0

Χουάνκαρ, Παλάσιος βρίσκουν τον περσινό καλό τους εαυτό και μαζί με τον νεοφερμένο Μαντσίνι μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για να χτυπήσει με επιτυχία ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό από τα άκρα στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Ο Παναθηναϊκός μετά τον πολύ κακό Γενάρη, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη διαφορά που είχε από τους αντιπάλους του, έχει κάνει τρεις σερί νίκες και δείχνει ότι βρίσκει σιγά σιγά τον καλό εαυτό που έδειξε στον εξαιρετικό πρώτο γύρο που έκανε.

Για την ακρίβεια οι πράσινοι με τις τρεις αυτές νίκες που έκαναν βρέθηκαν και πάλι μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία στο +4 από την ΑΕΚ (που μένει να δούμε ποια θα είναι η τύχη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο) και στο +5 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζουν το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μαζί με τα αποτελέσματα ανέβηκε και η απόδοση της ομάδας και συγκεκριμένα δύο παικτών που στην περσινή πολύ καλή πορεία της ομάδας αποτέλεσαν αιχμή του δόρατος. Ο λόγος φυσικά τόσο για τον Χουάνκαρ όσο και για τον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Αυτοί οι δύο λοιπόν μαζί με τον Μαντσίνι που έχει έρθει και έχει προσαρμοστεί άμεσα μπορούν να κάνουν το τριφύλλι ιδιαίτερα απειλητικό από τα άκρα.

Ο Χουάνκαρ που πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκει τον χαμένο του εαυτό. Η έλευση του Πούχατς είναι δεδομένο ότι τον βοήθησε, διότι πρώτον πήρε κάποιες ανάσες προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό του ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε και ο ανταγωνισμός. Πλέον ο Ισπανός έχει βελτιωθεί και αμυντικά ενώ και επιθετικά βρίσκει τα πατήματά του. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η ύπαρξη του Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος είναι πολύ καλός τακτικά ενώ δίνει και βοήθειες αμυντικά στον Χουάνκαρ σε αντίθεση με τον Βέρμπιτς, που οι κινήσεις του και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Χουάνκαρ μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ δεν μπορούσε να βρει χημεία με τον παίκτη που αγωνιζόταν μπροστά του, αλλά πλέον με τον Μαντσίνι φαίνεται ότι δημιουργεί ένα πολύ καλό δίδυμο.

Ο Παλάσιος μετά τον τραυματισμό του στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό έψαχνε να βρει εδώ και καιρό τα πατήματά του. Μπορεί σε κάθε παιχνίδι να έδινε και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έβλεπε τίποτα να του βγαίνει. Στο ματς με τον Ιωνικό είχε δοκάρι, το ίδιο και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έδωσε κάποιες ανάσες και στο ματς με τον Άρη έβαλε το γκολ της νίκης και ανέβηκε η ψυχολογία του. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο. Ο Παλάσιος στο παιχνίδι αυτό πέρα από τις συνεχόμενες επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες και το δοκάρι, είχε την ασίστ στον Κουρμπέλη στο 1-0 ενώ κέρδισε και το πέναλτι, με το οποίο ο Σπόραρ έκανε το 2-0. Η άνοδος του Παλάσιος είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Σέρβο προπονητή ενόψει Ολυμπιακού, καθώς έχει αποδείξει σε αυτό τον 1,5 χρόνο που φοράει τα πράσινα ότι στα ντέρμπι βγαίνει μπροστά και πετυχαίνει ιδιαίτερα κρίσιμα τέρματα.

Σε αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος αποκτήθηκε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με σκοπό να έρθει και να κάνει την διαφορά. Από τα πρώτα του παιχνίδια με τα πράσινα έδειξε τους λόγους που αποτελούσε από την αρχή την πρώτη επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Στο ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα τον Άρη έκανε το 1-1 και ήταν εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού και συνετέλεσε στο να πάρει ο Παναθηναϊκός το τρίποντο. Στο παιχνίδι με τον Βόλο ήταν και πάλι εκ των διακριθέντων. Ο Μαντσίνι έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, είναι γρήγορος και μπορεί να αποτελέσει απειλή για κάθε άμυνα. Με τον Χουάνκαρ, όπως προαναφέραμε, δημιουργεί ένα πολύ δυνατό δίδυμο που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Οι τρεις «λάτιν» μπορούν να δώσουν μεγάλη δυναμική στα άκρα ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού. Η άνοδος στην απόδοση τον Χουάνκαρ – Παλάσιος, αλλά και η έλευση του Μαντσίνι κάνουν τον Γιοβάνοβιτς να… τρίβει τα χέρια του για το ντέρμπι, καθώς γνωρίζει τι μπορούν να κάνουν και πόσο μπορούν να βοηθήσουν.

Τα ζευγάρια του F4 για το κύπελλο βόλεϊ των ανδρών (vid)

Previous article

Μέξας: «Παραιτούμαι από τον Ηρακλή λόγω της πρότασης του Παναθηναϊκού»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.