0

Ο Παναθηναϊκός το… πάλεψε στο Μιλάνο, αλλά «πλήρωσε» τις πολλές απουσίες και την αστοχία του πίσω από τα 6,75μ. και ηττήθηκε από την Αρμάνι (78-76) στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη. Ένα αμφισβητούμενο φάουλ του Γιώργου Παπαγιάννη και δυο βιαστικές επιλογές του Ντούειν Μπέικον έκριναν την αναμέτρηση στο φινάλε.

Στο πρώτο ματς της μετα – Ράντονιτς εποχής ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός στο Μιλάνο και παρά τις πολλές απουσίες του έμεινε στο παιχνίδι μέχρι την τελευταία φάση. Όμως, «πληγώθηκε» από το μικρό ροτέισιον, το 26,7% στα τρίποντά του (8/30) και δυο βιαστικές επιλογές του Ντουέιν Μπέικον στο τελευταίο λεπτό και έφυγε από την Ιταλία με την ήττα.

Με το 4ο σερί χαμένο παιχνίδι στην Euroleague οι «πράσινοι» υποχώρησαν στο 8-17, με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα να ανεβαίνει πλέον στο 9-15.

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο MVP των νικητών, καθώς εκμεταλλεύτηκε την απουσία πολλών επιλογών στην front line της ελληνικής ομάδας και ξεχώρισε (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Σαμπάζ Νέιπιερ (16π. με 4/8 τρίποντα), ενώ ο διψήφιος Νικολό Μέλι (14π., 7ρ.) «υπέγραψε» την νίκη των γηπεδούχων με 2/2 βολές στο φινάλε.

Στην αντίπερα όχθη, το «τριφύλλι» έμεινε στο ματς μέχρι την τελευταία κατοχή και διαμαρτύρεται για το 5ο φάουλ του Γιώργου Παπαγιάννη στον Μέλι, που έστειλε τον Ιταλό στη γραμμή. Ο Έλληνας σέντερ είχε 10π. και 5ρ. σε 23′ στο παρκέ, με τον Σερέλη να προσπαθεί να μοιράσει τα αγωνιστικά λεπτά στο ντεμπούτο του. Πολύ καλός επιθετικά ήταν ο Ντέρικ Ουίλιαμς (21π. με 7/10 εντός πεδιάς), βοήθησε ο Πάρις Λι (13π., 6ασ.), διψήφιος αλλά… μοιραίος ο Μπέικον (14π. με 5/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 3/4 βολές).

Παπαγιάννης εναντίον Μέλι στην 1η περίοδο της αναμέτρησης

Ο Χρήστος Σερέλης είδε την ομάδα του να μπαίνει στο παρκέ με διάθεση να μοιράσει την μπάλα (4ασ. στο 5′) και οι «πράσινοι» έκαναν ένα θετικό ξεκίνημα (8-13 με 6π. του Γιώργου Παπαγιάννη). Όμως, ο Νικολό Μέλι εξελίχθηκε σε… άλυτο πρόβλημα για το «τριφύλλι» (7π., 4ρ.) και έβαλε μπροστά τους Ιταλούς (20-19 στο 9′) εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Τελικά, το 1ο δεκάλεπτο στο “Mediolanum Forum” ολοκληρώθηκε με σκορ 20-21, με τον κόουτς Μεσίνα να χάνει τον Τζίτζι Ντατόμε, λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο.

Τα άστοχα τρίποντα «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό, ο τρομερός Ουίλιαμς τον κράτησε στο ματς

Οι περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές στη front line ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να κάνει δοκιμές με πιο χαμηλά σχήματα, αλλά αυτό που πλήγωνε τους φιλοξενούμενους ήταν η αστοχία τους πίσω από τα 6,75μ. (2/10 3π.). Στην αντίπερα όχθη, η Αρμάνι σούταρε με ποσοστά άνω του 50% (5/9 3π.), πήρε αυτοπεποίθηση από την άμυνά της και διαμόρφωσε υπέρ της δεδομένα (36-28 στο 15′ με 9π. του Στέφανο Τονούτ), τα οποία γρήγορα «ροκάνισε» ο εξαιρετικός επιθετικά Ντέρικ Ουίλιαμς (36-34 στο 17′). Κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε και με τον Ναζ Μήτρου – Λονγκ (ο οποίος επέστρεψε αργότερα), ενώ το ματς παρέμενε μοιρασμένο (40-39 στο 20′). Στο ημίχρονο ο ορεξάτος Ουίλιαμς είχε 17π. με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Walters

