0

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2021 ενισχύθηκε στους εξτρέμ με τους Ματέους Βιτάλ και Σεμπαστιάν Παλάσιος. Στο ξεκίνημα της σεζόν, από τους δύο, αυτός έκανε αμέσως εντύπωση ήταν ο Βραζιλιάνος.

Ο Βιτάλ ξεκίνησε εκπληκτικά τη χρονιά. Με τις αέρινες κινήσεις του, την άρτια τεχνική του και την εξαιρετική του ντρίμπλα, έδειχνε ότι μπορεί να γίνει το αγαπημένο παιδί της πράσινης εξέδρας και να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Σταδιακά όμως, η απόδοση του Βιτάλ άρχισε να πέφτει. Από εκεί που ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έφτασε στο φινάλε της σεζόν να έχει συμπληρωματικό ρόλο. Παρότι λοιπόν τέλειωσε τη χρονιά με 33 συμμετοχές στη Superleague (οι 18 ως αλλαγή), η πλάστιγγα έγειρε ξεκάθαρα υπέρ του Παλάσιος, ο οποίος αποδείχθηκε πολύ πιο ουσιαστικός και καθοριστικός, έχοντας συνολικά 11 γκολ έναντι μόλις ενός του Βραζιλιάνου.

Το περσινό καλοκαίρι αναπόφευκτα τέθηκε το δίλημμα αν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Βιτάλ, η οποία ανέρχονταν στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ή να αφήσει τον παίκτη να επιστρέψει στην Κορίνθιανς, αφού ο δανεισμός του είχε λήξει.

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του εκτίμησαν πως το ποσό που απαιτούνταν για να αποκτηθεί ο Βιτάλ ήταν πολύ μεγάλο, με βάση τα όσα έδειξε ο παίκτης στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Αποφάσισαν λοιπόν, να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις και έτσι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μπένγιαμιν Βέρμπιτς και ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην Κορίνθιανς.

Ο Βιτάλ κουβαλάει μία τραυματική εμπειρία και κάθε φορά που σκοράρει αφιερώνει τα γκολ του στην αδικοχαμένη μητέρα του. Το ποδόσφαιρο για αυτόν έγινε η μοναδική διέξοδος από την ημέρα που την έχασε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ μίας συμμορίας και αστυνομικών.

Ηταν μόλις εννιά ετών, το 2007, όταν επέστρεφαν με το αυτοκίνητο από την προπόνηση που έκανε ο μικρός Βιτάλ σε ένα γηπεδάκι σάλας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δυστυχώς, κατά την επιστροφή έπεσαν πάνω σε μία εγκληματική ομάδα, η οποία τους έφραξε το δρόμο. Η μητέρα του Βιτάλ βγήκε έξω για να τους εξηγήσει ότι έχει στο αυτοκίνητό της μικρά παιδιά. Ξαφνικά όμως ακούστηκαν πυροβολισμοί και σωριάστηκε κάτω αιμόφυρτη.

Τα μάτια του 9χρονου τότε Βιτάλ αντίκρισαν το πιο σκληρό θέαμα, καθώς έγινε αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της ίδιας της μητέρας του. Ο πόνος ήταν μεγάλος, οι πληγές αγιάτρευτες, όμως ο Βιτάλ με τη στήριξη του πατέρα του και της υπόλοιπης οικογένειας κατάφερε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και όποτε βρίσκει δίχτυα στέλνει πάντα μία αφιέρωση στον ουρανό.

Πλέον, ο Βιτάλ είναι 25 ετών, έχει επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του, μετά τη σύντομη θητεία στον Παναθηναϊκό και προσπαθεί να ξαναφτιάξει την καριέρα του. Την περσινή σεζόν, έπαιξε 16 φορές με την Κορίνθιανς, η οποία τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, ωστόσο οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν ως αλλαγή (9).

Τον Δεκέμβριο λοιπόν, η Κορίνθιανς αποφάσισε να τον πουλήσει στην Κρουζέιρο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο κάτω από αυτό που προέβλεπε η οψιόν με τον Παναθηναϊκό.

Η Κρουζέιρο είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στη χώρα και φέτος επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, έχοντας πέρυσι κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Serie B. Ο Βιτάλ λοιπόν μετακόμισε στο Μπέλο Οριζόντε από το Σάο Πάουλο και αναμένεται να είναι από τα βασικά γρανάζια της Σελέστε στην προσπάθεια που θα κάνει για να σταθεροποιηθεί ξανά στη Serie A. Μάλιστα, έχει ήδη καταγράψει δύο συμμετοχές και ένα γκολ στο πολιτειακό πρωτάθλημα Μινέιρο, σκοράροντας στο άνετο 4-0 επί της Βίλα Νόβα, το περασμένο Σάββατο.

 

«Ανοιχτή προπόνηση για το κοινό στη Λεωφόρο πριν το ντέρμπι»

Previous article

Νικολογιάννης: «Μεγάλο βήμα ο Παναθηναϊκός με την πρώτη θέση»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.