0

Ο Κουρμπέλης προσπαθεί και καταφέρνει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ένα ρόλο “οκταριού” στον Παναθηναϊκό με το να πατάει περιοχή και να σκοράρει και παίζει σύμφωνα με τα “θέλω” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ένα διαφορετικό πρόσωπο δείχνει τη φετινή σεζόν ο Κουρμπέλης με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να παίζει σε ένα ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα χρόνια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να του ζητάει περισσότερα πράγματα στην επιθετική ανάπτυξη των πράσινων και τον αρχηγό να ανταποκρίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό.

Ο διεθνής μέσος πλέον δεν παίζει ως καθαρό “εξάρι”, όπως είχαμε συνηθίσει, αλλά ως ένα “7,5άρι” καθώς προσπαθεί περισσότερο να μπει στα “παπούτσια” ενός “οκταριού” που δημιουργεί για την ομάδα του και τη βοηθάει στην επιθετική της ανάπτυξη. Αυτό φυσικά ελέω του Ρούμπεν Πέρεθ που εδώ και ενάμιση χρόνο είναι το βασικό “εξάρι” του Παναθηναϊκού και έχει λείψει από ελάχιστα ματς σε αυτό το διάστημα.

Οπότε ο Κουρμπέλης σε έναν διαφορετικό ρόλο απ’ ότι τον είχαμε “μάθει” τόσα χρόνια προσπαθεί να παίζει επιθετικά, ανάμεσα στις γραμμές, και να πατάει περιοχή, να γίνεται ένας έξτρα παίκτης στην επίθεση και μια ακόμη λύση και όποτε του δίνεται η ευκαιρία να σκοράρει.

Πράγματα που θέλει ο 60χρονος Σέρβος τεχνικός από τον αρχηγό ώστε να βοηθάει περισσότερο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και πράγματα τα οποία έχει ζητήσει από τον διεθνή μέσο στις κουβέντες που είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα.

Από πέρυσι έχει ουσιαστικά ξεκινήσει αυτή η “μετάλλαξη” του Κουρμπέλη με στόχο να γίνει ένας σύγχρονος box to box μέσος. Ικανός στο να είναι ο παίκτης παραπάνω στην επίθεση και ο ποδοσφαιριστής που θα βρεθεί εκεί που δεν το περιμένει κανείς και να χριστεί σκόρερ, όπως ακριβώς έγινε κόντρα στο Βόλο.

Με τον αρχηγό ουσιαστικά να “ξεκλειδώνει” την άμυνα της ομάδας της Μαγνησίας με ένα γκολ σε open play και όχι μετά από στατική φάση.

Από τις 2 ενέργειες της σεζόν 2021-22, στις 22 φέτος

Την αλλαγή στο ρόλο δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και οι αριθμοί του αρχηγού που αφορούν τις ενέργειες που έχει εντός της περιοχής του αντιπάλου. Ο “Κούρμπε” δεν πατάει απλά στην περιοχή αλλά έχει μια τουλάχιστον ενέργεια, πολλές φορές και δύο στην αντίπαλη περιοχή.

Συνολικά φέτος έχει 22 ενέργειες, σε 19 ματς που έχει παίξει, μέσα στην περιοχή με αποκορύφωμα τις 4 στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου με δική του εξυπνάδα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι και πήρε το τρίποντο και εν συνεχεία την αναμέτρηση με το Βόλο, όπου πάτησε τρεις φορές στην περιοχή της ομάδας της Μαγνησίας και τη μια εξ αυτών χρίστηκε σκόρερ.

Πάμε να δούμε όμως πόσες ενέργειες είχε τη σεζόν 2021-22 στα 11 παιχνίδια που είχε αγωνιστεί; Μόλις δύο έχει καταγράψει η στατιστική. Φέτος δηλαδή σε οκτώ αγώνες περισσότερους έχει 20 ενέργειες περισσότερες. Αριθμός που είναι ικανός να δείξει τη διαφορά της περσινής σεζόν με τη φετινή.

Ας συγκρίνουμε τον συγκεκριμένο αριθμό και με τον αντίστοιχο του Τσέριν. Έναν παίκτη που αποκτήθηκε ως “οκτάρι” και μπορεί να βοηθήσει στο “δέκα” και ο οποίος ποτέ δεν έχει παίξει στο “έξι” σε αντίθεση με τον Κουρμπέλη. Ο Σλοβένος μέσος μετράει 28 ενέργειες μέσα στην περιοχή σε 21 παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Άρα μόλις έξι περισσότερες από τον αρχηγό και σε δύο ματς περισσότερα.

Βγαίνει από τα “καλούπια” του

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς βλέποντας την τεράστια διαφορά στους αριθμούς του Κουρμπέλη μέσα στις δύο σεζόν καταλαβαίνει πόσο ο διεθνής μέσος βγαίνει από τα “καλούπια” που είχε συνηθίσει, προσπαθεί να αλλάξει το παιχνίδι του, ώστε να υποστηρίξει τις απαιτήσεις που έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο κάθε προπονητής από έναν box to box μέσο.

Κλείνοντας ας δούμε αναλυτικά τις ενέργειες εντός περιοχής του Κουρμπέλη σε κάθε ματς της φετινής χρονιάς. Εκεί που οι τέσσερις με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η καλύτερη επίδοση του και ακολούθησαν οι τρεις ενέργειες εντός περιοχής στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Βόλο όπου μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του φετινό τέρμα.

Οι ενέργειες του Κουρμπέλη σε κάθε ματς της φετινής σεζόν:

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 2
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Αστέρας 1
Βόλος – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2
Ιωνικός – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 4
Αστέρας – Παναθηναϊκός 1
Άρης – Παναθηναϊκός 1
Παναθηναϊκός – Βόλος 3

 

Το μοναδικό ερωτηματικό Γιοβάνοβιτς σχεδιάζοντας το «διπλό» στο ντέρμπι

Previous article

Μπέικον και Παπαγιάννης στο Top 10 της Euroleague (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.