0

Δεν πάει άλλο, φτάνει πια… Κούρασε αυτή η κατάσταση με την εικόνα του Παναθηναϊκού, που υποτάχθηκε και στην Μπασκόνια για την ήττα 95-90.

Κατά συνέπεια, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε με 0/2 τη διαβολοβδομάδα στην Ισπανία και υποχώρησε στο 8-15, που το αφήνει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ράντονιτς ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με +12 (4-16), κυρίως χάρη στην καλή της άμυνα, αλλά και στην κλάση του Λι που εκμεταλλευόταν εξαιρετικά τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σε εκείνο το σημείο ελάχιστοι πίστευαν ότι θα φύγει με το διπλό από τη Βιτόρια. Δεν σε έπειθε με την παρουσία της στο παρκέ ότι μπορεί να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό.

Μέσα σε 15 λεπτά, οι «πράσινοι» φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τους… φόβους όλων των φιλάθλων τους και όσων θεωρούσαν ότι μάλλον αποτελεί εξαίρεση το θετικό τους ξεκίνημα. Σε μία ακόμα αναμέτρηση κατέρρευσαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και… εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, αφού δέχθηκαν επιμέρους σκορ 48-22 (!) από το 5’ μέχρι το 20’ για να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο -14 (52-38).

Παναθηναϊκός: Φτάνει πια, κούρασε αυτή η κατάσταση…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «χαλάρωσαν» αμυντικά και παραδόθηκαν πλήρως στις ορέξεις των γηπεδούχων, που επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους παιχνίδι, με γρήγορες εκτελέσεις στις επιθέσεις τους (σ.σ. στα πρώτα 7-8 δευτερόλεπτα) και καταιγισμό τριπόντων από όλες τις γωνίες. Για μία ακόμα φορά το προπονητικό επιτελείο πιάστηκε… αδιάβαστο και δεν κατάφερε να περιορίσει και να εξουδετερώσει τους αντιπάλους.

Η διαφορά έφτασε μέχρι το -20 για το «τριφύλλι» στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά σε εκείνο το σημείο μίλησε η ποιότητα και η κλάση των παικτών του, που τη ροκάνισαν. Μέχρις ενός σημείου όμως, αφού δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής και να διεκδικήσει τη νίκη στο φινάλε, πληρώνοντας εν πολλοίς τις γνωστές του παθογένειες και αδυναμίες, που τον συντροφεύουν σε όλη τη σεζόν.

Παναθηναϊκός: Φτάνει πια, κούρασε αυτή η κατάσταση…

Το θέμα είναι η επόμενη μέρα στον «εξάστερο», που μοιάζει η χειρότερη ομάδα στην Ευρωλίγκα βάσει του μπάσκετ που παρουσιάζει. Ένα αδούλευτο και ανοργάνωτο σύνολο, που βασίζεται μονίμως στις ατομικές εξάρσεις των παικτών του. Κι αυτό αποτελεί τεράστια ευθύνη για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος μοιάζει ακατάλληλος και ανίκανος να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ρόστερ, ενώ δεν έχει εμφανίσει μαχητική ομάδα, ακόμα κι αν φημιζόταν γι’ αυτό το προτέρημά του στους προηγούμενους συλλόγους που εργάστηκε.

Επίσης, σε ένα ακόμα ματς έπαιρνε τάιμ άουτ απλά για να τα… πάρει, αφού δεν κατάφερε να ξεδιπλωθούν στο παρκέ όσα ζήτησε από την ομάδα του. Ή τουλάχιστον νομίζουμε ότι ζήτησε. Για παράδειγμα στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα, η οδηγία του ήταν «Let’s go guys» και τίποτα άλλο… Προφανώς στο σύγχρονο μπάσκετ -που έχει καταντήσει επιστήμη- και σε αυτό το επίπεδο δεν νοείται να συμβαίνουν αυτά.

Για τους διαιτητές της Ευρωλίγκας τα έχουμε πει πολλές φορές. Δεδομένα «πετσοκόβουν» και δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό, αν και δεν έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Η φάση πάντως στα 6:18 για το φινάλε δείχνει τις προθέσεις τους, αφού πήγαν στο replay (λες και είναι… VAR στο ποδόσφαιρο) και χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ τον Γκριγκόνις κι ενώ το παιχνίδι εξελίχθηκε, κάτι που βάσει κανονισμών οφείλουν να πράξουν μόνο σε περίπτωση διαπληκτισμού στο παρκέ ή σε περίπτωση ισχυρού χτυπήματος που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του παίκτη.

Παναθηναϊκός: Φτάνει πια, κούρασε αυτή η κατάσταση…

Συν τοις άλλοις, πήραν πίσω και ακύρωσαν το εύστοχο τρίποντο του Μπέικον, που μείωσε στο -8 (83-75). Αντ’ αυτού βρέθηκε στο -13 (85-72) και ουσιαστικά «σκότωσε» την ομάδα του Ράντονιτς. Ακόμα και η ευκολία με την οποία χρέωσαν με τεχνικές ποινές τον Μπέικον και τον προπονητή του «τριφυλλιού» τα λέει όλα. Όσα χάλια κι αν έχεις (που τα έχεις), δεν επιτρέπεται από κανέναν διαιτητή να σε «σφάζει» έτσι…

Υ. Γ. Απαράδεκτη η χειρονομία του Μπέικον προς τους φιλάθλους της Μπασκόνια. Τουλάχιστον, αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη.

Υ. Γ. 2 Ίσως το μοναδικό ενθαρρυντικό σημάδι του ταξιδιού στην Ισπανία η αγωνιστική ανάταση του Γκριγκόνις, που εξέθεσε τον προπονητή του με τη θετική παρουσία του στα δύο ματς με Ρεάλ και Μπασκόνια.

Υ. Γ. 3 Χρόνια πολλά για τα 115α γενέθλια του Παναθηναϊκού μας!

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Τότε θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ματ Τόμας!

Previous article

Φανταστική η εορτή των Παλαιμάχων Αθλητών Πρωταθλητών για τα 115 χρόνια του Παναθηναϊκού (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.