0

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες της φετινής σεζόν και όχι μόνο δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης, σημάδια βελτίωσης, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει με την κάκιστη παρουσία του. Χθες το βράδυ, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς φλέρταρε με ένα ακόμα στραβοπάτημα και λίγο έλειψε να γνωρίσει την Τρίτη ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά ελάχιστες ημέρες πριν από το τζάμπολ του Final-8  του Κυπέλλου όπου θα ξεκινήσει την Πέμπτη (οι «πράσινοι» αγωνίζονται την Παρασκευή) στα «Δύο Αοράκια» στην Κρήτη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια περίοδο για να δουλέψει, να βελτιώσει την εικόνα του και να «κατέβει» στην Κρήτη ανταγωνιστικός. Να κατέβει στην Κρήτη έτοιμος να παλέψει για τον στόχο που μοιάζει λίγο πιο… εφικτός. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ομάδας έκανε κάτι παραπάνω από το χρέος της, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το μπάτζετ με τις μεταγραφές των Τόμας και Αγραβάνη, αλλά η ίδια η ομάδα όχι μόνο δεν έκανε το χρέος της, αλλά δείχνει εικόνα ακόμα πιο προβληματική από πριν.

Ναι. Τα αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζουν να «κυνηγούν» τον Παναθηναϊκό (Παπαγιάννης, Ουόλτερς, ακόμα και ο Τόμας στο εν Ελλάδι ντεμπούτο του πήγε στο νοσοκομείο) αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.  Η κουβέντα για το ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη στον ημιτελικό όχι απλά είναι άκυρη, αλλά μοιάζει με… σενάριο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα και με τη χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Προμηθέα, οι «πράσινοι» δε μπορούν σε καμία των περιπτώσεων να θεωρούν ότι έχουν περάσει το εμπόδιο του Κολοσσού στον προημιτελικό. Η ομάδα της Ρόδου έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει για την μεγάλη έκπληξη, μιας και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να περιμένει πολλά από τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες αλλά η εικόνα του δε συμβαδίζει ούτε με την εποχή, ούτε με τις φιλοδοξίες του, ούτε με τα στάνταρ του. Σαφώς και θα μπορούσε να μην είναι έτοιμος, αλλά αυτή η ομάδα δε δείχνει τίποτα πάνω στο παρκέ.

Με την εικόνα αυτή ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να περιμένει τίποτα. Απολύτως. Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες, μιας και το Final-8 του Κυπέλλου μπορεί να κρίνει πολλά. Οι «πράσινοι» έχουν ελάχιστες πιθανότητες για διάκριση, με την παρουσία τους στα «Δύο Αοράκια» να αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για όλους.

ΥΓ: Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως κάποιοι άνθρωποι τα… βρίσκουν μεταξύ τους και… αυτοαποθεώνονται. Αυγενάκης και Λιόλιος, αν κρίνουμε από όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου Κυπέλλου, τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα στο ελληνικό μπάσκετ και δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Το καλύτερο παρεάκι έχουν γίνει. Και από κοντά και ο κόουτς Μπαρτζώκας που ως γνωστόν όταν κερδίζει όλα είναι καλά. Όταν όμως χάνει, τα χώνει στους διαιτητές. Όπως έκανε… τόσα χρόνια!

Απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΑΕΚ: «Εμείς διάφανα και νόμιμα, οι άλλοι στο παρασκήνιο και σε σκοτεινές διαδρομές»

Previous article

«Καθαρές» οι εξετάσεις του Τόμας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.