0

Διπλάρα πήρε φίλοι μου η Πανάθα στο “Βικελίδης”.

Ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τη ζωή της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και να… οριοθετήσει εκ νέου τη σεζόν της. Αν άφηνε βαθμούς κόντρα στον Άρη, το πιθανότερο είναι πως θα έβλεπε την ΑΕΚ από το -4, αφού απόψε παίζει με τον Λεβαδειακό κι εκκρεμεί το τριποντάκι για το ματς με τον Ατρόμητο που δεν διεξήχθη.

Τώρα όμως, όλα είναι διαφορετικά. Έστω με ματς παραπάνω, το Τριφύλλι παρέμεινε στην κορυφή και το έκανε μάλιστα με μία… καρυδάτη νίκη, με ανατροπή, από εκείνες που έπαιρνε στον α’ γύρο και την έφεραν σε τροχιά πρωταθλητισμού. Δεν έκαναν τη σούπερ εμφάνιση οι Πράσινοι, αλλά είχαν στοιχεία που τους έλειψαν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Ψυχραιμία παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν στο πρώτο σουτ του αντιπάλου. Γεμάτο πάγκο, αφού μπήκαν ως αλλαγές παίκτες όπως ο Σπόραρ, ο Παλάσιος -που έβαλε και το νικητήριο τέρμα- και ο Βέρμπιτς. Αλλά φυσικά και τύχη, μιας και χρειάζεται και αυτή σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το γκολ του Παλάσιος είχε σίγουρα αρκετή…

Εκείνος ωστόσο που δίχως άλλο αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ένας παίκτης που αποτελεί ουσιαστικά εσωτερική “μεταγραφή” που έχει την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο 100%!

Από μία ρεζέρβα που απλώς έδινε έδινε κάποιες ανάσες στον βασικό φορ της ομάδας πέρυσι, τον Καρλίτος ή τον Μακέντα, ο νεαρός στράικερ εξελίχθηκε στον απόλυτο game-changer. Τρία γκολ, 4 ασίστ αλλά και κερδισμένο πέναλτι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του, έχοντας χαρίσει βαθμούς με το τσουβάλι. Αυτό έκανε και χθες, όπου ξεκάθαρα του ανήκει το μισό, πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, το οποίο σέρβιρε στον Μαντσίνι για το 1-1.

Ναι, το σκοράρισμα δεν είναι το φόρτε του. Χρειάζεται δεδομένα δουλειά ακόμα στα τελειώματά του. Αλλά ο 23χρονος άσος έχει κερδίσει με το σπαθί του φανέλα βασικού, στέλνοντας… συστημένο στον πάγκο τον “πολύ” Αντράζ Σπόραρ. Με τρομερό πάθος σε κάθε παιχνίδι, με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, τεχνική σίγουρα δεν του λείπει κι αυτό το έχουμε δει αρκετές φορές -θυμηθείτε την τρομερή ασίστ του στον Κλεϊνσχέισλερ με τη Λαμία.

Μέχρι πέρυσι αποτελούσε θα έλεγε κανείς ένα… αναγκαίο κακό για το Τριφύλλι. Μία επένδυση που κάπως έπρεπε να στηριχτεί για να μη θεωρηθεί ότι το κλαμπ δεν αξιοποιεί τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές του. Φέτος όμως, η παρουσία του Παναθηναϊκού στην κορυφή φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ιωαννίδη. Κερδισμένο πέναλτι με τον Ολυμπιακό (1-1). Νικητήριο γκολ στο Αγρίνιο (0-1). Το 1-0 με τον Ατρόμητο (2-0) στο 82′. Το 1-1 με τον ΟΦΗ στο 97′. Τις δύο ασίστ με Λαμία και Άρη στα πρώτα γκολ της ομάδας του.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για επιθετικό που δεν εκβιάζει προσπάθειες. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για ένα “9άρι” που τρέφεται από τα γκολ, θέλει να δείξει πράγματα λόγω και του νεαρού της ηλικίας του. Παρά ταύτα, ιδιαίτερα η φάση με τον Μαντσίνι, έδειξε την τεράστια ωριμότητα που έχει πλέον στο παιχνίδι του ο Ιωαννίδης. Μιλάμε για κανονική μεταμόρφωση που αποτελεί απόλυτα έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

Γκολ… ψυχολογίας

Previous article

Χεζόνια: «Η απόφαση να πάω στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη της ζωής μου»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.