθμούς που διεκδίκησε, βρίσκεται πια στη 2η θέση ενώ ΗΔΗ είναι ΕΚΤΟΣ κυπέλλου. Εχω μεγάλη απορία να μας πει ο κ. Γιοβάνοβιτς ΠΟΤΕ βλέπει να «αντιδράει» αυτό το μπαλόνι που ξεφουσκώνει και τελειωμό δεν έχει. Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο Παναθηναϊκός του β’ γύρου.

Ήταν μια ομάδα ΣΙΔΕΡΟ με άφθονα τρεξίματα, αντοχές, δύναμη σωματική και ψυχική. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Και πιστώθηκαν αυτή τη δουλειά ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του. Πήγε στην Κύπρο ο Παναθηναϊκός προετοιμασία, επέστρεψε δίχως να έχει κάνει καμία μεταγραφή και μπήκε σε μία τσουλήθρα δίχως τελειωμό.

Το προφανές (και εύκολο ταυτόχρονα) είναι να πούμε σήμερα ότι για ΟΛΑ φταίει ο Κουρμπέλης. Δεδομένα έχει τεράστιες ευθύνες ο αρχηγός του Παναθηναϊκού για την «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ» αποβολή του, με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 6 λεπτά μακριά από την εστία, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες από το 33’.

Είναι όμως ΜΟΝΟ αυτό; Με το «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μου το’ κλεισες το σπίτι μου» μπορούν να καθαρίσουν την αυτοκριτική τους στον Παναθηναϊκό; Με τη δήλωση του αρχηγού του «Εγώ είμαι υπεύθυνος» μπορούν να τα κρύψουν όλα κάτω από το χαλάκι; Θαρρώ πως όχι.

Μπορεί στην Τρίπολη αυτή η αποβολή να έπαιξε όντως μεγάλο ρόλο για την ανυπαρξία του Παναθηναϊκού από το 33’ έως το 75’ (όπου έκανε ξανά… ένα σουτ!) όμως τα αίτια είναι σαφώς βαθύτερα. Και περισσότερα.

Ο Παναθηναϊκός διολισθαίνει διαρκώς. Και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς –ο άνθρωπος που δημιούργησε την ομάδα σίδερο του α’ γύρου- βλέπει το μπαλόνι να ξεφουσκώνει και δεν κάνει τίποτα. Ο Σέρβος κόουτς δεν δοκιμάζει τίποτα άλλο πέρα από το «αυτό ξέρουμε, αυτό πράττουμε». Για παράδειγμα, όταν έμεινε με 10 παίκτες θα μπορούσε να δοκιμάσει 3-4-2 για να ανεβάσει ψηλά τις γραμμές και να παίξει με το «μυαλό» του Αστέρα. Εκείνος όμως προτίμησε απλά να αλλάζει τα «κουτάκια». Παίκτης βγαίνει, παίκτης μπαίνει.

Ο έμπειρος και ικανότατος Ακης Μάντζιος ήξερε μετά την αποβολή ότι ο Αστέρας θα βρει την ευκαιρία του. Δεν ρίσκαρε, πήγε με ασφάλεια, δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα και πήρε το μεγάλο τρίποντο αφού στο φινάλε ο Παπαδόπουλος γλίτωσε την ισοφάριση.

Το θέμα όμως ήταν ξανά ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα δίχως φρεσκάδα, δίχως εμπνεύσεις, δίχως τρεξίματα, δίχως πάθος και εγωισμό. Και κυρίως χωρίς ηγετικές φυσιογνωμίες να κουβαλήσουν το καράβι που βουλιάζει.

Ανύπαρκτοι Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ, ανύπαρκτοι και οι χαφ. Με τον νεαρό Βαγιαννίδη να παλεύει σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπορεί να έρθει αποτέλεσμα.

Ο Γιοβάνοβιτς είπε ότι η ομάδα του θα αντιδράσει. Είναι μια καλή ευκαιρία ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (γιατί μέχρι τώρα μόνο αποθεωνόταν): Πότε και πως θα αντιδράσει; Αφού άλλωστε ουδέποτε ρωτήθηκε για όσα απίστευτα συνέβησαν με δική του ευθύνη και αδράνεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού στις μεταγραφές από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου…

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Αυτά θα δώσει στον Παναθηναϊκό ο Αγραβάνης! (VIDEOS)

Previous article

Αυτοί θα σφυρίξουν στο Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.