Ο Νέιπιερ έδωσε τον έλεγχο στην Αρμάνι, οι «πράσινοι» δεν άφησαν το ματς να ξεφύγει

Το 3ο φάουλ του “Big Papa” στο 22′ αποτέλεσε… συναγερμό για τον Σερέλη και ο “D-Will” επέστρεψε στη θέση «5», σε μια 3η περίοδο που οι «πράσινοι» προβληματίζονταν από τα χαμένα ριμπάουντ. Ο Πάρις Λι έκανε ό,τι μπορούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά το σύνολο του Μεσίνα έβρισκε σκορ με μεγαλύτερη ευκολία και έμενε μπροστά. Μάλιστα, με δυο τρίποντα του αποτελεσματικού Σαμπάζ Νέιπιερ (16π.) οι Ιταλοί πήγαν στο +7 (55-48 στο 26′). Γεγονός είναι πως οι «πράσινοι» βρίσκονταν… εκτεθειμένοι αμυντικά σε κάθε απομόνωση παίκτη της Αρμάνι, όμως η απόσταση δεν «άνοιξε» περισσότερο (64-60 στο 30′), χάρη στις επιθετικές λύσεις που έδωσαν ο Ντουέιν Μπέικον και ο Νέιτ Ουόλτερς.

Νίκη για την Αρμάνι με ένα… αμφισβητούμενο φάουλ, δυο βολές του Μέλι και δυο κακές επιλογές του Μπέικον

Το ματς ήταν… μία σου και μία μου, με τον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιεί ένα ακόμα πιο χαμηλό σχήμα μετά το 4ο φάουλ του αρχηγού του (68-64 στο 33′). Από την μία, τα επιθετικά ριμπάουντ και ο Μπράντον Ντέιβις έκαναν «ζημιά» στο «τριφύλλι» και από την άλλη το σκορ του Ουίλιαμς κρατούσε το… θρίλερ (72-68 στο 35′ και 74-70 στο 36′). Ο Λι αστόχησε σε μια φάση, που ζήτησε φάουλ και ο ανίκητος Ντέιβις εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά δύναμης με τον Ουίλιαμς για να «γράψει» το 76-70 με γκολ – φάουλ (37′). Σε εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα «έβγαλε» διαδοχικές άμυνες και 107” πριν το τέλος έριξε την απόσταση στους 3π. (76-73 με καλάθι του Μπέικον). Ο Μπάρον έκανε λάθος σε κομβικό σημείο του αγώνα και ο Λι έφερε το ματς στην… απόλυτη ισορροπία (76-76 στο 39′).

Το τρίποντο του Νέιπιερ αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο, ο Παπαγιάννης γράπωσε το ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός μπορούσε να προσπεράσει. Όμως, ο Μπέικον πήρε μια βιαστική επιλογή με το τρίποντό του να βρίσκει σίδερο. Με 11” για το τέλος οι διαιτητές χρέωσαν τον Παπαγιάννη με το 5ο φάουλ του στην προσπάθεια για ένα ριμπάουντ ύστερα από χαμένο τρίποντο του Γιόχαν Βόιγκτμαν, σε μια φάση που έφερε πολλά παράπονα στον «πράσινο» πάγκο. Ο Μέλι, λοιπόν, διαμόρφωσε το 78-76 με 2/2 βολές και ο Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση. Ο Λι έκανε την επαναφορά, ο Μπέικον πήρε την μπάλα και το δύσκολο fadeaway του δεν βρήκε στόχο. Έτσι, η Αρμάνι «κλείδωσε» την νίκη (78-76).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο – Νέντοβιτς – Νίκολιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 40-39, 64-60, 78-76.

Μία φουρνιά παικτών που “ζυμώθηκε” αλλιώς στα clasico με τον Ολυμπιακό

Previous article

Σερέλης: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος, κάναμε λάθη που έκριναν το παιχνίδι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.