EDITORIALΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ EDITORIAL

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!

0

Μεγάλη ημέρα σήμερα. Ο Παναθηναϊκός γίνεται 115 χρονών, αφού στις 3 Φεβρουαρίου 1908 ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας.

Οι 1676 τίτλοι σε όλα τα σπορ δικαιολογούν απόλυτα το «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ». Αμέτρητοι τίτλοι σε όλα τα σπορ μεγάλες στιγμές με τελικό, ημιτελικούς και προημιτελικά στην Ευρώπη για την ποδοσφαιρική ομάδα, έξι ευρωπαϊκά για την ομάδα μπάσκετ και βραδιές δόξας και τίτλοι για όλα τα τμήματα του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας.

Και το κυριότερο είναι, ότι όλοι αυτούς τους τίτλους ο Παναθηναϊκός τους άξιζε έναν προς έναν, διότι τους πήρε στο γήπεδο, με κόπο και ιδρώτα. Τους πήρε σεβόμενος τους κανόνες σε όλα τα αθλήματα. Παναθηναϊκός σημαίνει αξιοπρέπεια, Παναθηναϊκός σημαίνει ήθος, Παναθηναϊκός σημαίνει μεγαλείο, Παναθηναϊκός σημαίνει σεβασμός, Παναθηναϊκός σημαίνει αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς, Παναθηναϊκός σημαίνει fair play, Παναθηναϊκός σημαίνει περηφάνεια, Παναθηναϊκός σημαίνει δόξα, ο Παναθηναϊκός ήταν είναι και θα είναι μοναδικός.

Ποτέ μα ποτέ αυτός ο σύλλογος δεν πήρε κάτι με αθέμιτο τρόπο. Αντίθετα έχασε πρωταθλήματα και τίτλους διότι του τους έκλεψαν. Ποτέ μα ποτέ αυτός ο σύλλογος δεν ήταν η ομάδα του κράτους και του δημοσίου, αντίθετα ήταν και είναι η ομάδα, που παλεύει με τον μοναδικό κόσμος της εναντίον όλων.

Αυτό έχει επιπτώσεις, διότι όταν τα βάζεις με όλους συνήθως χάνεις. Όταν νικάς, όμως αυτό έχει πολλαπλή αξία, διότι το έχεις κατακτήσει με το ήθος σου, με τον αγώνα σου, με τις αξίες που πρεσβεύεις. Για αυτό όλοι όσοι είμαστε Παναθηναϊκοί πρέπει να νιώθουμε περήφανοι, που γεννηθήκαμε Παναθηναϊκοί. Διότι είναι ο μοναδικός σύλλογος της χώρας, που ότι κατακτά το κατακτά με το σπαθί του και όχι με δεκανίκια. Ναι έχουμε περάσει και θα περάσουμε πολλές στενοχώριες, αλλά καλύτερα λιγότερες χαρές, αλλά καθαρές, παρά περισσότερες χαρές, αλλά βρώμικες.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που πέρασε πρώτη τα σύνορα της Ελλάδας και η ελληνική ομάδα, που έχει οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. Οι διακρίσεις της ομάδας εκτός συνόρων την έχουν κάνει διάσημη παντού. Ποιος θα ξεχάσει ότι έγινε πρώτο θέμα στο CNN η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του πανίσχυρου Αγιαξ στον ημιτελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, ποιος θα ξεχάσει τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Ουέμπλει, ποιος θα ξεχάσει τις έξι ευρωπαϊκές κούπες στο μπάσκετ, τον παντοκράτορα. Και άλλες μοναδικές στιγμές, που μόνο ο φίλος του Παναθηναϊκού έχει ζήσει και θα ζήσει και άλλες ανάλογες. Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορεί να φθάσει ούτε σε τρεις ζωές, αυτά που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος εκτός συνόρων.

Οσες πίκρες και αν έχουμε περάσει, η περνάμε οι χαρές και οι στιγμές τους τις έχουν υπερκαλύψει. Στο κάτω-κάτω όταν υποστηρίζεις μία ομάδα θα χαρείς, αλλά και θα στενοχωρηθείς, αυτό είναι το φυσιολογικό. Το αφύσικο είναι να χαίρεσαι μόνο μέσω παρασκηνίου, παίζοντας εκτός γηπέδων. Τέτοιες χαρές δεν είναι χαρές για τον Παναθηναϊκό, ούτε τις έχει ζήσει, ούτε θα τις ζήσει. Τέτοιες χαρές για άλλες ομάδες, είναι δόξα για τον Παναθηναϊκό, διότι ότι έχει πετύχει σε όλα τα σπορ το έχει πετύχει μόνο μέσα στο γήπεδο.

Για αυτό, όπως λέμε «Μοναχά ΠΑΟ εσύ». Χρόνια πολλά Πανάθα μου και μην αλλάξεις ποτέ, να μείνεις όπως είσαι και να συνεχίζεις να μας κάνεις περήφανους.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Και επίσημα στο Περιστέρι ο Χουγκάζ

Previous article

Σισέ για γενέθλια Παναθηναϊκού: «Περήφανος που είμαι κομμάτι του συλλόγου»

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show